Onsdag 22 Sep
Stockholm

Riksdagsledamotens chockande lägenhet – hotas med att vräkas

En svensk riksdagsledamot riskerar att bli vräkt från sin lägenhet.
Riksdagsledamotens lägenhetskick är så illa att föreningen tagit ärendet till tingsrätt. Foto: Unsplash / Hem & Hyra (Montage)

Hem & Hyra rapporterar om en riksdagsledamot vars lägenhet är i så fruktansvärt skick, att mannen kan riskera att bli vräkt från boendet. Lägenhetsförening har tagit ärendet till tingsrätten i hopp om att kunna sanera lägenheten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De flesta av oss brukar komma till en gräns där vi känner att det är dags att diska, dammsuga eller tvätta. Vi känner att det luktar illa och ser stökigt ut. 

Därför blir nog många chockade av att se de bilder som tagits på en svensk riksdagsledamots lägenhet. Mannens lägenhet är i ett sådant illa skick att lägenhetsföreningen tagit ärendet till tingsrätten. 

Började 2015

Redan 2015 utbröt det en vattenskada i lägenhetens badrum. Föreningen gick då in och åtgärdade det som de ansvarade för. Två år senare var det dags för en inspektion, men då slutade den svenska riksdagsledamoten svara. Ingen kunde nå honom på varken mail, telefon eller post.

Foton från kylskåpet hemma hos riksdagsledamoten. Bildkälla: Faksimil Hem & Hyra

Inte förrän oktober i fjol fick föreningen tillträde för inspektionen. När de öppnade dörren och gick in möttes de av något ingen av dem var beredda på. Ingenting hade gjorts i badrummet, utan golv och väggar var i naket i betong. 

Bildkälla: Faksimil Hem & Hyra

Toaletten var uppställd på en lastpall och gick inte att använda. Det kryllade av ohyra och i kylskåpet kröp det omkring tusentals maskar över gammal, möglig mat.

Bildkälla: Faksimil Hem & Hyra

Kan vräkas från lägenheten

För att ohyran inte skulle sprida sig till resten av lägenheterna i fastigheten var det snabba puckar som gällde. Det går fortfarande inte att kontakta riksdagsledamoten och föreningen försöker via tingsrätten vräka riksdagsledamoten från lägenheten. 

Men innan dess hoppas de kunna få tillgång till lägenheten med hjälp av kronofogden för att kunna sanera den. Något som är relativt ovanligt. 

– Det är väldigt ovanligt att det handlar om något annat än obetalda avgifter. Det händer, men det är ovanligt, säger Max Wallenberg på kronofogdemyndigheten till Hem & Hyra. 

Uppdatering: 

Det har nu framkommit att riksdagsledamoten inte mått bra under en tid, vilket varit en av de största anledningarna till att situationen uppstått. 

– Ledamoten har förvisso inte bott i den aktuella lägenheten på flera månader, men det är klart att om man vistats i en miljö som ens påminner om detta, så har man inte mått bra. Vi tycker det är positivt att ledamoten vänt sig till vården för att få hjälp i detta fall, säger en representant tillhörande riksdagsledamotens parti

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt