Johan Pehrson

Johan Pehrson, född den 8 maj 1968, är Liberalernas partiledare. 


Johan Pehrson blev Liberalernas partiledare i april 2022


Johan Pehrson blev, efter det att hans företrädare Nyamko Sabuni meddelat sin avgång den 8 april 2022, Liberalernas partiledare.

– Det är en ny uppgift som jag tar på mig med ödmjukhet och energi. Liberalerna är nyckeln till en liberal borgerlig regering och jag står redo att leda Liberalerna genom en historisk valrörelse, sade Pehrson då.

Läs de senaste nyheterna om Johan Pehrson nedan!

idag 06:00
Regeringen vill att experter går till botten med orsakerna till det stora svenska tappet i den senaste Pisamätningen. Man gör det lite för enkelt för sig om man bortförklarar Sveriges katastrofresultat med pandemin, säger utbildningsminister Mats Persson (L).
2 dagar sedan 10:34
Regeringen ska ta fram en ny lista på utanförskapsområden i Sverige, säger arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) på en pressträff.
3 dagar sedan 12:32
Liberalernas partiledare Johan Pehrson beskriver Pisa-resultatet som allvarligt.
26 Nov, 15:54
Magdalena Andersson, partiledare för Socialdemokraterna, vill att regeringen tydligt markerar mot SD-ledaren Jimmie Åkessons senaste uttalanden. Ett sätt skulle kunna vara att kasta ut de sverigedemokratiska tjänstemännen ur Rosenbad, säger hon till TT.
18 Nov, 11:14
Liberalernas ledare Johan Pehrson angriper partier och föreningar som inte håller rent mot antisemitismen i de egna leden.
18 Nov, 10:30
Liberalerna vill se en europeisk polisstyrka som ska agera över landsgränser. Partiet vill också att Sverige skjuter till pengar för att den ska ha ett kontor på svensk mark.
17 Nov, 09:52
Liberalerna kämpar med usla opinionssiffror och medlemstapp, samtidigt som invalda L-politiker saknas helt i många kommuner och regioner. Vi är hårt utsatta, säger partiledaren Johan Pehrson. Men han ser ljus vid horisonten.
16 Nov, 13:00
Tidöpartierna är överens om ett nytt tillägg i Tidöavtalet – en färdplan för ny kärnkraft. I dag tar Sverige ännu ett steg för ny kärnkraft, säger Ebba Busch (KD) på en pressträff.
15 Nov, 14:32
Regeringen vill att invandrares kunskaper om det svenska samhället och svenska värderingar ska testas – och vid underkänt kan bidrag och andra ersättningar dras in. Det rapporterar DN.
15 Nov, 12:34
Miljöpartiets språkrör Per Bolund tackades av i samband med riksdagens EU-debatt under onsdagen. Han lämnar språkrörsposten i på partiets kongress i helgen.
15 Nov, 05:32
Liberalerna vill att Sverige inför euron som valuta 2028. För att samla euroanhängarna inrättar partiet nu ett eurokansli.
8 Nov, 15:36
Strejkdrabbade Tesla borde inse fördelarna med arbetsfred och den svenska modellen, enligt arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L). Både företagen som investerar och medarbetarna har mycket att tjäna på den, säger han.
8 Nov, 13:18
Sysselsättningen minskar och arbetslösheten ökar, enligt nya siffror från SCB.
2 Nov, 17:08
Frågan om att återstarta reaktorer vid Ringhals har landat hos partiledarna i regeringsunderlaget. Sverigedemokraterna har inte släppt bollen medan regeringen är tveksam.
13 Okt, 18:18
Hamas attacker i Israel och uppmaningar om våld "överallt" oroar arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L). Han tänker lyfta frågan om antisemitism i nationella säkerhetsrådets möten.
12 Okt, 13:48
Nu träffas alla partiledare för möte i nationella säkerhetsrådet. Enligt Liberalernas Johan Pehrson ska regeringen presentera flera konkreta förslag.
8 Okt, 19:20
Biståndet till Palestina måste stoppas, kräver flera partier. Enligt statsministern ser regeringen över frågan. Flera partiledare fördömer också att människor i Sverige ska ha firat Hamas attack.
2 Okt, 11:46
Förskolor ska inte längre ha krav på sig att använda digitala verktyg. – Det finns oerhört mycket vetenskap bakom att man lär sig bäst i analoga miljöer, säger skolminister Lotta Edholm (L).
22 Sep, 21:34
Socialdemokraterna tappar 1,4 procentenheter och landar på 37, 0 procent i septembermätningen från Novus som Svenska Dagbladet låtit göra.
18 Sep, 06:22
A-kassan bör göras om och baseras på inkomst i stället för antalet arbetade timmar. Det anser regeringen, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
1 2 3 4 ... 9