Karlstads tingsrätt och fotmassage
Ytterligare åtta män åtalas nu för sexköp på bordellen som drevs av en mamma och en dotter på olika platser runt om i Sverige. Personerna på bilden har inget med fallet att göra. - Foto: Erik Mårtensson/ TT och Bertil Ericson / TT

Åtta män åtalas för sexköp på bordell – ägarna levde lyxliv

I somras dömdes en mamma och hennes dotter för grovt koppleri efter att bedrivit bordeller runt om i Sverige. Kvinnorna ska ha levt lyxliv för pengarna. Åtta män åtalas nu för att ha köpt sex genom verksamheten och spårades via Swish.


I mars 2021 slog polisen till mot en massagesalong i Karlstad som misstänktes bedriva bordellverksamhet. Bordellen drevs av en mamma och hennes vuxna dotter som ska ha haft flera salonger runt om i Sverige. I somras dömdes de båda till fängelse för grovt koppleri. I samma veva dömdes ett antal män för att ha köpt sex via salongen. Och i dag åtalades ytterligare åtta män misstänkta för att ha köpt sex. Männen spårades genom betalningar via Swish. 

Levde lyxliv för pengarna

Familjen ska ha levt lyxliv för pengarna de tjänade på bordellen, medan de anställda fick betalat hundra kronor per kund, skriver Expressen.  

I mammans hem hittades bland annat flera exklusiva märkesväskor och en Rolexklocka värderad till 130 000 kronor. Polisen hittade även också 200 000 kronor i kontanter i samma bostad. När polisen frågar om beslaget skrattar mamman.

– Vad slarvig jag är. Jag vet inte hur mycket det är. Vet inte hur länge den påsen legat där, ska mamman ha sagt i förhör.

Även i dotterns hem hittades dyra märkesväskor och smycken. 

Mor och dotter dömdes för koppleri

I somras dömdes både mor och dotter för till tre års fängelse för grovt koppleri. Verksamheten beskrevs som omfattande av åklagaren och det rörde sig om 1 000 sexköp enbart på salongen i Karlstad, där polisen gjorde sitt första tillslag. De ska även ha bedrivit bordellverksamheter i Stockholm, Jönköping och Göteborg. Dottern dömdes även för brott mot utlänningslagen, skriver Svenska Dagbladet. 

Det var grannarna som slog larm när de började misstänka att något inte stod rätt till. Polisen spanande länge på verksamheten och besökte till slut salongen under täckmantel. I en rapport beskriver en polisman att han uppmanades att klä av sig och blivit tillfrågad om han ville ha massage mellan benen, skriver Expressen.

Ytterligare åtta män åtalas – spårades via Swish

Samtidigt som de båda kvinnorna dömdes blev även 15 män dömda som köpt sex på salongen. Men utredningen fortsatte efteråt. Nu åtalas ytterligare åtta män i åldern 21 till 44 år för sexköp. Polisen lyckades spåra och identifiera männen via swishbetalningar till salongen, skriver NWT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00