Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Calle Halfvarsson

Calle Halfvarsson är en svensk längdskidåkare född den 17 mars 1989 i Sågmyra i Bjurås. Halfvarsson har tävlat i världscupsammanhang sedan säsongen 2009.

Under sin långa landslagskarriär har Halfvarsson hunnit med att representera Sverige i två OS-turneringar och hela tre världsmästerskap som senior.

I OS-sammanhang har Halfvarsson inte tagit hem några medaljer. Desto bättre tur har längdskidåkaren haft i VM då han plockat hem tre stycken med under de tre gångerna han deltagit. 

Halfvarsson plockade sin första medalj under VM i Val Di Fiemme 2013 då han deltog i laget som vann silver på 4 x 10 kilometer stafett. Hans andra guld kom två år senare under VM i Falun 2015, även där plockade han hem en silvermedalj för sitt deltagande i stafettlaget. Den tredje och sista medaljen är en bronsmedalj på samma distans i världsmästerskapet i Lahtis 2017. 

Men Halfvarsson har även lyckats vinna SM-guld i 15 kilometer fristil. Det guldet tog han hem 2015 under SM i Örebro.

Calle Halfvarsson
Calle Halfvarsson har tävlat i världscupssammanhang sedan 2009. Bildkälla: Fredrik Sandberg TT