Fredag 22 Okt
Stockholm

8 saker du minns om du var barn på 00-talet

Var du också barn under första halvan av 00-talet? Då minns du garanterat de här sakerna!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Kommer du ihåg när man spelade spel på familjens stationära dator? Eller hur man satt som fastklistrad framför tjock-TVn när vissa program sändes?

Listan kan göras lång och Nyheter24 har nu samlat 8 saker du nog minns om du var barn i början av 00-talet!

Bildkälla: Anemone Nemorosa/ Flickr

1. Spela kula på skolgården

Minns du när alla spelade kula på skolgården? Man ställde upp pyramider, bytte och samlade på så kallade kattögon såväl som på dank-och porslinskulor. Day trading på hög nivå.


Bildkälla: Lain/ Flickr

2. Hyra VHS-filmer

Det var verkligen tider när man fick hyra film och köpa godis på den lokala filmbutiken. Minns ni filmer så som Föräldrafällan, Hitta Nemo, Landet för längesedan och Spy Kids? Och irritationen som uppstod när filmen man hyrt inte var tillbakaspolad?Bildkälla: Logonoid

3. The Sims

Alltså wow, The Sims revolutionerade verkligen sin tid. I spelet kunde man både skapa gubbar och bygga hus och man tyckte att det var hur häftigt som helst! Om du var en rutinerad Sims-spelare minns du säkert de magiska orden Motherlode och Rosebud som boostade pengaflödet i spelet.


Bildkälla: SVT

4. Grynets Show

Grynets Show var verkligen ett toppenprogram som förmedlade riktig girlpower! Grynet var ju också så cool med sin prinsesskrona och chockrosa fluffiga telefon! Minns ni avsnittet när hon träffade Zlatan? Legendariskt. 


Bildkälla: InspiredImages/ Pixabay

5. Kassettband

Minns du rösten som alltid sa "När du hör den här signalen *pling* är det dags att vända blad"? Att lyssna på sagor på kassettband var inte ovanligt i början av 00-talet och det var rätt kul att behöva vända sitt kassettband manuellt för att höra andra halvan på en berättelse. Riktig nostalgi!


Bildkälla: SVT

5. Tillbaka till Vintergatan

Citat som “Femfemfemfemfemfem” och “Allt kan hända i rymden” minns många från barnprogrammet Tillbaka till vintergatan. Programmet var en del av sommarlovsmorgon år 2000 men sändes i repris flertalet gånger under åren som gick då det blev så populärt.

Vill du se hur skådisarna från Vintergatan ser ut idag? Läs mer här


6. Datorspelet Hugo

Det här dataspelet var riktigt populärt i början av 00-talet och gick ut på att hoppa på både stockar och i i isgrottor för att rädda Hugos käresta Hugolina. Minns du?

Spelade du andra datorspel som barn? Kolla om du klarar av att gissa vilket datorspel från barndomen genom att bara se en bild!

7. Barnprogrammet Arthur

"Jag säger Hej! Vilken underbar det e´, å man kan vara som man e´ men ändå leva tillsammans". Det tecknade och snälla jordsvinet Arthur var för många en storfavorit. Var du också barn under 00-talet? Då minns du kanske introlåten i klippen ovan också? 

Bildkälla: graham tomlin/ Shutterstock

8. Portablel cd-spelare

Den här bärbara cd-spelaren var ju guldvärd när man skulle åka tåg eller bil i ett par timmar. Då var ryggsäcken packad med cd-skivor så som Hits for kids, A*Teens, Black Eyed Peas och Pink. 


Blev du nostalgisk? Här är mer läsning för maximal nostalgitripp

9 lukter som garanterat kastar dig tillbaka till barndomen!

Om du använde MSN som ung kommer det här ge dig rysningar!

7 personer från barndomen som du kommer behöva förklara för dina barn!


Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt