HockeyAllsvenskan

HockeyAllsvenskan är den näst högsta nivån i ishockey för herrar. Ligan har funnits sedan säsongen 1982/1983. I ligan tävlar 14 lag i 52 omgångar om att antingen flyttas upp till SHL och för att undvika nedflyttning till HockeyEttan. 

Sedan 2015/2016 äger C More sändningsrättigheterna till HockeyAllsvenskan.

Medverkande lag säsongen 2018/2019:

 • AIK 
 • Almtuna IS 
 • BIK Karlskoga
 • IF Björklöven 
 • IK Oskarshamn 
 • IK Pantern 
 • Karlskrona HK 
 • Leksands IF 
 • Modo Hockey 
 • Södertälje SK
 • Tingsryds AIF
 • HC Vita Hästen
 • Västerviks IK
 • Västerås IK

Så fungerar upp och nedflyttning från Hockeyallsvenskan

Lag 1-2 från HockeyAllsvenskan spelar i den så kallade HockeyAllsvenska finalen. Finalerna spelas i bäst av 5 matcher. Segraren är kvalificerad för spel i Direktkval till SHL och får möta laget som slutade sist i SHL i en matchserie.

Förloraren är kvalificerad för Play Off till SHL.

Lag 3-8 är kvalificerade för spel i Slutspelsserien inför Direktkval till SHL. Där gör lagen upp om vem som ska få möta förloraren av den HockeyAllsvenska finalen i en Play Off-serie. Vinnaren av den serien får möta det näst sista laget i SHL i en matchserie.

Lag 9-12 är kvalificerade för spel i HockeyAllsvenskan 2019/2020. 

Lag 13-14 är kvalificerade för spel i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Björklövenspelare firar en vinst.
Björklöven är ett av de lagen som deltar i HockeyAllsvenskan 2018/2019.28 Nov, 17:08
Utredningen efter skandalmatchen mellan Södertälje och Djurgården fortsätter. Samtidigt oroas Svenska ishockeyförbundet över det ökande antalet pyrotekniska incidenter på läktarna. Förbundets tävlingschef Magnus Mårtensson kallar det för "oacceptabelt".
25 Nov, 10:54
Efter fredagens stökiga match i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Djurgården kallar vd Gabriel Monidelle till möte på lördagsförmiddagen.
22 Nov, 21:16
Drygt en månad kvar till JVM på hemmaplan. Då utgick Djurgårdens 19-årige back Calle Odelius skadad efter en tackling i matchen mot Karlskoga.
20 Nov, 13:32
Frölunda stärker upp målvaktssidan med en meriterad finländare. Frans Tuohimaa, med guld från både OS och VM i fjol i prisskåpet, ska spela ishockey med göteborgarna resten av säsongen.
17 Nov, 21:48
Två raka förluster och nollade senast. Då studsade Brynäs tillbaka – trots en mardrömsstart. Det blev seger borta mot Västervik i hockeyallsvenskan med 5–2.
16 Nov, 13:20
Brynäs stod för en svag insats och förlorade hemma mot Tingsryd med 0–2 i hockeyallsvenskan. Men gästernas felaktiga laguppställning öppnar för Brynässeger. Det är fritt fram för Brynäs att lämna in en protest, säger Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Magnus Mårtensson till GD.
8 Nov, 21:40
AIK har fått upp farten rejält i hockeyallsvenskan. Hemma mot Almtuna kom femte raka segern när den formstarka Solnaklubben vann med 3–0.
7 Nov, 21:24
Tränarbytet i krisande Djurgården fick omedelbar effekt. 5–2-segern hemma mot Tingsryd var säsongens blott fjärde trepoängare för stockholmarna.
3 Nov, 21:36
Dispyter i omklädningsrummet och en skadad lagkapten. Dessutom har Djurgården det tungt i hockeyallsvenskan. Allra senast: 0–2 hemma mot Nybro.
2 Nov, 11:12
Hela fyra spelare har anmälts för att de inte använde halsskydd i den senaste omgången av hockeyallsvenskan. Men anmälningarna har ingen direkt koppling till den tragiska dödsolyckan i Storbritannien, säger domarchefen Björn Wettergren. Sedan är ju alla som jobbar med det här människor och har det här färskt i minnet, säger han.
1 Nov, 21:40
Underläge med 1–3 med drygt 2.30 kvar att spela. Då stod Djurgården för en spektakulär vändning borta mot Bik Karlskoga i hockeyallsvenskan och vann med 4–3 efter förlängning. Marcus Krüger blev segerskytt. Brynäs tog tillbaka serieledningen efter seger borta mot Södertälje.
1 Nov, 18:24
Utifrån det rådande säkerhetsläget i samhället har polisen från och med den 1 november fattat beslut om ett totalt väskförbud på större evenemang i Sverige. Det här är vad som gäller:
26 Okt, 21:22
Tränarbytet ger ingen effekt för HV71. Jönköpingslaget åkte på femte raka förlusten och blev nollat för tredje matchen i rad när Timrå vann på hemmaplan med 3–0. Vi sätter inte våra lägen och skapar inte tillräckligt mycket, säger forwarden Mattias Tedenby.
25 Okt, 21:46
Tung start på hockeyallsvenskan och tufft tabelläge. Men mot AIK reste sig Djurgården. Derbyt i Avicii arena gav en efterlängtad seger: 3–1.
24 Okt, 21:20
HV71 fick ingen omedelbar Johan Lindbom-effekt i tränarbåset – åtminstone inte sett till poäng. SHL-jumbon föll med 0–2 på bortais mot Malmö. Resultatmässigt ett fall framåt jämfört med i lördags – då vann skåningarna med hela 8–0 i Jönköping.
21 Okt, 21:34
Ledning med både 1–0 och 2–1 – men sedan fyra raka insläppta mål.
11 Okt, 21:40
Djurgården hoppades på trendbrott i hockeyallsvenskan. I stället blev det tredje raka förlusten för Stockholmsklubben. Just nu grinar det illa, säger tränaren Johan Garpenlöv efter 0–2 hemma mot Västerås.
8 Okt, 12:26
Skellefteås Filip Sandberg stängs av i en match efter att dennes klubba träffade domaren. Disciplinnämnden skriver i beslutet:
4 Okt, 21:46
Nykomlingen Nybros segertrend är över. 0–6 hemma mot AIK blev klubbens första förlust i hockeyallsvenskan. Jag tror det var en läropeng för oss, säger tränaren Tommy Samuelsson till TV4 Play.
29 Sep, 21:14
Hemmapremiär i Umeå. Då gick Björklöven på knock direkt. Redan efter den första perioden ledde "Löven" med 5–0 mot Västervik – och matchen slutade 6–1.
1 2 3 4 ... 16