Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt är född 1965 den fjärde augusti i Haninge i Stockholms Län. Mellan åren 2006 och 2014 var han Statsminister i Sverige. Fredrik avgick som partiledare för Moderaterna efter valet 2014 , i samma veva avgick han som ledamot i riksdagen och lämnade extrastämman i Solna där han var partiordförande.

Efter tiden som statsminister har Reinfeldt skrivit flera böcker, bland annat en självbiografi om tiden som statsminister. År 2016 fick Fredrik H.M. Konungens medalj för extraordinära insatser som statsminister.

Reinfeldt blev nominerad till ordförande för EITI i slutet på 2015, ett samarbetsorgan för internationella företag inom utvinning av naturresurser. Han är även senior rådgivare med ansvarsområden Afrika, Mellanöstern och Europa för Bank of America Meryll Lynch.

SVT sände fyra avsnitt av programmet Toppmötet med start i slutet av 2016 där Reinfeldt intervjuade makthavare som samarbetat med honom, bland annat Condolezza Rice och Tony Blair.

Sedan 2015 har Fredrik varit tillsammans med sin tidigare pressekreterare Roberta och de fick sin första dotter i maj 2017. Innan var han gift med Filippa Reinfeldt och tillsammans fick de tre barn, Erik, Gustaf och Ebba.


igår 13:46
Kungliga Vetenskapsakademiens mejlfadäs må vara pinsam, men står sig slätt mot ouppfostrade statsministrar, otrohetsaffärer och hyllningen till lobotomins fader. Här är listan med 120 års Nobelskandaler – stora som små.
3 dagar sedan 19:22
Socialministern Jakob Forssmed (KD) går hårt åt Riksidrottsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson. "Agerandet framstår som anmärkningsvärt", skriver Forssmed till TV4:s Fotbollskanalen.
29 Sep, 08:12
Larm om korruption och försök till kontakt med unga spelare. Gängkriminellas koppling till fotbollen blir allt starkare. Det är ett allvarligt hot mot fotbollen i hela världen men också här i Sverige, säger Svenska fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt.
27 Sep, 12:24
Svenska fotbollförbundets besked till Uefa är tydligt. Inga svenska lag tänker vara med i turneringar med ryska lag. Detta har vi meddelat och meddelar fortsatt, säger förbundsordföranden Fredrik Reinfeldt.
27 Sep, 11:08
Tretton män senare – då kom en kvinna. Andrea Möllerberg blir ny generalsekreterare för Svenska fotbollförbundet. Jag är stolt över det, säger hon.
13 Sep, 04:18
Allt är inte förbundskaptens fel, men epoken Janne Andersson är över och en nystart behövs. Kommentarerna efter Sveriges genomklappning mot Österrike, där hoppet om EM-slutspel försvann, går åt samma håll.
1 Sep, 18:56
Ordföranden i Svenska fotbollförbundet, Fredrik Reinfeldt, såg prisutdelningen i VM då hans spanske motsvarighet kysste en VM-spelare.
11 Aug, 08:08
I dokumentärserien "Kungens innersta krets" berättar drottningen, storasyster och barndomsvänner historien om Carl XVI Gustaf.
5 Aug, 06:44
Flera tidigare landslagsspelare upplever att Svenska fotbollförbundet inte visat damlandslaget tillräcklig uppskattning genom åren. Nye ordföranden Fredrik Reinfeldt har förståelse för det, men lovar att det är historia. Jag hoppas att de ska uppleva att det kommer att vara annorlunda nu.
26 Jul, 19:30
Ett eventuellt införande av videogranskningssystemet VAR i Sverige delar beslutsfattare, fotbollsspelare och supportrar. VAR infördes i norsk ligafotboll i våras och har mötts av hård kritik. Nu tillsätter det Norska fotbollsförbundet (NFF) en VAR-kommitté.
26 Jul, 15:34
För att minska på spänningarna uppmanar Centerledaren Muharrem Demirok statsminister Ulf Kristersson (M) och regeringen att samtala med muslimska ledare i Sverige. Just nu ser vi en total brist på dialog från regeringens sida, säger Demirok i en intervju med Dagens Nyheter.
26 Jul, 05:16
Sverige är på väg att gå i krig med den muslimska världen, framhåller inflytelserika shialedare i skarpa utspel. Muslimska organisationer efterfrågar nu dialog med regeringen. Det finns nästan ingen kontakt, säger Mahmoud Khalfi, ordförande för Islamiska förbundet i Sverige.
24 Jul, 12:52
SvFF:s säkerhetschef Martin Fredman fördömer söndagens skandalscener på läktaren under matchen mellan AIK och Malmö. Det är tråkigt men inte jätteförvånande, är väl någon form av känsla. AIK som klubb måste jobba mer med problemet, anser Fredman.
22 Jul, 10:46
Carl Bildt (M) var utrikesminister när konstnären Lars Vilks teckning av en rondellhund orsakade kraftiga protester i den muslimska världen. Det här är värre. Och har förutsättningar att bli ännu värre, säger han om dagens kris.
21 Jul, 05:32
Religiösa inslag i konflikter gör dem mer svårlösta. Men med mer dialog skulle krisen efter koranbränningarna kunna dämpas, anser forskare. Det har fungerat vid tidigare konflikter med den muslimska världen.
1 Jul, 07:50
"VAR är vår framtid", konstaterade SvFF:s ordförande Fredrik Reinfeldt. Malmö FF-tränaren Henrik Rydström går emot och säger att han inte känner något behov av systemet. Det är ju ändå supportrarnas upplevelse av matchen som är superviktig, säger Rydström.
23 Jun, 10:34
Svenska fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt är tydlig när det gäller VAR i allsvenskan.
21 Jun, 16:30
Svenska fotbollslandslaget är i kris och ser ut att missa andra raka mästerskapet. Trots det tycks förbundskapten Janne Andersson sitta säkert. Experterna Daniel Nannskog, Johanna Frändén och Olof Lundh undrar varför.
4 Jun, 17:56
+ Söndag 28 maj
2 Jun, 13:30
Fotbollen har ett attitydproblem, anser regeringen och får medhåll från Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet (SvFF). Män ser fotbollen som någon sorts frizon att bete sig lite hur man vill, säger Reinfeldt.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.