Expressen

Expressen är en liberal kvällstidning som grundades av Dagens Nyheter AB den 16 november 1944 och bakom idéerna låg Albert Bonnier jr och Carl-Adam Nycop. Tillsammans med Kvällsposten och GP ingår tidningen i Bonnier News och ägs av Bonnier AB.  I dag är det Thomas Mattsson som är ansvarig utgivare och chefredaktör. 


Tidningen finns i hela landet, både i pappersformat och på nätet. I Göteborgsregionen finns också GP att köpa på papper och i Malmöregionen finns Kvällsposten att köpa.


Expressen och Expressen.se når tillsammans med GT och Kvällsposten ut till drygt 1,6 miljoner läsare per dag. 


Förutom traditionella nyheter skriver Expressen också om sport, nöje, kultur och kungligt. De har även en rad av kolumnister som skriver på ledarsidan och en TV-sektion (Expressen-TV).


På tidningen jobbar i dag ungefär 300 journalister i Stockholm, Göteborg och Malmö, samt en massa frilansjournalister. Tidningen har också redaktioner i New York och London samt frilansreportrar och fotografer stationerade i bland annat Bankok, Paris, Moskva och Kapstaden. 


Expressen var den första tidningen som lät läsarna vara med och kommentera och debattera på nätet.


 Som flest har Expressen sålt 957 000 exemplar av en tidning. Det var i juni 1976 och tidningen hade bilden av bröllopskyssen mellan kung Carl Gustaf och Silvia Sommerlath på framsidan, den enda tidningen i världen som hade den bilden på kyssen.   


Källa: Expressen.se / Wikipedia


Expressen.se förstasida
Expressen.se är en liberal kvällstidning som ägs av Bonnier AB.
2 dagar sedan 03:22
En person har förts till sjukhus med ambulans efter det att en brand bröt ut i en lägenhet i Husby i nordvästra Stockholm under natten mot söndagen, rapporterar Expressen.
3 dagar sedan 11:38
Martin Soneby har åtalats för grovt bokföringsbrott. Det gäller tre miljoner kronor bokförda insättningar som saknar korrekt underlag. Det berättar komikern själv i sin podd "AMK morgon," samt hävdar att han är oskyldig, rapporterar Expressen.
26 Sep, 19:12
Den tyska segelbåten Andromeda misstänks ha använts vid sprängningarna av gasledningarna Nord Stream 1 och 2. Båten låg förtöjd i en hamn i Blekinge tolv dagar före attentatet, rapporterar Expressen.
26 Sep, 12:58
Kontraktet var påskrivet, biljetten var bokad och Kenny Agostino såg fram emot att flytta till Skellefteå AIK. Men knappt 48 timmar senare bröts avtalet med KHL-amerikanen. Nu ger han sin bild av de kaotiska dagarna. Det blev så klart inte som jag hade föreställt mig, säger han till Expressen.
25 Sep, 12:52
Det brinner i en moské i Eskilstuna, rapporterar Ekuriren.
25 Sep, 06:00
Ljudboken får större plats än någonsin på Bokmässan samtidigt som oron över sjunkande läsförmåga gnager. Men programmet tar också upp heta ämnen som kungamakten, Onlyfans, koranbränningar och klimataktivisters konstattacker.
24 Sep, 20:58
Polisen har en pågående insats i Rinkeby i västra Stockholm efter larm om skottlossning, rapporterar Expressen.
24 Sep, 15:26
Den folkkäre artisten Lasse Berghagen är vaken igen efter att ha legat nedsövd på Karolinska sjukhuset i Solna på grund av komplikationer efter en stor operation.
22 Sep, 17:52
En åklagare som har jobbat med flera fall som rör grova brott och gängkriminalitet i Stockholm har släktband till en person i ett gäng.
22 Sep, 11:32
UFC-stjärnan Khamzat Chimaev tävlar inte längre för Sverige. Han har utvandrat, han är inte svensk längre, säger hans manager Majdi Shammas till SVT.
21 Sep, 10:56
Robert Falck fortsätter inte som ordförande i AIK. För Expressen berättar han att någon kandidatur till årsmötet i mars inte är aktuellt.
19 Sep, 12:42
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson öppnar för att undersöka om militären kan stödja polisen mot gängkriminaliteten i Sverige.
18 Sep, 16:54
Manillaskolan på Djurgården i Stockholm ska renoveras. Där går många elever till inflytelserika familjer. Kostnad: 137 miljoner kronor.
18 Sep, 16:12
Skolminister Lotta Edholm (L) bjuder in kulturcheferna för landets sex största dagstidningar till ett samtal om barn och ungas läsvanor. Detta efter att kulturcheferna gått ut i ett gemensamt upprop.
18 Sep, 12:12
SEB stäms av Pensionsmyndigheten. Banken anklagas för att ha misskött sitt uppdrag i den så kallade Allra-härvan, rapporterar Expressen.
17 Sep, 23:16
En 40-årig svensk man har i Grekland dömts till 15 års fängelse och böter på 500 000 euro för grovt narkotikabrott, rapporterar grekiska CNN som citeras av Expressen.
17 Sep, 22:46
Columbus kontroversielle tränare Mike Babcock avgår innan NHL-säsongens ens börjat. Babcock tillträdde för bara drygt två månader sedan och var då ett kontroversiellt val.
17 Sep, 21:04
Att barn och unga läser allt mindre slår brett – och nu måste politikerna agera, skriver kulturcheferna för landets sex största tidningar i ett gemensamt upprop.
15 Sep, 22:12
Sveriges äldste livstidsdömde fånge har avlidit bakom lås och bom, skriver Expressen. År 2025 skulle den 95-årige mannen ha gått som en fri man – efter 39 år i fängelse.
15 Sep, 12:22
De fem svenskar som greps i Turkiet på torsdagen har nu fängslats, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Vid husrannsakan fann man bland annat vapen och stora mängder narkotika.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.