Foxtrot

Foxtrot är ett kriminellt nätverk baserat i Sverige. 


Kurdiska räven pekas ut som ledare för Foxtrot-nätverket


Den så kallade "kurdiska räven", vars riktiga namn är Rawa Majid, har pekats ut som ledare för Foxtrot. Han är sedan 2020 internationellt efterlyst och har häktats i sin utevaro för flera brott.


Kurdiska räven Rawa Majid: Namn, domar och uppväxten med familjen i Uppsala


Foxtrot-nätverket i konflikt med Dalen-nätverket


Foxtrot-nätverket och Dalen-nätverket, vars ledare pekats ut som Mikael ”Greken” Tenezos, har en pågående konflikt som, enligt Aftonbladet, grundar sig i en maktkamp om narkotikamarknaderna i Stockholm och Sundsvall.


Läs våra senaste nyheter om Foxtrot nedan!

3 dagar sedan 10:30
Den högt uppsatte gängledaren Ismail Abdo har gripits, rapporterar turkiska medier. Han ska ha släppts mot borgen. Läs mer på Nyheter24!
23 Maj, 05:30
Han går under aliaset "Ghost" och misstänks ha organiserat mord och grova våldsdåd för Foxtrotnätverket. Nu döms den 28-årige mannen till 18 års fängelse för grova brott – och fler utredningar mot honom pågår.
7 Maj, 11:18
Två 16-åriga pojkar döms för inblandning i mordet på en ung man som sköts ihjäl med flera skott i en bil i södra Stockholm. Båda tonårspojkarna kopplas till det kriminella Dalennätverket.
26 Apr, 05:46
Skräckslagna människor flydde i panik när vild skottlossning utbröt vid tunnelbanestationen i Farsta. Flera av dem berättar nu i tingsrätten om sin upplevelser vid dubbelmordet. När jag sprang tänkte jag bara, det får inte ske i dag, jag vill inte bli skjuten i ryggen, sade en kvinna.
17 Apr, 12:36
Ringen ska ursprungligen ha prytt fingret på en person i det kriminella nätverket Foxtrot. Nu är ägaren en helt annan – och hen har betalat en rekordsumma. 66 500 kronor blev slutpriset vid Kronofogdens auktion.
17 Apr, 11:30
Skotten kom utan förvarning mot folksamlingen utanför tunnelbanestationen i Farsta. En pojke och en man dog i vad som bedöms vara ett beställningsdåd från Foxtrotnätverket. Nu inleds rättegången mot skytten och de misstänkta medhjälparna.
13 Apr, 12:04
Den som köper knark via Flugsvamp och liknande sajter på nätet deltar i den grova organiserade brottsligheten, enligt polisen. De flesta säljare kontrolleras av kriminella nätverk som Foxtrot. Det är viktigt att köparna är medvetna om vad de sponsrar, säger kriminalpolisen Björn Eriksson.
4 Apr, 10:22
26-åringen styrde sina underhuggare från Spanien – och planerade att skicka en mordpatrull för att eliminera rivalerna i Sundsvall. Nu åtalas fyra män med koppling till Foxtrot-nätverket för bland annat anstiftan av försök till mord, grovt narkotikabrott och flera grova vapenbrott.
2 Apr, 14:10
En 26-åring med koppling till Foxtrot-nätverket planerade att låta mörda gängrivaler i Sundsvall och styrde sina gängmedlemmar från Spanien, enligt ett nytt åtal.
27 Mar, 11:04
Tjugo personer dömdes i höstas i ett stort mål i Sundsvall kopplat till förra vinterns gängkrig mellan Foxtrot- och Dalennätverken. Nu skärps straffet till 14 års fängelse och utvisning för huvudmannen, en 21-årig lokal gängledare.
17 Mar, 23:32
Två gängkriminella män från Sverige ska ha skjutits vid ett kafé i Sariyer norr om Istanbul i Turkiet på söndagskvällen. "Det är för tidigt att uttala sig om hur det påverkar konfliktmiljöerna i Sverige", uppger polisen för TT.
6 Mar, 18:56
Tre sprängdåd på 24 timmar i Stockholm. På två av adresserna bor åtalade för våldsdåd kopplade till Foxtrotnätverkets interna strid. Båda rättegångarna inleddes på onsdagen. Vi ser tydligt förnyad aktivitet, säger polischef Jale Poljarevius.
22 Feb, 14:12
En man som uppges vara knuten till det kriminella nätverket Foxtrot har gripits på Arlanda.
18 Feb, 13:18
Åklagaren räknar med att den man i 40-årsåldern med gängkoppling som gripits i Serbien kommer att utlämnas till Sverige under våren, uppger P4 Skaraborg.
15 Feb, 09:24
Polisen tar höjd för att det kan ske hämnddåd sedan det blivit offentligt vilka personer som misstänks för mordet på mamman till en gängledare i Uppsala i höstas. Vi kan inte vara naiva, säger Andreas Pallinder vid Uppsalapolisen.
5 Feb, 14:08
En tonårspojke och en 26-årig man döms för att ha planerat att mörda flera personer i Linköping hösten 2023. Polisen kom dem på spåren sedan de kontaktats av oroliga föräldrar till pojken.
5 Feb, 11:48
En 21-årig man med kopplingar till det kriminella nätverket Foxtrot kan ha kopplingar till explosionen som skakade ett flerfamiljshus i Gävle tidigt på söndagsmorgonen, rapporterar SR P4 Gävleborg.
4 Feb, 19:20
Kostas levde ett ordnat liv med sambo och en liten dotter, ändå blev han mördad i vad som tros ha varit ännu en så kallad felskjutning. Jag tror inte att det går för någon att förstå hur det är att förlora en familjemedlem på det sättet, säger advokat Lina Holmgren som företräder hans systrar och föräldrar.
4 Jan, 10:16
Två män åtalas för att ha skjutit ihjäl en man i Huvudsta centrum i Solna i januari 2023. Enligt åklagare Maria Hävermark rör det sig om ännu en så kallad felskjutning. Det var en annan person i närheten som egentligen var måltavlan, säger hon.
16 Dec 2023, 17:06
Den 16-årige pojke som misstänks ha begått tre mord i Stockholmsområdet i oktober kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid tiden för skjutningarna. Det framkommer i ett läkarutlåtande, skriver Corren.
1 2 3 4