Morgan Johansson - Nyheter, artiklar, reportage och video

Morgan Johansson är en socialdemokratisk politiker, född 14 maj 1970 i Höganäs i Skåne. År 1998 blev han invald som ledamot i riksdagen och mellan 2002 och 2006 var han folkhälsominister under Göran Perssons regering.


År 2014 valdes han till justitieminister och sedan 2021 är han även inrikesminister. Sedan september 2019 är Morgan Johansson ställföreträdande statsminister, även kallat vice statsminister. Det innebär kortfattat att det är han som ersätter statsrådet vid hens frånvaro. 


Morgan Johanssons kärleksliv – har ministern flickvän eller fru?


År 2012 separerade Morgan Johansson från sin dåvarande sambo som han har tre barn ihop med. Åtta år senare, i juni 2020, rapporterade Aftonbladet att han och partikollegan Annika Strandhäll fångats på bild ihop i Visby. På bilden ser kollegorna ut att hålla hand – och ett romansrykte om dem började snabbt florera.


Men samma uppgifter dementerades av Annika Strandhäll i december samma år. 


– Morgan är en väldigt, väldigt god och nära vän, men vi är inte i en parrelation, förklarade Annika Strandhäll i en intervju med Aftonbladet.


Har ny flickvän under våren 2022


På ett event i mars 2022 dök Morgan Johansson upp i sällskap med sin nya flickvän Emelie Karlsson. Han var sparsam med detaljer om förhållandet, men bekräftade att de var tillsammans och lyckliga ihop.


Emelie Karlsson är född 1984, jobbar på Säpo och ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha träffat Johansson genom goda vänner. 


Längden – så lång är Morgan Johansson


Med tiden har Morgan Johanssons längd blivit en riktig snackis. Hur lång är han egentligen? Faktum är att man inte vet helt säkert, då politikern aldrig gjort något offentligt uttalande om saken.


Vad vi däremot vet är att den tidigare statsministern Stefan Löfven mäter 175 centimeter över jord – och på bilder på dem båda tillsammans är det tydligt att Johansson är en bra bit kortare. 


Här kan du läsa alla Nyheter24:s artiklar om Morgan Johansson!

23 Mar, 07:52
Ska värnpliktiga kunna användas i Natoinsatser även i fredstid? De kan komma att ingå i den roterande svensk styrka med runt 500 soldater som skickas till Lettland.
20 Mar, 09:10
Regeringen ser inga skäl att ha kärnvapen eller permanenta baser på svenskt territorium i fredstid. Men MP och V varnar för att kärnvapen ändå kan komma att placeras här.
9 Mar, 08:08
Regeringen har beslutat att återuppta utbetalningar av bistånd till FN:s hjälporganisation Unrwa, säger biståndsminister Johan Forssell (M). Vi har fått skriftliga garantier, säger ministern till TT.
9 Mar, 02:06
Regeringen har beslutat att återuppta utbetalningar av bistånd till FN:s hjälporganisation Unrwa. Vi har fått skriftliga garantier, säger biståndsminister Johan Forssell (M).
1 Mar, 18:32
Regeringen har beslutat att återuppta utbetalningar av bistånd till FN:s hjälporganisation Unrwa, säger biståndsminister Johan Forssell (M). Vi har fått skriftliga garantier, säger ministern till TT.
22 Feb, 14:28
Trots rekordresultat får Charlotte Svensson lämna sin tjänst som generaldirektör vid Tullverket. Enligt statsvetare Jenny Madestam kan symboliken i att regeringen "tar nya tag" väga mer än att någon gjort ett bra jobb.
22 Feb, 13:22
Tullverkets generaldirektör Charlotte Svensson får lämna sin tjänst, meddelar finansminister Elisabeth Svantesson (M). "I dag tar jag av mig uniformen. Det har varit en ära", skriver Svensson på Linkedin.
16 Feb, 13:36
Riksdagsledamoten Morgan Johanssons (S) fru Emelie Johansson har dömts för daataintrång i hovrätten. Hovrätten ändrar därmed den friande domen från tingsrätten, uppger flera medier.
14 Feb, 09:04
Regeringen anser att eldupphör av humanitära skäl är nödvändigt i Gaza. Men den rödgröna oppositionen kräver att mer görs för att hjälpa civilbefolkningen.
8 Feb, 10:38
Regeringen vill delta militärt i två insatser i Röda havet. Socialdemokraterna ser dock en risk för att Sverige dras in i ett storkrig. Jag kan säga att några Visbykorvetter är inte aktuella, säger utrikesminister Tobias Billström (M).
31 Jan, 07:20
Sveriges beslut att stoppa utbetalningarna till FN-organet Unrwa är katastrofalt, anser Socialdemokraternas utrikespolitiska talesperson Morgan Johansson (S).
16 Jan, 13:40
Socialdemokraterna ställer sig inte bakom ett eventuellt svenskt deltagande i en militär insats i Röda havet, något som utrikesminister Tobias Billström (M) öppnat för.
12 Dec 2023, 13:28
Om några timmar samlas FN:s generalförsamling för att rösta om en vapenvila i kriget mellan Israel och Hamas. Utrikesminister Tobias Billström vill i nuläget inte ge besked kring hur Sverige ska rösta.
10 Dec 2023, 06:02
USA har infört sanktioner i form av visumstopp för israeliska bosättare på Västbanken som misstänks för våldsamheter. I Tyskland och Belgien finns krav på att EU ska införa en liknande spärr. Socialdemokraterna vill att den svenska regeringen också ska driva frågan om inreseförbud i EU för extrema och våldsamma bosättare.
1 Dec 2023, 22:42
Biståndsmyndigheten Sidas granskning visar att inga svenska biståndspengar går till terrorverksamhet i de palestinska områdena. Nu kräver Morgan Johansson, utrikespolitisk talesperson för Socialdemokraterna, att regeringen och Sverigedemokraterna återupptar utvecklingsbiståndet.
29 Nov 2023, 15:02
Ulf Kristersson måste "ta kontroll över sitt regeringsunderlag" och sätta gränser mot Sverigedemokraterna.
8 Nov 2023, 10:14
Norge valde en annan väg i FN än Sverige, genom att rösta för en resolution om eldupphör i Gaza. Sveriges inställning hade kanske varit annorlunda om Ann Linde hade varit utrikesminister, säger utrikesminister Barth Eide.
26 Okt 2023, 08:44
En av huvudpunkterna i den narkotikautredning som på torsdagen lämnas till socialminister Jakob Forssmed (KD) är att minska den narkotikarelaterade dödligheten med 20 procent inom fem år.
10 Okt 2023, 20:40
Regeringen har just nu inga planer på att flyga hem svenskar från Israel. Men Socialdemokraterna kräver handling – och en evakueringsplan.
10 Okt 2023, 18:38
Socialdemokraterna och Miljöpartiet kritiserar regeringen och Sverigedemokraternas beslut att pausa Sveriges utvecklingsbistånd till de palestinska områdena.
1 2 3 4 5