Söndag 3 Jul
Stockholm

Bill Skarsgård

Bill Skarsgård är en svensk skådespelare som föddes 9 augusti 1990 i Stockholm.
Efternamnet Skarsgård skvallrar om att det Bill tillhör en familj bestående av en hel del kända personer i branschen.

Bill är son till skådespelaren Stellan Skarsgård och My Skarsgård. I syskonskaran finns fler skådespelare, Alexander, Gustaf och Valter Skarsgård.

Karriären som skådespelare verkade vara rätt given tidigt, när Bill Skarsgård redan som tioåring hade en mindre roll i Järngänget. Med skådespelandet så nära inpå i familjen verkar det inte spela någon roll att Bill inte har någon formell utbildning i ämnet, hans karriär rullar på bra ändå.

Det stora genombrottet kom 2010 med filmen I rymden finns inga känslor. Där spelade Bill huvudrollen Simon som har Aspergers syndrom. För sin rollprestation fick Bill en guldbaggenominering i kategorin Bästa manliga huvudroll. Dessutom vann han publikpriset på Seattles filmfestival. Filmen i sig blev utvald som Sveriges bidrag till Oscarsgalan 2011 i kategorin Bästa utländska film, men filmen blev inte uttagen.

Efter framgångarna med första filmrollen så var det dags för ytterligare en huvudroll, den här gången som Martin i filmen Himlen är oskyldigt blå, även den från 2010. Året därpå hade han rollen som Rickard i filmen Kronjuvelerna, med motspelare som Björn Gustafsson och Oscarsvinnaren Alicia Vikander.

Bill har, precis som sina andra Skarsgårdbröder, även gett sig in på en internationell skådespelarkarriär. 2012 hade Bill en pytteroll i Anna Karenina och 2013 fick han huvudrollen i amerikanska TV-serien Hemlock Grove.

Tre år senare hade Bill en roll i filmen Allegiant och 2017 sätter han skräck i biobesökare i nyfilmatiseringen av Stephen Kings skräckis Det ("It") i rollen som clownen Pennywise.

I flera intervjuer har Bill Skarsgård berättat att han lever stor del av sitt liv på resande fot mellan L.A. i USA och i Sverige med flickvännen Alida Morberg, som är dotter till skådespelaren Per Morberg.
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.