Björn Gustafsson

Björn Gustafsson är en svensk skådespelare och komiker. Han föddes den 19 februari 1986 i Göteborg och studerade på Calle Flygares Teaterskola i Stockholm. 2005 gjorde han sin debut som komiker på Stockholm Comedy Klubb. Tre år senare skulle han få sitt stora mediala genombrott då han röstades fram av Aftonbladets läsare som Sveriges roligaste man. Detta var en följd av hans insats som pausunderhållare i Melodifestivalen och hans medverkan i Parlamentet. Tillsammans med Johan Glans, uppträde han på Guldbaggegalan kommande år och även på Idrottsgalan, fast då med Robert Gustafsson


När det kommer till filmer gjorde han sin första stora roll i långfilmen "Kronjuvelerna" som hade biopremiär 29 juni 2011. Under vintern samma år sändes den på SVT, fast då som TV-serie. I den svenska humorserien "Kontoret" hade han en roll. 


Han har sedan några år tillbaka flyttat till USA och gjorde sin USA-debut i filmen "Spy" under 2015. Nu är han med i TV-serien "People on Earth" som hade premiär under förra året, 2016. 

15 Maj, 08:04
Den femte filmen i Mad Max-universumet kommer på bio och "Alla utom vi" är tillbaka efter tre år när nya strömningstjänsten Max drar igång. Här är veckans filmer och serier.
22 Apr, 14:34
Skådespelaren och komikern Björn Gustafsson får ett eget humorprogram i SVT. "Koppla av" blir titeln på sketchprogrammet, som får premiär i höst, skriver SVT på Instagram. Serien beskrivs som "en uppfriskande mix av parodier, trams och sketcher med hög och låg igenkänning".
14 Mar, 09:26
Ja, du hörde rätt. Sveriges mest älskade man Björn Gustafsson är inte längre singel.
10 Mar, 06:00
För 16 år sedan gick han in i väggen av sin medverkan i Melodifestivalen. Den här gången har Björn Gustafsson jobbat nästan lika mycket – eller mer. Jag har verkligen varit trött på söndagarna. Man jobbar i princip alla dagar i veckan, säger han.
9 Mar, 15:20
Jo, det blir ett avslut för Carina Berg och Björn Gustafsson i finalen i Melodifestivalen. Det blir ett slags "closure", säger Carina Berg.
2 Mar, 20:08
Marcus & Martinus och Medina går direkt till final i Melodifestivalen. Trots att den norska tvillingduon var favorittippade tog de inte segern för given. Man vet aldrig med tv, vem som går vidare. Vi är bara tacksamma för alla som har röstat på oss, säger de.
26 Feb, 14:11
KRÖNIKA. Melodifestivalen 2024 kännetecknas av stela skämt av Björn Gustafsson som försöker imponera på Carina Berg. Var är spexet?
25 Feb, 07:22
Björn Gustafssons bror Oscar gjorde Melodifestivalsdebut – utan att det nämndes i SVT:s sändning. Många gissade att vi är bröder. Men vi tyckte att det var något för de riktiga fansen att klura ut, säger Björn Gustafsson.
24 Feb, 20:10
Röstproblemen stoppade inte Dotter. Hon gick direkt till final i Melodifestivalen – tillsammans med veteranen och förhandsfavoriten Danny Saucedo, som fick flest röster. Jag fattar inte riktigt vad som har hänt, säger Dotter till TT.
22 Feb, 07:11
Här är morgonens nyheter i korthet.
21 Feb, 06:06
Björn Gustafsson och Kristian Luuk hade planerat en speciell sketch i Melodifestivalen 2024. Men i sista sekund så stoppades sketchen, berättar Björn Gustafsson i en ny intervju.
14 Feb, 11:42
Björn Gustafsson gör humorsketcher med Carina Berg i Melodifestivalen 2024. Nu har temat i sketcherna väckt starka reaktioner, och debattören Paula Dahlberg riktar nu hård kritik mot SVT.
12 Feb, 13:47
Björn Gustafssons comeback i Melodifestivalen 2024 får både ris och ros. Här kan du läsa om tittarnas hyllningar och kritik.
10 Feb, 11:32
Komikern Björn Gustafsson är aktuell som Carina Bergs sidekick i Melodifestivalen. Men hur mycket pengar egentligen komikern? Läs mer här!
3 Feb, 21:06
Björn Gustafsson är tillbaka i Melodifestivalen. Komikern och skådespelaren dök upp under en mellanakt i den första deltävlingen i Malmö.
3 Feb, 20:58
Lisa Ajax och Smash Into Pieces går raka vägen till final i Melodifestivalen. Det här är det enda vi firar på hela året, sedan blir det bara jobb, säger Smash Into Pieces frontman Chris Adam.
3 Feb, 20:48
Förhandsfavoriterna höll för trycket – Smash Into Pieces går raka vägen till final i Melodifestivalen. Det gör även Lisa Ajax med låten "Awful liar".
3 Feb, 20:08
Lisa Ajax och Smash Into Pieces går raka vägen till final i Melodifestivalen. Det här är det enda vi firar på hela året, sedan blir det bara jobb, säger Smash Into Pieces frontman Chris Adam.
12 Jan, 13:44
Carina Berg är programledare för Melodifestivalen 2024. Men kommer Björn Gustafsson vara hennes sidekick? Än så länge är svaret kryptiskt.
12 Jan, 09:12
Carina Berg leder Melodifestivalen 2024. Men var är Björn Gustafsson? Det kommer med stor sannolikhet att dyka upp en massa olika människor på scenen som kommer att hjälpa till, säger Carina Berg till TT.
1 2 3