Halmstad

Halmstad är en tätort i södra Halland, centralort i Halmstads kommun och residensstad för Hallands län. Staden har 68 085 invånare (2017) och är Sveriges 18:e största kommun. Staden var dansk fram till år 1645.


Halmstad Ligger mellan Göteborg och Malmö, Staden gränsar till Falkenberg i norr och Laholm i söder. 


De fördelaktiga läget på västkusten gör att företagandet utvecklas, invånarna trivs och turismen frodas.


Det finns en högskola i Halmstad som är väldigt populärt med ett brett utbildningsbud och framstående forskning inom innovationsvetenskap, informationsteknologi samt hälsa och livsstil.


Stadsbiblioteket är prisad för sin unika arkitektur, det är en av Halmstads mest välbesökta plats för kunskapstörstande och kultur.


Halmstad är en stor turiststad och på sommaren kommer flera hundratusen turister till staden för att njuta av naturen, stränderna och det stora utbudet av restauranger och kultur. Den mest kända stranden ligger i Tylösand som en varm sommardag kan ha upp till 40 000 badgäster. Där finns även Sveriges enda livräddningsstation. 


Halmstad klassas som golfens huvudstad, totalt finns det 174 golfhål fördelat på 11 golfbanor. 


Källa: Halmstad.se


Tylösand
Tylösand, bildkälla Johan Nilsson
2 dagar sedan 14:38
"En anhörig till en äldre kvinna kontaktar polisen och uppger att kvinnan utsatts för ett bedrägeri.", skriver polisen på sin hemsida.
3 dagar sedan 16:34
"Allmänhet ser en man i 20-årsåldern hota en parkeringsvakt i Andersberg och larmar polisen.", skriver polisen på sin hemsida.
3 dagar sedan 13:38
Mannen påstod sig vara en tjej eller kille i yngre tonåren. Därefter uppmanande han barn att utföra sexuella handlingar, vilket kan jämställas med våldtäkt. Han har bland annat bett en ung flicka att skicka intima bilder på sig själv via Snapchat, rapporterar Vimmerby Tidning.
3 dagar sedan 06:02
Rollen som Per Gessle i filmen om Gyllene Tider inspirerade Valdemar Wahlbeck till att sluta med sociala medier. Det första jag gjorde var att radera Facebook och Instagram, säger han.
12 Jul, 20:34
"En man i 20-årsåldern ringer polisen och uppger att han blivit utsatt för ett väpnat rån.", skriver polisen på sin hemsida.
12 Jul, 18:06
"Polisen larmas om ett inbrott i en villa i Eketånga.", skriver polisen på sin hemsida.
12 Jul, 11:42
Tio års fängelse för mordförsök – nu döms en man som körde på en polis vid en trafikkontroll i Halmstad tidigare i år, skriver Hallandsposten.
11 Jul, 09:52
En skottskadad man i 30-årsåldern har sökt vård på Halmstad sjukhus för allvarliga men ej livshotande skador. Mannen ska vara skjuten i benet, skriver polisen på sin hemsida.
10 Jul, 21:00
"En skottskadad man i 30-årsåldern inkommer till Halmstads sjukhus, som tar kontakt med polisen.", skriver polisen på sin hemsida.
8 Jul, 13:56
Allsvenskan drog igång på söndagen efter ett sommaruppehåll. Malmö FF tog emot Halmstad BK. Efter Malmös vinst tågade en större grupp MFF-supportrar mot Möllevångstorget.
7 Jul, 13:39
"En personbil och en husbil är involverade i en olycka på Nya Tylösandsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.
2 Jul, 08:00
Hyrorna rusar, räntan är fastlåst och jordgubbarna kostar en förmögenhet. Här kommer tips på några sommarnöjen som skonar plånboken.
1 Jul, 14:50
Golden League-finalen blev en rysare som slutade med en svensk seger. Nu väntar Challenger Cup – men utan Isabelle Haak. Stjärnan vilar upp sig på hemmaplan.
30 Jun, 07:46
Bilar har fastnat i vattenmassorna och flera översvämmade vägar i södra Sverige har behövt stängas under eftermiddagen. Redan under morgonen utfärdades gul och orange varning för skyfall och åska på flera platser i landet.
29 Jun, 18:38
Semester och tid för vila. Men res dig från solstolen ibland och se till att hålla kvar den goda träningsvanan även i semestertid, tipsar experterna. Här är råden som gör att varken flås eller träningsrutin havererar i sommar.
27 Jun, 16:23
"Moped och bil i kollision", skriver polisen på sin hemsida.
27 Jun, 09:00
Comebacken är ett faktum, programledaren är spikad och tablån är förberedd för realityserien "Paradise hotel". Och nu presenteras deltagarna.
26 Jun, 14:22
Sead Haksabanovic, 25 år, flyttar hem till fotbollsallsvenskan. Malmö FF köper loss mittfältaren från skotska Celtic och har skrivit fyraårskontrakt.
25 Jun, 13:10
"Polisen får in samtal om att en butik i centrala Halmstad har blivit rånad.", skriver polisen på sin hemsida.
25 Jun, 13:10
"I en livsmedelsbutik på Gamletullsgatan går en man förbi kassorna med en fullastad kundkorg, utan att betala för sig.", skriver polisen på sin hemsida.
1 2 3 4 ... 34