Idol – Läs alla våra artiklar om sångtävlingen – Nyheter24

Idol är ett tv-program på TV 4, som går ut på att tävla om att bli just en "Idol". Det första svenska programmet sändes 2004 och fortsatte fram tills 2011.


Varje program börjar med en auditionturné där en jury åker till olika platser i Sverige för att hitta talanger. Först är det en viss jury som beslutar vilka som ska gå vidare och träffa TV-juryn, och därefter utser TV-juryn vilka som sedan går vidare till slutaudition. 


Det brukar vara ungefär 100 personer som går vidare till slutaudition. Slutligen ska dessa 100 koras ner till ungefär 20 finalister.


När slutaudition är klart börjar livesändningarna. Här är det upp till tittarna att bestämma vilka som går vidare till veckofinalerna. En person åker ut varje vecka och till sist är det bara vinnaren kvar som kammar hem ett skivkontrakt som pris, samt får vinnarlåten utgiven.

3 timmar sedan
I kväll koras vinnaren av Idol 2023. Finalen äger rum på Avicii Arena i Stockholm och det står mellan Cimberly Wanyonyi och Saga Ludvigsson.
22 Nov, 20:46
Idol-Cimberly delade med sig av sin sorg i veckan. Hon har nämligen förlorat en närstående. På sin Instagram skrev hon: – Min älskade mummi, vila i frid, älskar dig för evigt.
21 Nov, 02:26
Artisten Chris Kläfford ställer in spelningar och pausar på grund av utmattning, skriver Nerikes Allehanda.
18 Nov, 11:42
För 13 år sedan vann han "Idol". Nu är Jay Smith tillbaka i rampljuset – i Melodifestivalen, uppger Aftonbladet.
23 Okt, 13:30
Ännu ett gäng entusiastiska amerikaner tävlar om en svensk släktträff när säsong elva av "Allt för Sverige" drar i gång. Nypremiären blev veckans mest sedda program.
19 Okt, 15:07
Rapparen Petter är gift och har fem barn. I dag bor han i Åre. Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar mest på om Petter.
16 Okt, 12:22
Programledaren Robin Paulsson och experterna i "Fråga Lund" lockade över 1 miljon tittare och hamnade överst på veckans tv-topp. Marginalen ner till tvåan "Doobidoo" var blott 24 000 tittare.
13 Okt, 23:04
Juryn var i den andra fredagsfinalen av Idol förstärkt med den tidigare vinnaren Chris Kläfford, som också har coachat flera av idolerna under auditionturnén.
13 Okt, 05:56
Superhajpad och redan historisk – i dag är det världspremiär för Taylor Swifts hett emotsedda konsertfilm. Filmen slog försäljningsrekord redan före premiären, men vad ligger egentligen bakom världsstjärnans framgång?
9 Okt, 13:34
"Vilket liv" är fortsatt i topp på listan över de mest sedda tv-programmen, nu med tusen fler tittare som såg hyllningsprogrammet till Lasse Berghagen. Ny tvåa är "Fråga Lund" och ny trea är "Bonde söker fru".
9 Okt, 06:38
Han jämförs med Sidney Crosby och beskrivs som en av tidernas största hockeytalanger. Natten mot onsdag NHL-debuterar 18-årige Connor Bedard – tre år efter ett kort gästspel i HV71:s juniorlag. Han kan bli precis så bra som alla tror, säger Max Bohlin, dåvarande junioransvarig i HV71.
5 Okt, 21:10
Zlatan Ibrahimovic, 42, har gjort sin första stora intervju sedan pensionen. Svenske världsstjärnan höll inte igen och avhandlade flera ämnen – bland annat sambon Helena Seger och agenten Mino Raiola. Jag saknar honom i dag och jag kommer sakna honom för evigt, säger Ibrahimovic i en intervju med programledaren Piers Morgan som sändes i TV4 Play.
2 Okt, 12:56
"Vilket liv" toppar listan över de mest sedda tv-programmen denna vecka, följt av "Doobidoo" och "Postkodmiljonären".
25 Sep, 16:22
Succén "Det sitter i väggarna" går sannerligen hem i stugorna.
24 Sep, 09:12
Det finns ett tv-program som programledaren Pär Lernström hade velat vara med i, men produktionen valde David Hellenius.
11 Sep, 14:08
Första avsnittet av filmarens Karin af Klintbergs dokumentärserie "Kungen och jag" sågs av 859 000 och tar sig in på tv-toppen, bara slagen av "Det sitter i väggarna".
6 Sep, 22:45
Under onsdagseftermiddagen gick Nike Sellmar ut på sin Instagram och berättade att hon och pojkvännen Albin Tingwall gjort slut. Paret träffades i Idol 2022.
4 Sep, 13:55
Nyheter24 har tittat närmare på tio tidigare Idol-deltagare och vad som egentligen hände när kamerorna släcktes. Läs mer här!
29 Aug, 05:02
Den omsusade tv-serien "The idol" läggs ner efter en säsong, rapporterar amerikanska Deadline.
28 Aug, 21:04
Idol 2023 är i full gång och Stockholm bjöd under måndagskvällen på många duktiga deltagare. En av dem var ​Liridon "Donni" Jusufi.
1 2 3 4 ... 21