IKEA

IKEA är ett svenskt möbelföretag grundat av Ingvar Kamprad år 1943. Idag är företaget en del av IKEA-group som är känt över hela världen. 

Under verksamhetsåret 2017 omsatte IKEA-group omkring 36 miljarder euro. Huvudkontoret ligger i Lieden, Nederländerna. 

Ikeas svenska huvudkontor som fungerar som högkvarter för Skandinavien ligger i Helsingborg. 

Namnet IKEA är initialer som satts ihop. Ingvar, Kamprad, Elmtaryd, Agunnaryd. 

Grundarens initialer tillsammans med namnet på gården där Kamprad växte upp (och det första varuhusets adress) bildar det ikoniska företagsnamnet IKEA. 


IKEA
IKEA är en av världens mest kända företag. Bildkälla: Lise Åserud/ TT
3 dagar sedan 07:40
Kinas ekonomi är på dekis och svenska företag upplever en tydlig försämring av affärsklimatet i landet. Det är extremt tufft i Kina, säger Joakim Abeleen, regionchef för Business Sweden och stationerad i Peking.
27 Sep, 17:08
En kvinna som jobbade på Ikeas kundtjänst i Norge skev ut falska presentkort till sig själv till ett värde av 134 000 kronor. Nu döms hon till 25 dagars fängelse, skriver VG.
25 Sep, 17:52
En man i 30-årsåldern stal varor från Ikea till ett värde av 17 000 kronor. I ett förhör menar han att kompisens barn stört honom vid betalningen och nekar till brott.
25 Sep, 17:25
Ingvar Kamprads söner Peter, Jonas och Mathias Kamprad har alla viktiga positioner inom Ikea-imperiet, men hur stor är deras förmögenhet?
22 Sep, 15:33
En man i 25-årsåldern gick och köpte kanelbullar på Ikea med sin kundvagn. Problemet var att alla varor i korgen inte var betalda. Mannen döms nu för ringa stöld och ska betala 36 000 kronor i böter.
19 Sep, 13:12
Ikea får sig en känga av den danska möbelkedjan Ilva som nu har för avsikt att expandera på den svenska marknaden. Läs om Ikea-dissen här.
17 Sep, 11:23
Kungen firar 50 år på tronen och IKEA vill fira honom med en särskild gåva, inspirerad av 1970-talet.
15 Sep, 19:00
En kungatron i retrostil från 1970-talet, ett bildkollage från kungens resor under året – och en professur i ledarskap. När kungen nu firar 50 år på tronen får han presenter från bland annat riksdagen, föreningar och företag runt om i landet.
4 Sep, 16:08
Ikea har både stora varuhus och mindre butiker i stadskärnor med en mer öppen struktur. Nu planeras de mindre butikerna att byggas om, efter kundernas önskemål.
31 Aug, 17:49
På Ikea i Trondheim råkade några kunder dricka något som de trodde var juice. Det visade sig vara desinfektionsmedel och kunderna fick föras till sjukhus.
29 Aug, 19:28
Hösten är snart här och halloween står för dörren. Ikea har gjort en egen halloweenkollektion som fått starka reaktioner.
29 Aug, 19:27
Två män handlade på Ikea, men scannade inte alla varor. Den ena påstår i ett förhör att detta berodde på att de inte hade råd med allt.
27 Aug, 09:11
På Ikea Gallerian i Stockholm kan du köpa alkohol till maten. Men hur mycket kostar en öl eller ett glas vin? Nyheter24 har svaret!
23 Aug, 13:41
Vilka föremål från Ikea har blivit rena dyrgripar? Det reder Andreas Siesing, intendent hos Auctionet, ut i en intervju med Nyheter24.
22 Aug, 10:45
Sugen på en öl till köttbullarna på Ikea? Det är möjligt – på möbeljättens nya butik i Gallerian i Stockholm. Läs mer på Nyheter24!
3 Aug, 10:06
När utrikeshandels- och biståndsminister Johan Forssell (M) i förra veckan bjöd in svenska företag till samtal ville inte regeringen berätta om deltagarlistan. Dagens Industri har nu publicerat en lista på de företag som bjöds in till mötet.
28 Jul, 10:25
Ett kreativt filmteam intog Ikea för att spela in en serie – helt utan möbelföretagets vetskap. Inspelningen hann pågå i ett år.
27 Jul, 08:58
Bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M) kallar svenska företag till möte efter hoten om bojkott i efterdyningarna av koranbränningarna.
19 Jul, 15:18
Rebecca Ferguson är tillbaka som Ilsa Faust i en ny actionspäckad "Mission: impossible". — Jag har haft tio fantastiska år med de här människorna, säger den svenska världsstjärnan till TT.
18 Jul, 15:46
En 35-årig kvinna som är anställd av polismyndigheten – blev stoppad på Ikea i Malmö efter att hon försökt lämna Varuhuset med obetalda varor.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.