KENT

Kent var det svenska rockband som var verksamt mellan 1990 till 2016. Bandet har gjort 14 studioalbum och sedan mitten av 90-talet har de omnämnts som en av Skandinaviens mest framgångsrika musikgrupper och kallats Sveriges största rockband. 


Gruppen bildades år 1990, då under namnet Jones & Giftet och bytte ett tag därefter namn till Havsänglar. Namnet ‘’Kent’’ har gruppen haft sedan 1993. De första medlemmarna var Joakim Berg (låtskrivare, sångare, gitarrist), Martin Sköld (basist), Markus Mustonen (trummis), Sami Sirviö (sologitarrist), Thomas Bergqvist (kompgitarrist). Bergqvist ersattes av Martin Roos 1992 som efter sitt avhopp 1996 var bandets manager fram till 2016, han ersattes då av Harri Mänty som var med i gruppen fram till 2006.


Kent har sålt mer än 2,3 miljoner fullängdsalbum och vunnit 43 olika musikpriser samt 16 Grammisar (bara år 2003 vann de 17 priser). Trots att de har sin plats på kartan som ett rockband innehåller musiken melodier med influenser av pop och bandet har menat att musiken inte kan kategoriseras i antingen rock eller pop utan i sådana fall någonting vid sidan av.


Den 13 mars 2016 meddelade gruppen att kommande album som skulle släppas den 20 maj 2017 skulle komma att bli bandets sista. Bandet skulle lägga ner efter en lång avskedsturné med 28 spelningar där sex av dessa var extrakonserter som fick sättas in på grund av hög förfrågan. Avskedsturnén startade i Linköping 23 september och avslutades i Stockholm 17 december 2017.

19 Nov, 21:36
Fru, döttrar och barnbarn överraskade honom, ett möte i en loge fick honom att gråta. Och mitt uppe i allt hyllades han av spelare, ledare och supportrar. Känslomässigt har jag varit i en torktumlare under kvällen, säger Janne Andersson.
19 Nov, 18:24
Spelarna böjde sina huvuden mot gräset, med armarna om varandra, förbundskaptenen Janne Anderssons ögon tårades. Svensk fotboll hedrade de mördade supportrarna Kent Persson och Patrick Lundström inför kvällens EM-kval mot Estland.
17 Nov, 10:48
Adam Johnsons död under en ishockeymatch har chockat idrottsvärlden. Nu är en man misstänkt för dråp. Man samtycker till risken att bli fälld när man spelar ishockey. Däremot inte till risken att bli dödad, säger Mårten Schultz, professor i civilrätt.
4 Nov, 15:36
Räddningstjänsten i Gävleborg har en hel del att göra på grund av väderläget. Larmen handlar bland annat om översvämmade källare och vägar.
18 Okt, 17:18
Den amerikanske centern Nick Shore återvänder till HV71 och har skrivit kontrakt resten av säsongen.
22 Sep, 10:06
Lars Winnerbäck ville bryta med det han tidigare gjort. Men visste inte hur.
21 Sep, 13:26
Kent Stax, trummis i punkbandet Scream, har avlidit. Beskedet kom bara ett dygn efter att bandet meddelat att de ska ge ut sitt första album på 30 år, enligt NME.
15 Sep, 06:14
Malmös sportchef Björn Liljander vill både utöka antalet lag i SHL och göra om kvalsystemet. Han får medhåll om kvalet – men inte kring en utökning, när TT frågar runt i SHL-klubbarna. Jag tycker det är bra som det är nu, det finns en balans, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.
14 Sep, 05:42
Vad har Henrik Lundqvist, Jörgen Jönsson, Joakim Lindström och Elias Pettersson gemensamt? De har alla spelat i SHL-lag som stuckit ut under 2000-talet. TT listar de fem hetaste så här på premiärdagen för säsongen 2023-2024.
13 Sep, 09:30
Tomas Ledin, Mando Diao, Lena Willemark, Ann-Louise Hanson, Olle Adolphson och Jenny Wilson. Det är årets nykomlingar i Swedish Music Hall of Fame. Det känns otroligt ärofyllt. Jag är över 40 och inser att det kan vara fint att också blicka bakåt ibland, säger Mando Diaos frontfigur Björn Dixgård till TT.
16 Aug, 02:26
Game of Thrones-skådespelaren Darren Kent är död. Han blev bara 36 år gammal.
11 Aug, 13:16
Lågorna närmade sig deras hem på ön Maui i Hawaii i rasande hastighet– men inga varningssirener tjöt. Hawaii-bor som tvingades fly eldinfernot i sista stund frågar sig varför ögruppens berömda larmsystem inte fungerade.
10 Aug, 07:30
Mick Jagger och Keith Richards har ärats med varsin bronsstaty i hemstaden Dartford i grevskapet Kent i England, för sina musikaliska framgångar med The Rolling Stones, rapporterar Sky news
28 Jul, 03:12
Storbritanniens regering agerade olagligt när den rutinmässigt inhyste nyanlända ensamkommande barn på hotell. Det slår en brittisk domstol fast.
15 Jul, 08:34
Bristen på läkemedel slår hårt mot utsatta grupper och många med typ 2-diabetes står nu utan läkemedel. Kent Olaisson var utan sin diabetesmedicin i flera månader innan han kom över tre sprutor från ett tillfälligt lager. Man var så frustrerad, säger han.
11 Jul, 15:10
Sverigeettan Mikael Ymer nobbade hemmaturneringen i Båstad och fick hård kritik av bland andra förre tennisstjärnan Kent Carlsson. Nu svarar 24-åringen. Han är bitter, säger Ymer.
7 Jun, 08:18
Regissören och koreografen Örjan Andersson sätter upp August Strindbergs "Ett drömspel" på Folkteatern i Göteborg i höst. Uppsättningen görs med både skådespelare och dansare på scenen och får premiär 23 september.
5 Jun, 11:12
Tv-kocken Tareq Taylor har gjort sin senaste matresa tillsammans med "Let's dance"-domaren Tony Irving. Läs mer om programmet här.
5 Jun, 07:24
Ett halvt årtusende sedan Gustav Vasa blev kung: en borg, en bro, ett berg och en by har format Sverige. Från fattigland till välfärdsnation. Från kungamakt till demokrati, tryckfrihet och rösträtt. Och 208 år utan krig. Här är nio tidpunkter som format dagens Sverige sedan den 6 juni 1523.
25 Maj, 08:22
Ryktet har florerat ett tag: att Nicolas Cage till slut ska spela Stålmannen på film. Det skulle stjärnan egentligen ha gjort 1998 i Tim Burtons alltför dyra projekt "Superman lives" – som skrotades av Warner Bros.
1 2 3 4