Stockholm

David Lindgren

Johan David Stellan Lindgren (känd som David Lindgren) föddes 1982 i Nederkalix och är en svensk sångare, programledare och musikalartist.


Han blev känd för den stora massan (efter flera musikalroller) när han 2009 tävlade i "Så ska det låta" tillsammans med Kikki Danielsson och Putte Nelsson. 2010 tävlade han igen med Jessica Heribertsson och 2013 tillsammans med Jennifer Brown.


År 2012 slog han igenom som artist i Melodifestivalen med låten "Shout it out" som slutade på en fjärde plats i finalen. 2013 tävlade han igen med låten "Skyline" som slutade på åttonde plats i finalen. 2016 var det dags igen med låten "We are your tomorrow" som slutade på en elfte plats.


År 2017 var han programledare för Melodifestivalen tillsammans med Hasse Andersson och Clara Henry. 2018 ska han vara programledare solo.


2014 medverkade han i filmen "Hallåhallå". Han har släppt två album – "Get started" som låg ett på albumlistan och "Ignite the beat" som låg tvåa som bäst. 


David har medverkat i musikalerna "Mamma Mia" i Tyskland och "High school musical" i Malmö och Stockholm. Han har dessutom arbetat vid Wallmans salonger i Helsingborg och på Cabaret Lorensberg i Göteborg.


Mellan 2009 och 2010 spelade han huvudrollen i "Hairspray" på Chinateatern i Stockholm.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.