Hanna "HanaPee" Persson

Hanna Persson föddes 20 september 1998 och växte upp i Sundsvall. Hon jobbar som bloggare, programledare, skribent och TV-producent och är mest känd under sitt alias HanaPee

Hanna har skrivit flera krönikor för Sundsvalls Tidning och är en engagerad feminist, vilket framgick tydligt i bland annat kampanjen "Onödigt" som Hanna medverkade i 2013. Den syftade till att uppmuntra kvinnor att oftare gå på toaletten och våga bajsa, speciellt i offentliga miljöer. 

2015 var Hanna programledare för SVT:s sändning från Guldbaggegalans röda matta och Oscarsgalan på SVT Flow. Samma år medverkade hon i Nyheter24:s 24-timmars livetalkshow "Under täcket" med Kristoffer Appelquist. Hon hamnade också på plats 87 på Nyheter24:s lista över Sveriges 100 mäktigaste unga 2015.

Sedan 2016 har hon haft sitt eget TV-program "Hanna badar med en kändis", som går ut på att hon intervjuar en kändis medan de badar tillsammans i ett badkar. Dessutom har hon podcasten "HanaPees otroliga podcast" tillsammans med barndomskompisen Martin Huss Knave.

För den som inte kan få nog av Hannas briljans så finns hon självklart även i sin blogg, på Twitter och Instagram. Hanna bor nu i Stockholm tillsammans med sin pojkvän Anton Wigge, som hon har varit ihop med i över ett decennium. 


15 Mar 2022, 10:11
Hanapee har lagt vantarna på en riktig lyxkåk i Nacka. Tomten, storleken och slutpriset – här är allt vi vet om hennes nya bostad.
24 Apr 2015, 19:46
För bloggaren Hanna Persson är en förebild någon som orkar kämpa och får andra att våga vara den de vill vara.
19 Sep 2013, 18:00
En ny kampanj uppmuntrar kvinnor till att våga bajsa på allmänna toaletter – något som många inte vågar göra på grund av det känns skämmigt.– Att inte tjejer bajsar offentligt handlar om att det finns en massa förväntningar på hur en tjej ska vara, säger Hanna Persson, feminist och bloggare, till Nyheter24.
1