Bill Skarsgård

Bill Skarsgård är en svensk skådespelare som föddes 9 augusti 1990 i Stockholm.
Efternamnet Skarsgård skvallrar om att det Bill tillhör en familj bestående av en hel del kända personer i branschen.

Bill är son till skådespelaren Stellan Skarsgård och My Skarsgård. I syskonskaran finns fler skådespelare, Alexander, Gustaf och Valter Skarsgård.

Karriären som skådespelare verkade vara rätt given tidigt, när Bill Skarsgård redan som tioåring hade en mindre roll i Järngänget. Med skådespelandet så nära inpå i familjen verkar det inte spela någon roll att Bill inte har någon formell utbildning i ämnet, hans karriär rullar på bra ändå.

Det stora genombrottet kom 2010 med filmen I rymden finns inga känslor. Där spelade Bill huvudrollen Simon som har Aspergers syndrom. För sin rollprestation fick Bill en guldbaggenominering i kategorin Bästa manliga huvudroll. Dessutom vann han publikpriset på Seattles filmfestival. Filmen i sig blev utvald som Sveriges bidrag till Oscarsgalan 2011 i kategorin Bästa utländska film, men filmen blev inte uttagen.

Efter framgångarna med första filmrollen så var det dags för ytterligare en huvudroll, den här gången som Martin i filmen Himlen är oskyldigt blå, även den från 2010. Året därpå hade han rollen som Rickard i filmen Kronjuvelerna, med motspelare som Björn Gustafsson och Oscarsvinnaren Alicia Vikander.

Bill har, precis som sina andra Skarsgårdbröder, även gett sig in på en internationell skådespelarkarriär. 2012 hade Bill en pytteroll i Anna Karenina och 2013 fick han huvudrollen i amerikanska TV-serien Hemlock Grove.

Tre år senare hade Bill en roll i filmen Allegiant och 2017 sätter han skräck i biobesökare i nyfilmatiseringen av Stephen Kings skräckis Det ("It") i rollen som clownen Pennywise.

I flera intervjuer har Bill Skarsgård berättat att han lever stor del av sitt liv på resande fot mellan L.A. i USA och i Sverige med flickvännen Alida Morberg, som är dotter till skådespelaren Per Morberg.
31 Maj, 07:36
Det är rollen som gjorde honom till ett namn i Hollywood. Nu är det klart att Bill Skarsgård ska spela skräckclownen "Pennywise" igen – i en ny tv-serie baserad på filmen "Det".
1 Maj, 10:36
Bill Skarsgård som dövstum hämnare, nya konflikter på apornas planet och ett terrordrama i Stockholm med Erik Johansson. Här är veckans filmer och serier.
30 Apr, 06:04
Så här har vi aldrig sett Bill Skarsgård förut – som stum, karatekickande, snabbskjutande actionhjälte indränkt i blod. Det var det som var spännande, att hitta en skådespelare som inte var känd för att jobba i den här genren, säger "Boy kills world"-regissören Moritz Mohr.
2 Sep 2023, 16:38
Galapremiären för ”Bastarden” här i Venedig går utanpå det mesta Gustav Lindh har upplevt tidigare. Efter visningen reste sig publiken och gav det danska dramat en lång stående applåd. Jag har varit på festivaler tidigare, men aldrig med en film i tävlan. Det här var mäktigt, säger skådespelaren.
31 Maj 2023, 06:00
Efter att de två första avsnitten av ”The Idol” hade visats i Cannes skrevs det om ”chock” och ”explicita sexscener”. Huvudrollsinnehavaren Lily-Rose Depp var väl förberedd på den sortens reaktioner.
9 Maj 2023, 05:06
Nicolas Cage kommer tillbaka till vita duken som vapenhandlare. Denna gång med en son, spelad av Bill Skarsgård, i uppföljaren till filmen "Lord of war" från 2005.
30 Mar 2023, 19:55
Skådespelaren Bill Skarsgård har hyllats för sin tolkning av clownen Pennywise i skräckfilmen "Det" från 2017 och uppföljaren "Det: Kapitel 2".
15 Mar 2023, 08:10
Bill Skarsgård gör ännu en stor skurkroll på vita duken i "John Wick: Chapter 4". Och i den nya strömningsserien "Swarm" går ett fan bokstavligen över lik för sin favoritartist.Här är veckans filmer och serier.
14 Dec 2022, 11:28
Covid släpper greppet om nöjesvärlden och i Sverige blir epa-dunk den nya populära musikgenren.Will Smith örfilar Chris Rock på Oscarsgalan, Abba blir digitala, Ruben Östlund får Guldpalmen igen och Ingvar Oldsberg och Sven Melander går ur tiden.Minst du nöjesåret 2022, januari–juni?
19 Nov 2022, 05:02
Nu gör svenska Alida Morberg sin första internationella roll – som svensk polis i det irländska kriminaldramat "North Sea connection".Det öppnar upp för så många roliga och intressanta projekt, säger Alida Morberg.
11 Nov 2022, 00:50
Keanu Reeves rollfigur John Wick verkar ta sig an en ny motståndare i nästa kapitel i den framgångsrika actionserien "John Wick".
20 Sep 2022, 11:03
Premiär, handling, skådespelare och betyg – allt du vill veta om filmen "Bränn alla mina brev", baserad på Alex Schulmans succéroman.
23 Aug 2022, 14:28
Skådespelarparet Bill Skarsgård och Alida Morberg spelade mot varandra i Netflix-succén Clark. Nu väntar de sitt andra barn ihop.
13 Maj 2022, 11:58
Netflix har släppt en serie baserad på Clark Olofssons memoarer, men huvudrollen själv är inte helt nöjd med slutresultatet. Läs mer här!
4 Maj 2022, 16:44
Mordförsök och flertalet bankrån – det är bara några av de saker Clark Olofsson blivit dömd för. I nya Netflix-serien Clark kommer vi att få följa hans kriminella liv. Vilka spelar rollerna i serien, och när har den premiär?
2 Maj 2022, 16:22
Bill Skarsgård är högaktuell i Netflix nya serie "Clark", men det är inte hans enda pågående projekt. Den 27 april startade han nämligen nytt bolag.
8 Okt 2018, 13:36
Skådespelarparet Alida Morberg och Bill Skarsgård har blivit föräldrar. Den 1 oktober föddes parets dotter.
21 Jul 2018, 13:24
Igår fick vi reda på att skådespelarparet Bill Skarsgård och Alida Morberg tillsammans väntar barn – men nu är vi nyfikna på vem Alida egentligen är.
20 Jul 2018, 23:15
Babylycka! Skådespelare Bill Skarsgård och Alida Morberg ska bli föräldrar, skriver Nöjesbladet.
15 Sep 2017, 15:57
Filmen "DET" har haft premiär och i samband med att den visades på bio så sågs clowner till på två ställen i Sverige.
1 2