Måndag 25 Okt
Stockholm

Jan Björklund säljer bostaden – så många miljoner kostade den

Jan Björklund
Nu har Jan Björklund, tidigare partiledare för Liberalerna, sålt sin bostad i Bromma. Bilden på huset har inget med texten att göra. Foto: Wiktor Nummelin och Jonas Ekströmer/TT

Liberalernas tidigare partiledare Jan Björklund har sålt sin bostad i Bromma Kyrka i Stockholm. Prislappen för huset var minst sagt inte nådig – huset såldes för 13,3 miljoner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jan Björklund avgick som partiledare för Liberalerna i februari 2019 efter närmare 12 år på posten.

– Tolv år är en lång tid på ett sådant här uppdrag. Förr kunde partiledare sitta i flera årtionden, det går inte idag, sade han under pressträff då.

Jan Björklund tillsammans med Liberalernas nyvalda partiledare Nyamko Sabuni. Foto: Erik Simander/TT

Politikern var även utbildningsminister i Fredrik Reinfeldts regering mellan åren 2007-2010. År 2010-2014 var han vice statsminister tillika minister för utbildning och forskning.

Ett år efter avgången började tydligen Björklund att putsa på dansskorna och deltog år 2020 i TV4:s Let's Dance. I september samma år tillträdde han som ambassadör i Rom.

Jan Björklund säljer bostaden. Foto: Google Maps

Jan Björklund säljer bostaden i Bromma

Framåt hösten 2021 stod det klart att Jan Björklund säljer sin bostad i Bromma Kyrka, i Stockholm. Huset byggdes 1964 och har en boyta på 180 kvadratmeter.

För den fick köparen betala hela 13.3 miljoner kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela