Calle Halfvarsson

Calle Halfvarsson är en svensk längdskidåkare född den 17 mars 1989 i Sågmyra i Bjurås. Halfvarsson har tävlat i världscupsammanhang sedan säsongen 2009.

Under sin långa landslagskarriär har Halfvarsson hunnit med att representera Sverige i två OS-turneringar och hela tre världsmästerskap som senior.

I OS-sammanhang har Halfvarsson inte tagit hem några medaljer. Desto bättre tur har längdskidåkaren haft i VM då han plockat hem tre stycken med under de tre gångerna han deltagit. 

Halfvarsson plockade sin första medalj under VM i Val Di Fiemme 2013 då han deltog i laget som vann silver på 4 x 10 kilometer stafett. Hans andra guld kom två år senare under VM i Falun 2015, även där plockade han hem en silvermedalj för sitt deltagande i stafettlaget. Den tredje och sista medaljen är en bronsmedalj på samma distans i världsmästerskapet i Lahtis 2017. 

Men Halfvarsson har även lyckats vinna SM-guld i 15 kilometer fristil. Det guldet tog han hem 2015 under SM i Örebro.

Calle Halfvarsson
Calle Halfvarsson har tävlat i världscupssammanhang sedan 2009. Bildkälla: Fredrik Sandberg TT


2 dagar sedan 14:12
Världscupen kommer till Gällivare i helgen. Då får den svenske supertalangen Alvar Myhlback för första gången chansen i världscupen i skidor.
24 Nov, 13:44
Världscupens sprintfinal i Ruka blir en blågul fest. Fyra svenska åkare gör upp om pallplatserna.
23 Nov, 17:02
Sverige har världens bästa damlag i längdskidor. Men en av de tyngsta titlarna har man inte ens varit nära att vinna. I vinter ska det bli ändring på den saken. På pappret är vi väl nästan åtta damer som kan slåss om den totala världscupen, säger Frida Karlsson.
23 Nov, 08:02
Ebba Andersson är en av favoriterna till vinterns världscup i skidor. Men i sprint räcker hon inte till.
22 Nov, 07:24
Svensk sprintdominans, norsk kris och förbudet som blivit en snackis. Här är allt du behöver veta inför längdskidsäsongen.
20 Nov, 09:20
17-årige skidtalangen Alvar Myhlback finns inte med i den svenska truppen som har tagits ut inför världscuppremiären i Ruka senare i veckan. I Sverigepremiären i Gällivare slutade Myhlback först trea i sprinten och sedan åtta i de två milloppen.
19 Nov, 12:06
Det blev ingen svensk seger i det sista herrloppet i den nationella skidpremiären i Gällivare. Schweiziske doldisen Cyril Fähndrich var snabbast i spåren.
18 Nov, 12:10
William Poromaa saknades, Calle Halfvarsson likaså. Då var 21-åriga löftet Edvin Anger snabbast i det klassiska milloppet i den nationella skidpremiären i Gällivare.
17 Nov, 10:12
Jonna Sundling imponerade och var snabbast i kvalet när skidsäsongen drog i gång med sprinttävlingar i Gällivare. Men för Calle Halfvarsson höll premiären på att sluta i fiasko.
16 Nov, 11:06
Linn Svahn hyllar det nya fluorvallaförbudet – för miljön och vallarnas skull. Det ska också vara försvarbart att man har det jobbet, säger skidstjärnan.
9 Nov, 13:51
Calle Halfvarsson slog igenom 2009 när han debuterade i världscupen. Nyheter24 reder ut frågorna kring Calle Halfvarssons inkomst och bolag.
21 Sep, 17:02
En stjärntrio är tillbaka i längdlandslaget. Frida Karlsson, Linn Svahn och Maja Dahlqvist verkar inte ha ångrat återkomsten en sekund. Så som landslaget är just nu, det är så ett landslag ska vara, säger Svahn.
25 Aug, 16:06
Helhjärtad satsning på världscupen. Men med Vasaloppet som reservplan. Så ser vinterplanerna ut för Calle Halfvarsson. Jag siktar på den totala världscupen först, säger 34-åringen.
25 Mar, 10:54
Maja Dahlqvist tog hem totalsegern i sprintcupen för andra året i rad, efter att ha slutat fyra i världscupsprinten i finländska Lahtis. Men det var inte helt utan dramatik.Det satt långt inne, men fan vad glad jag är för den, säger Dahlqvist i Viaplay.
21 Mar, 13:18
Ebba Andersson och Frida Karlsson är friska och redo för längdskidornas världscupavslutning.Linn Svahn tvingas däremot stå över resan till Lahtis.
19 Mar, 12:08
Calle Halfvarsson lade grunden med några väl valda "öj" och "hörru" till en italienare som stod i vägen på förstasträckan.Jonna Sundling knöt ihop säcken med en mäktig spurt.Sveriges längdgäng tog hem mixedstafetten i Falun.
18 Mar, 17:36
Det är flera utpräglade sprintåkare som utgör Sveriges förstalag när mixedstafetten avgörs i Falun på söndagen.En stafett som kan få betydelse för om det blir mixedstafett i kommande längdmästerskap.
18 Mar, 15:06
Johannes Høsflot Klæbos formidabla säsong bara fortsätter.I lördagens sprint i Falun säkrade han totalsegern i världscupen genom att ta sin 17:e seger för säsongen.
17 Mar, 05:30
Tidigare skidinlämning och ökad känslighet för väderomslag. Det blir verklighet när Fis, vid helgens världscuptävlingar i Falun, för första gången testar hela kontrollsystemet mot fluorvallor.Det kan innebära bakhala skidor för åkarna, säger svenske vallachefen Petter Myhlback – ett uttalande som får Calle Halfvarsson att reagera.
15 Mar, 19:42
Ebba Andersson och Frida Karlsson missar helgens världscuptävlingar i Falun.Skidstjärnorna är fortfarande sjuka.Även VM-bronsmedaljören William Poromaa är sjuk och missar tävlingarna.
1 2 3 4 ... 7