Expressen

Expressen är en liberal kvällstidning som grundades av Dagens Nyheter AB den 16 november 1944 och bakom idéerna låg Albert Bonnier jr och Carl-Adam Nycop. Tillsammans med Kvällsposten och GP ingår tidningen i Bonnier News och ägs av Bonnier AB.  I dag är det Thomas Mattsson som är ansvarig utgivare och chefredaktör. 


Tidningen finns i hela landet, både i pappersformat och på nätet. I Göteborgsregionen finns också GP att köpa på papper och i Malmöregionen finns Kvällsposten att köpa.


Expressen och Expressen.se når tillsammans med GT och Kvällsposten ut till drygt 1,6 miljoner läsare per dag. 


Förutom traditionella nyheter skriver Expressen också om sport, nöje, kultur och kungligt. De har även en rad av kolumnister som skriver på ledarsidan och en TV-sektion (Expressen-TV).


På tidningen jobbar i dag ungefär 300 journalister i Stockholm, Göteborg och Malmö, samt en massa frilansjournalister. Tidningen har också redaktioner i New York och London samt frilansreportrar och fotografer stationerade i bland annat Bankok, Paris, Moskva och Kapstaden. 


Expressen var den första tidningen som lät läsarna vara med och kommentera och debattera på nätet.


 Som flest har Expressen sålt 957 000 exemplar av en tidning. Det var i juni 1976 och tidningen hade bilden av bröllopskyssen mellan kung Carl Gustaf och Silvia Sommerlath på framsidan, den enda tidningen i världen som hade den bilden på kyssen.   


Källa: Expressen.se / Wikipedia


Expressen.se förstasida
Expressen.se är en liberal kvällstidning som ägs av Bonnier AB.
igår 14:34
En 71-årig man, som varit ledande i en sekt i Frankrike och som haft kopplingar till Sverige, ställs inför en förberedande rättsförhandling på fredagen. Mannen misstänks för bland annat människosmuggling, kidnappning och våldtäkt.
2 dagar sedan 09:56
Han petades som vd men gjorde comeback bara dagar senare. Nu vänder sig Open AI:s vd Sam Altman till medarbetarna i ett öppet brev på företagets hemsida.
3 dagar sedan 09:22
Ett ruskigt jävla övertramp som jag kommer att få bära hela mitt liv. Så beskriver Frölundas tränare Roger Rönnberg känslorna mot domarna efter matchstraffet mot Linköping.
25 Nov, 13:40
Ukrainaren Oleh Mishchenko kom inte till start i herrarnas distanslopp i finländska Ruka. Enligt Viaplay har 34-åringen åkt fast efter att ha använt det numera förbjudna fluorvallan. Klart att man blir lite chockad, säger Edvin Anger.
25 Nov, 10:38
Programledaren Jenny Strömstedt fick avbryta tv-sändningen av "Nyhetsmorgon" och ersattes av kollegan Anders Pihlblad.
24 Nov, 19:30
Den hockeyallsvenska ishockeymatchen mellan Södertälje och Djurgården är avbruten efter oroligheter på läktaren. Polisen har tagit beslutet att tömma arenan – och först då kommer matchen att återupptas och spelas inför tomma läktare.
24 Nov, 17:18
Sverigedemokraternas riksdagsledamot Sven-Olof Sällström kämpar mot svår cancer. Läkarna gav honom en prognos om att han kunde leva i 1,5 år till om cellgifterna fungerade.
23 Nov, 17:04
Klädjätten Zalando anklagas för att sälja kläder som anspelar på gängkriminalitet och glorifierar våld. Efter kritik plockar företaget nu bort ett plagg som tydligt liknar en skottsäker väst från sin hemsida, skriver Expressen.
23 Nov, 14:22
De nobbades av Idrottsgalan. Nu är Ebba Andersson och Erik Karlsson nominerade till Jerringpriset. Här är de tolv som kan vinna det prestigefyllda priset.
23 Nov, 11:44
Utöver vd Joachim Kuylenstierna misstänks ytterligare tre personer på höga positioner inom det börsnoterade investmentbolaget Fastator ha utsatts för ett grovt utpressningsförsök, skriver Dagens industri. Nu begärs två män med kopplingar till det kriminella Vårbynätverket häktade.
23 Nov, 08:02
Ebba Andersson är en av favoriterna till vinterns världscup i skidor. Men i sprint räcker hon inte till.
22 Nov, 07:44
Amerikanska skidstjärnan Jessie Diggins kommer till start i världscuppremiären i Ruka, trots sommarens återfall av ätstörningar, rapporterar Expressen.
20 Nov, 12:42
En spelare i Vita Hästens division 3-lag stängs av tills vidare efter att ha tacklat en domare så illa att han bröt armen. Väldigt tråkigt för hockeyn, säger Torbjörn Holm, ordförande för region syds disciplinnämnd, enligt Aftonbladet.
20 Nov, 11:37
Trots sanktioner kan den ryska krigsmakten fortsätta att importera svensk industriteknik från bland annat Sandvik genom underleverantörer via tredje part, visar en granskning i Expressen.
20 Nov, 09:56
Tre svenskar återfinns på det europeiska polissamarbetet Europols lista över Europas mest eftersökta personer, den så kallade "most wanted"-listan, för 2023.
20 Nov, 09:20
17-årige skidtalangen Alvar Myhlback finns inte med i den svenska truppen som har tagits ut inför världscuppremiären i Ruka senare i veckan. I Sverigepremiären i Gällivare slutade Myhlback först trea i sprinten och sedan åtta i de två milloppen.
18 Nov, 10:58
William Poromaa, det stora svenskhoppet på herrsidan inför vinterns världscupsäsong, startar inte i helgens skidtävlingar i Gällivare. Det gör skitont när jag stakar, säger han till Expressen.
17 Nov, 11:24
Patrick Sommerlath, brorson till drottning Silvia, skulle nyligen åtalas för sexköp. I stället höll han sig undan tills brottet preskriberades. Nu nekar han till anklagelserna i en intervju med Svensk Dam. Jag valde medvetet att avvika från Sverige. I folks ögon skulle jag ändå vara en sexbrottsling.
17 Nov, 10:12
Jonna Sundling imponerade och var snabbast i kvalet när skidsäsongen drog i gång med sprinttävlingar i Gällivare. Men för Calle Halfvarsson höll premiären på att sluta i fiasko.
16 Nov, 20:36
En svensk man misstänks ha blivit mördad i kuststaden Balneário Camboriú i södra Brasilien, skriver Expressen med hänvisning till brasilianska medier.
1 2 3 4 ... 24