Torsdag 22 Februari 2024

Hunkydory

Hunkydory är ett svenskt modemärke som startades upp 1996 av det gifta paret Ulrika och Christopher Bjercke. Paret träffades i Paris när de studerade design på Esmod, en skola för modedesign och företagsekonomi. De fann varann i sin delade estetik och kärlek för bra hantverk och kvalité. Ur detta grundades Hunkydory, namnsatt efter David Bowies kända album med samma namn från 1971. Ordet Hunkydory beskriver något som är väldigt bra och avslappnat vilket är vad Hunkydory vill skapa med sin design. Designen inspireras av karismatiska kvinnor och märket vill att kvinnan ska känna sig stark i kläderna. Kläderna har tydlig inspiration från armén, det bohemiska och rock´n roll. Själva beskriver de sina “Hunkydory girls” som kvinnor som klär sig flirtigt, ungt och rockigt avslappnat. Kollektionerna består av bland annat klassiska klädtyper som skjortor, jeans, och stickade tröjor och finns idag i 9 länder.


På Hunkydorys instagram @hunkydorysthlm finner du inspiration från den egna kollektionen såväl som rena inspirationsbilder på inredning, ikoner eller ting. Här uppmuntrar de till att alla Hunkydory bärare ska dela sina outfits under #girlsinhunkydory.


Utmärkelser


  • Vinnare av Damernas Världs utmärkelse Guldknappen 2012
12 Okt 2012, 11:24
Vilka Foppatofflor? Under torsdagen tog Foppa på sig sin finaste skjorta och satte guldkant på Hunky Dory-festen på Nordiska Kompaniet i Stockholm.
1