Därför känner du igen skådespelarna i Zebrarummet

Höstens Viaplay-serie Zebrarummet är ett spänningsdrama som tar klasskillnader


När en elev på den anrika internatskolan Tuna Kvarn hittas död, möts polisutredarna av tystad på den slutna skolan. En bit därifrån ligger den kommunala Holmeredskolan, som snabbt pekats ut som källan till tragedin. Efter att en mobilfilm från Tuna Kvarn, med förnedrande initieringsriter publicerats i sociala medier, vänds omvärldens blickar mot de bägge skolorna.

Bland huvudrollerna finns bland andra Alva Bratt som slog igenom i  SVT-serien Eagles, där hon spelar influencern Felicia Kroon. Vid sidan av sitt skådespelande har Alva också ett kontrakt hos modellagenturen Mika. 

Några av hennes motspelare kommer från några av Sveriges mest kända familjer i Sverige. Edvin Endre har agerandet i blodet, som son till skådespelarna Lena Endre och Thomas Hanzon. Han har bland annat medverkat i serien "Fartblinda" på TV4.

Zebrarummet.

Även Valter Skarsgård har erfarenhet hemifrån med en pappa som heter Stellan Skarsgård och bland annat syskonen Alexander Skarsgård, Bill Skarsgård och Gustaf Skarsgård. Tidigare har han spelat huvudrollen i filmen "Funhouse".

Skådespelerskan Aliette Opheim är ett välkänt ansikte från SVT-succén "Kalifat" från förra året.

Zebrarummet är skapat av Gustaf Skördeman och Henrik Schyfftert med inspiration av den senares egna erfarenhet. 

–  Jag gick i den kommunala skolan intill Sigtuna humanistiska läroverk som är ett landets finaste internatskolor. Vi ville vara som dem, säger han till SVT

Schyffert spelar även rollen som om Carl, internatskolans ägare och VD.

Serien är ett spänningsdrama men också en berättelse om olika förutsättningar i livet och vad människor är beredda att göra för att nå sina mål. 

– Det handlar om att människan behöver en gemenskap. Att bli utesluten är bland det värsta som kan hända. Därför begås extrema övergrepp, för att vara kvar i en gemenskap.

Serien som hade premiär 22 augusti, sänds på Viaplay finns i åtta avsnitt.

Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00