Netflix

Netflix är en amerikansk streamingtjänst som grundades 1997 av Reed Hastings Jr och Marc Randolph. Tjänsten hyr ut filmer och TV-serier via post och video on demand för en viss summa i månaden.


Mellan 1997 och 2006 hyrde de ut DVD:er via post, men 2007 startade de sin streamingtjänst på internet. Netflix lanserades den 15 oktober 2012 i Norden. Utbudet av filmer och serier varierar beroende på landet.


Förutom att se Netflix på datorn kan du även se via din surfplatta, mobil, spel, spelkonsoler och TV. De köper in filmer och TV-serier, men producerar även egna, till exempel "Orange Is the New Black" och "13 Reasons Why".


idag 08:31
Kim Kardashian fortsätter att satsa på skådespeleri. Realitystjärnan ska både producera och spela huvudrollen i en kommande thriller för Amazon, skriver The Wrap.
1 Mar, 10:26
Den svenska katastroffilmen "Avgrunden", som gick upp på biograferna i höstas, gör nu succé på Netflix.
28 Feb, 13:28
Årets ambassadör för Record Store Day i Storbritannien blir den ikoniska popstjärnan Kate Bush, skriver bland andra Pitchfork.
27 Feb, 11:02
För regissören Johan Renck är science fiction-filmen “Spaceman” egentligen en film om vem han själv var tidigare i sitt liv. Jag var egotrippad och narcissistisk, mina drömmar överskuggade allt, det kostade mig relationer och kontakten med mina föräldrar, säger han till TT.
25 Feb, 04:44
Filmen "Oppenheimer" fortsätter att fira triumfer under Hollywoods galasäsong. Den tog hem flera priser vid vid tv- och filmgalan Screen actors guild (SAG) awards i USA natten mot söndagen.
21 Feb, 09:32
Den nya filmatiseringen av "Ronja Rövardotter" får premiär den 28 mars, enligt ett pressmeddelande från Netflix.
19 Feb, 15:32
"Young royals forever", det är titeln på en ny dokumentär om Netflix succéserie.
15 Feb, 09:58
Filmen "Stöld" som är baserad på Ann-Helén Laestadius Augustprisbelönade bok med samma namn får premiär den 12 april, avslöjar Netflix.
14 Feb, 12:00
På torsdag startar årets filmfestival i Berlin. Förhandssnacket har mest handlat om högerextrema AFD – men nu har festivalledningen drabbats av andra problem.
14 Feb, 08:00
Mads Mikkelsen spelar en bonde som slåss mot övermakten i hyllad dansk film och Noomi Rapaces liv förändras efter en olycka i rymden i AppleTV+:s nya storsatsning. Här är veckans filmer och serier.
8 Feb, 13:54
Disney Plus planerar en rad förändringar för att öka prenumeranter, något som även kan få konsekvenser för användare i Sverige.
8 Feb, 13:20
Intresset var oväntat stort när hundratals föremål och kläder från Netflix-serien "The Crown" auktionerades ut i London. Flera objekt klubbades för långt mer än vad arrangörerna räknat med.
8 Feb, 09:32
Krisande strömningstjänsten Viaplay säljer nio av sina serier. Produktioner med stjärnor som Alba August, Maria Bonnevie och Alexander Abdallah hamnar i stället hos Prime Video.
3 Feb, 11:42
Jessica Almenäs märker fortfarande av reaktionerna efter "Love is blind". Från hela världen. Jag brukar på skoj säga att det här är min första och enda internationella succé, säger hon och skrattar.
29 Jan, 12:22
Det sista avsnittet i "Love is blind: Sverige" bjöd på mycket dramatik, men desto mer skedde bakom kulisserna.
28 Jan, 22:04
Romantiska komedin "Falling for Christmas" från 2022 måste ha gett mersmak för nu ska Lindsay Lohan göra ytterligare en julfilm i samarbete med Netflix, rapporterar Vulture.
26 Jan, 15:28
Regeringen tillsätter en filmpolitisk utredning som ska "vrida och vända på alla frågor", meddelar kulturminister Parisa Liljestrand (M). Svensk film går just nu igenom både en guldålder och en tuff vinter, säger hon på filmfestivalen i Göteborg.
26 Jan, 09:04
Hur många gifte sig i Love is blind Sverige 2024? Det får tittarna svar på i bröllopsavsnittet. Här är paren som gifte sig i Love is blind.
25 Jan, 19:22
Edvin Ryding går från succén med "Young royals" till en ny Netflixfilm – Sigge Eklunds regidebut "En del av dig". Det här är en film för alla som är 17, kommer att bli 17 eller har varit 17, säger Edvin Ryding.
25 Jan, 07:21
Här är morgonens nyheter i korthet.
1 2 3 4 ... 23