IFK Norrköping - Nyheter, artiklar, reportage och video

IFK Norrköping eller idrottsföreningen Kamraterna Norrköping, även kallat Peking, Snoka eller IFK, är en idrottsförening i Norrköping som bildades 29 maj 1897 i Norrköping.
IFK Norrköping har flera idrottssektioner men är nog mest känd för fotbollen. Inom just fotboll har klubben varit väldigt framgångsrik genom åren och vunnit SM-guld hela 13 gånger. Man har även vunnit svenska cupen vid sex tillfällen.
I IFK Norrköping har flera storspelare kommit fram och briljerat med sina egenskaper på planen. För att nämna några har bland annat Nils Liedholm, Knut Nordahl och Gunnar Nordahl spelat i klubben.
På tal om Gunnar Nordahl så har föreningen valt att döpa en sektion på Östgötaporten, där man spelar sina hemmamatcher, till just Curva Nordahl. 
Senaste gången IFK Norrköping vann SM-guld var 2015. Tre år därefter, 2018 kom man riktigt nära, men slutade på en andraplats bakom AIK.
Klubben har flera supporterföreningar som följer och stöttar laget i vått och torrt. De har bland annat Peking Fanz, Peking Ultras, Go Peking och IFK Norrköpings Supporterklubb som hejar fram laget.
Laget tränas av Jens Gustafsson, en roll han har haft sedan 2016. Säsongen 2020 kommer Gustafsson att leda sina mannar ut i en ytterligare Allsvensk säsong.


Norrköpings tränare Jens Gustafsson.IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson. Bildkälla: Adam Ihse TT/TT
igår 17:30
Anna Sandbergs kometkarriär började plötsligt hacka i fjol. En märklig skada i båda benen blev till slut ohållbar för Häckenbacken. Det har gått så långt att mina fötter domnar bort under matcher, säger 20-åringen, som efter operation nu är redo för helgens damallsvenska premiär.
2 dagar sedan 15:52
Med två nya "dubbelklubbar" i serien ligger det damallsvenska publikrekordet risigt till. Men vissa ser farhågor med de större åskådarskarorna. Det är klart att det är en viss typ av jargong, men så länge det är en bra balans älskar jag att det kommer mycket publik, säger Hammarbys Alice Carlsson.
2 dagar sedan 15:36
Hammarby ska försvara guldet, Häcken jagar revansch och AIK är tillbaka. På lördag startar damallsvenskan i fotboll. Här är allt som hänt i lagen under vintern.
3 dagar sedan 17:40
Rosengård brukar vara en självklar guldkandidat när den damallsvenska säsongen startar. Det är nya tider nu. Vi och Häcken gör upp om det, säger Hammarbys lagkapten Alice Carlsson inför helgens premiäromgång.
3 dagar sedan 06:30
Häckenmålvakten Jennifer Falk har axelproblem med fyra dagar kvar till allsvenska premiären. Tränaren behöver dock inte vara orolig, lovar hon. Han kan vara lugn, säger landslagsmålvakten.
8 Apr, 15:27
Här kan du läsa allt om Amadeus Sögaard: Partner, mamma Carola, pappa Runar och klubbarna Amadeus Sögaard spelat i. Läs mer!
7 Apr, 16:06
Utspelningen av IFK Norrköping i premiären följdes upp av komfortabla 2–0 hemma mot Hammarby. Storfavoriten Malmö FF har än så länge motsvarat förväntningarna. Vi har fler än 22 spelare som går in i varje startelva i allsvenskan, säger tvåmålsskytten Isaac Kiese Thelin.
5 Apr, 14:56
Den positiva trenden fortsätter. Fotbollsallsvenskan drar folk. Den första omgångens åtta matcher följdes på plats av närmare 125 000 åskådare.
1 Apr, 18:28
Klubbens största premiärpublik – 36 602 kom till Friends arena – och den 1 000:e allsvenska segern. Extra skönt att alla AIK:are kunde gå hem glada i dag, säger tränaren Henning Berg. Måhända glada, men nöjda?
30 Mar, 18:28
Pontus Janssons kaxiga utspel inför den allsvenska premiären fick stort genomslag. Mittbacken och lagkaptenen hävdade att Malmö FF vinner serien lätt och stort. Tittar man bara på namnen så borde vi vinna ligan med 20 poäng, sade MFF-profilen nyligen i en intervju med Expressen.
30 Mar, 17:58
Malmö FF joggar hem den allsvenska som i år fyller 100. Det tror de flesta experter. Få säger emot efter premiären och den inledande promenaden i Parken. MFF krossade IFK Norrköping med 5–1.
28 Mar, 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?
25 Mar, 10:28
Malmö kliver in som mästare, Gais och Västerås är tillbaka i den allsvenska värmen och nyckelspelare har kommit och gått. Här är förutsättningarna för seriens alla lag inför premiären.
23 Mar, 17:16
Han har delat rum med Kristoffer Olsson och ser honom som en nära vän. Landslagets Linus Wahlqvist Egnell blir känslosam så fort Olssons sjukdom nämns. Det har varit väldigt tungt, säger han.
12 Mar, 11:04
Martin Olssons slag i ansiktet på en motståndare blev kostsamt. Malmö FF-försvararen stängs av i ytterligare fem matcher och missar hela inledningen av fotbollsallsvenskan.
7 Mar, 12:50
IFK Göteborg hyllar Sven-Göran Eriksson den 20 april. Klubben döper också om legendarläktaren på Gamla Ullevi till Svennisläktaren. "Det känns fantastiskt", säger Eriksson.
5 Mar, 11:34
Malmö FF:s Martin Olsson polisanmäldes för att ha slagit Varbergs Robin Tranberg i ansiktet i söndagens cupmatch mellan lagen, men nu rapporterar Expressen att utredningen har lagts ner.
23 Feb, 14:02
IFK Norrköping har gjort klart med 21-årige anfallaren Tim Prica från danska Aab Ålborg.
9 Feb, 14:00
Fotbollsallsvenskan fyller 100 år. Det ska förstås uppmärksammas och firas på olika sätt under säsongen. Ett är att två omgångar spikats som jubileumsomgångar.
8 Feb, 10:22
Jon Dahl Tomasson eller Jens Gustafsson. En av dem blir fotbollslandslagets nye förbundskapten efter Janne Andersson. Det uppger Aftonbladet.
1 2 3 4 ... 13