Misshandel

Misshandel är en brottslig handling som enligt Sveriges lagbok definieras såhär; en person som tillfogar en annan person kroppsskada, sjukdom eller smärta eller försätter någon i en maktlös position döms för misshandel i högst två år. Om misshandeln bedöms som ringa leder domen ofta till böter eller fängelse i högst sex månader. Misshandel kan både vara fysisk och psykisk. 


Fysisk misshandel


Innebär att en person blir utsatt för våld mot kroppen av en eller flera personer. Exempel på fysisk misshandel är knuffar, sparkar, slag och/eller örfilar. Misshandel är ett av de mest anmälda personbrotten. Under 2017 anmäldes omkring 84 200 misshandelsbrott i Sverige.


Psykisk misshandel


Innebär att en person blir utsatt för kränkningar genom förnedrande och förolämpande ord. Exempel på psykisk misshandel är att vid upprepade tillfällen bli kallad för dum, ful eller äcklig. Att bli hotad eller tvingad att utföra handlingar som känns fel är också en typ av psykisk misshandel. 


Misshandel
Under 2017 anmäldes omkring 84 200 misshandelsbrott i Sverige. Bildkälla: Anders Wiklund TT
igår 17:59
"En man i fyrtioårsåldern har gripits och anhållits misstänkt för att ha misshandlat ett barn.", skriver polisen på sin hemsida.
igår 14:05
"Polisen får larm om en hotfull och utåtagerande man på Amiralsgatan, busshållplats Nobeltorget.", skriver polisen på sin hemsida.
igår 13:44
"Man gripen för misshandel i nära relation samt grovt vapenbrott", skriver polisen på sin hemsida.
igår 12:30
Fem personer dömdes för inblandning i mordet på en 17-årig pojke i Nacka i fjol. Nu skärper hovrätten fängelsestraffet för den huvudåtalade till 14 år.
igår 00:08
"Två kvinnor gripna efter misshandel i lägenhet.", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 16:28
"Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för att ha misshandlat en kvinna inomhus i falun", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 14:45
"Polisen har gripit en man misstänkt för grov stöld och misshandel m.m. i centrala Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 03:15
"Man med bruten fot på Kungsholmen.", skriver polisen på sin hemsida.
3 dagar sedan 14:58
Föräldrarna till ett spädbarn häktas av Västmanlands tingsrätt i Västerås misstänkta för synnerligen grov misshandel av sitt barn, rapporterar P4 Västmanland.
3 dagar sedan 12:46
"Man misshandlad med tillhygge i Rinkeby.", skriver polisen på sin hemsida.
3 dagar sedan 12:12
"Man gripen för misshandel", skriver polisen på sin hemsida.
3 Dec, 22:19
"Grannar ingriper vid en misshandel i en lägenhet.", skriver polisen på sin hemsida.
3 Dec, 19:24
Ett barn mellan fem och sex månader gammalt intensivvårdas efter en synnerligen grov misshandel i Västerås, rapporterar TV4 Nyheterna.
3 Dec, 05:03
"Man i 25-årsåldern misstänkt för misshandel", skriver polisen på sin hemsida.
3 Dec, 03:49
"En kvinna ringer polisen - hennes pojkvän misshandlar henne.", skriver polisen på sin hemsida.
3 Dec, 02:03
"En kvinna har knivskurit en man på en campingplats.", skriver polisen på sin hemsida.
3 Dec, 02:01
"Polis larmas till Lund med anladning av bråk i krogmiljö.", skriver polisen på sin hemsida.
3 Dec, 01:44
"Man i 60-årsåldern misstänkt för att ha misshandlat en närstående kvinna.", skriver polisen på sin hemsida.
2 Dec, 05:24
En 21-årig man döms till livstids fängelse för mord och mordförsök efter ett dödligt knivbråk i Motala i somras, skriver Motala och Vadstena Tidning.
2 Dec, 03:19
"Två män i 25-årsåldern har gripits på Kungsholmen. De är misstänkta för grov misshandel.", skriver polisen på sin hemsida.
1 2 3 4 ... 188