Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ferguson - En hårtork i omklädningsrummet

- 14/09/2012, 14:03 -
Wayne Rooney tycker att det är det värsta som finns när Sir Alex blir förbannad.
1 av 4

Wayne Rooney tycker att det är det värsta som finns när Sir Alex blir förbannad.

Alastair Grant/AP

Efter ligavinsten 2007 skälldes spelarna ut efter noter.
2 av 4

Efter ligavinsten 2007 skälldes spelarna ut efter noter.

Patrick Sörquist/Scanpix

Ferguson låter Rooney höra vad han tycker om hans insats.
3 av 4

Ferguson låter Rooney höra vad han tycker om hans insats.

Alastair Grant/AP

Louise Saha fick enligt Rooney den värsta utskällningen han upplevt från sin tränares sida.
4 av 4

Louise Saha fick enligt Rooney den värsta utskällningen han upplevt från sin tränares sida.

Bogdan Maran/AP

Sir Alex Ferguson är känd för sitt hetsiga humör i sitt ledarskap. Wayne Rooney tar upp ämnet i sin nya bok, och plötsligt så har United-tränaren fått ett nytt smeknamn - The Hairdryer.

MANCHESTER. Wayne Rooney släppte i dagarna sin biografi "My Decade in the Premier League" där han berättar om sina tio år i den engelska förstaligan. Ett av ämnena som tas upp i boken är Sir Alex Ferguson och hans ökända utskällningar i motgång. 

– Det finns inget värre än att få "the hairdryer" av Sir Alex, skriver Rooney i boken och syftar till tränarens smeknamn som baseras på hans hetsiga humör när han är arg. Det känns som att sätta huvudet framför en Babyliss Turbo 2200. Det är hemskt, skriver Rooney enligt Mirror.

Triggar somliga, knäcker andra

Rooney minns hur "Hårtorken"-Ferguson exploderade efter en match mot Celtic 2006. Förre United-spelaren Loius Saha missade en straff i slutminuterna vilket hade inneburit oavgjort mellan lagen. Istället blev det förlust med 1-0, detta kunde inte Ferguson ta eftersom att han och Celtics tränare Gordon Strachan inte kan omnämnas som bästa vänner. Således fick sig Saha en utskällning utöver det vanliga av Sir Alex.

– Det är den värsta "hårtorkning" jag sett, han skrek Louis rakt i ansiktet.

Skälldes ut trots ligaseger

– Jag har sett honom skrika och skälla på folk så pass mycket att de har svårt att lyfta på huvudet igen.

United vann ligan 2006 - 2007 med två matcher kvar att spela, trots att titeln var säkrad när laget mötte West Ham i sista matchen kunde inte Sir Alex hantera faktumet att laget förlorade matchen. Efter slutsignalen skulle spelarna förbereda sig för att fira guldet, men Sir Alex hade andra planer.

– De flesta lag hade firat ligavinsten i omklädningsrummet, inte vi, vi stirrade i golvet som små barn samtidigt som han skällde på oss. Det tog en stund att få tillbaka Premier League-vinnar leenden efter det, skriver Rooney.

Ska resa en staty utanför Old Trafford

Manchester United planerar att resa en staty av Sir Alex utanför Old Trafford. Klubben har ansökt om tillstånd att göra en bronsstaty av den legendariska tränaren. 

– Det är en passande gest för att fira managerns 25 år som tränare, säger en talesman för United.