Halmstad

Halmstad är en tätort i södra Halland, centralort i Halmstads kommun och residensstad för Hallands län. Staden har 68 085 invånare (2017) och är Sveriges 18:e största kommun. Staden var dansk fram till år 1645.


Halmstad Ligger mellan Göteborg och Malmö, Staden gränsar till Falkenberg i norr och Laholm i söder. 


De fördelaktiga läget på västkusten gör att företagandet utvecklas, invånarna trivs och turismen frodas.


Det finns en högskola i Halmstad som är väldigt populärt med ett brett utbildningsbud och framstående forskning inom innovationsvetenskap, informationsteknologi samt hälsa och livsstil.


Stadsbiblioteket är prisad för sin unika arkitektur, det är en av Halmstads mest välbesökta plats för kunskapstörstande och kultur.


Halmstad är en stor turiststad och på sommaren kommer flera hundratusen turister till staden för att njuta av naturen, stränderna och det stora utbudet av restauranger och kultur. Den mest kända stranden ligger i Tylösand som en varm sommardag kan ha upp till 40 000 badgäster. Där finns även Sveriges enda livräddningsstation. 


Halmstad klassas som golfens huvudstad, totalt finns det 174 golfhål fördelat på 11 golfbanor. 


Källa: Halmstad.se


Tylösand
Tylösand, bildkälla Johan Nilsson
2 dagar sedan 13:36
Det blir Jacob Holmström, krögare från Halmstad, och Annie Hesselstad, konditor som ansvarade för desserten även förra året, som ska stå för maten till kung Carl Gustaf, Nobelpristagarna och övriga gäster på Nobelbanketten den 10 december.
2 dagar sedan 12:36
Tillfällige förbundskapten Daniel Bäckström har tagit ut Köpenhamns succéspelare Roony Bardghji till A-landslagets januariturné på Cypern. Fan vad kul, säger han enligt Bäckström som gav beskedet.
4 Dec, 17:13
"En minibuss och en personbil har kolliderat i Haverdal.", skriver polisen på sin hemsida.
4 Dec, 11:34
Lucianoz, Dogge Doggelito, Anders Bagge och pinfärska "Idol"-vinnaren Cimberly Wanyonyi. I sommar firar "Diggiloo"-turnen 20-årsjubileum. Det ska bli kanon. Nu kan jag kalla mig Dogge Diggiloo, säger Dogge Doggelito till TT.
30 Nov, 18:33
"Polisen larmas om en misshandel på Skepparegatan.", skriver polisen på sin hemsida.
29 Nov, 10:18
I vår ger sig Ina Lundström och Petrina Solange ut på en gemensam ståuppturné.
25 Nov, 19:02
Det blir flera Stockholmsderbyn i svenska cupen nästa år. I damernas cup lottades Hammarby, Djurgården och AIK alla i samma grupp.
22 Nov, 12:28
Janne Andersson lämnar "världens bästa jobb", men vet inte vad som väntar härnäst. Det hade varit roligt att få ett tränarjobb någonstans i en annan miljö, säger den avgående förbundskaptenen.
22 Nov, 11:18
Klara Söderberg från First Aid Kit debuterar som musikalartist i "Hair". När Rikard Bergqvists uppsättning från Göta Lejon i Stockholm åker på arenaturné 1 mars nästa år gör Klara Söderberg rollen som Sheila.
21 Nov, 16:56
Ett föräldrapar i Halmstad har häktats som misstänkta för olaga frihetsberövande av sina barn i en mörk källare. Barnens pappa är också misstänkt för flera fall av misshandel, rapporterar SVT Nyheter Halland.
17 Nov, 17:22
För snart sex år sedan blev Anders Thornberg polisens första rikspolischef med poliserfarenhet. Det extrema gängvåldet har präglat åren, och trots envisa upprepningar om att polisen är framgångsrik har han inte saknat kritiker.
17 Nov, 16:46
Han fick jobbet på en parkeringsplats i Katrineholm en regnig kväll i mars 2016. Mer än sju år senare är resan slut. Janne Andersson tackar för sig efter EM-kvalet mot Estland på söndag och lämnar efter sig ett landslag som tappat såväl riktning som fart.
17 Nov, 10:02
Efter förra sommarens turnésuccé är Benjamin Ingrosso sugen på att ge sig ut på en ny sommarturné. Den här gången utan att vara nervös.
16 Nov, 15:15
"Krock bilist och cyklist", skriver polisen på sin hemsida.
14 Nov, 06:02
Krigets verklighet i ett palestinskt flyktingläger. Men också förbjuden kärlek i 1950-talets Västerbotten och en romantisk komedi om hockeyföräldrar. Vårens repertoar på Riksteatern ska fånga samtidens komplexitet.
12 Nov, 18:10
Grinigt på planen och kaos på läktarna. Sedan bröt skyttekungen Isaac Kiese Thelin dödläget och sköt Malmö FF till klubbens 23:e SM-guld. Hans 1–0 räckte till seger mot Elfsborg och guld på bättre målskillnad. Kaos, fullt kaos. Glädje, wow vilket lag vi är, säger Kiese Thelin.
11 Nov, 18:46
För andra gången på 2000-talet avgörs striden om herrarnas SM-guld i fotboll i en ren seriefinal mellan de två guldkonkurrenterna i den sista omgången. Allsvenskan har varit levande ända in på mållinjen elva säsonger under detta sekel – här är fem heta guldstrider:
10 Nov, 12:46
Malmö FF har 700 miljoner i eget kapital – Elfsborg har knappt 82 miljoner kronor. Men en sak förenar de två SM-guldkonkurrenterna – kontinuitet på ledande positioner. Brist på kontinuitet är generellt sett allsvenskans svaghet, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.
5 Nov, 17:10
Klubben hade avgörandet i sina egna händer – och tog vara på chansen. Halmstad spelar i allsvenskan även nästa säsong. Skönt, vårt mål har varit att klara kontraktet, säger Viktor Granath efter 3–0 hemma mot Kalmar FF.
3 Nov, 13:02
"På Migrationsverkets asylboende i Spenshult har en man eldat på flera ställen i fastigheten.", skriver polisen på sin hemsida.
1 2 3 4 ... 28