Netflix

Netflix är en amerikansk streamingtjänst som grundades 1997 av Reed Hastings Jr och Marc Randolph. Tjänsten hyr ut filmer och TV-serier via post och video on demand för en viss summa i månaden.


Mellan 1997 och 2006 hyrde de ut DVD:er via post, men 2007 startade de sin streamingtjänst på internet. Netflix lanserades den 15 oktober 2012 i Norden. Utbudet av filmer och serier varierar beroende på landet.


Förutom att se Netflix på datorn kan du även se via din surfplatta, mobil, spel, spelkonsoler och TV. De köper in filmer och TV-serier, men producerar även egna, till exempel "Orange Is the New Black" och "13 Reasons Why".


idag 09:46
Mikael Marcimain regisserar thrillern "Ett ärligt liv" som får premiär på Netflix under nästa år.
2 dagar sedan 11:56
Fotbollsikonen David Beckham var "knäckt och deprimerad" efter att ha visats ut när England slogs ut ur VM 1998. Det berättar hans fru Victoria i en ny Netflix-dokumentär. – Jag var ett vrak, säger David Beckham själv.
2 dagar sedan 11:00
Karriärer för dementa, säkrare övergångsställen och gym anpassade för seniorer. 2050 spås världen vara hem till minst 3,7 miljoner hundraåringar och 1,5 miljarder pensionärer. Det kräver förändrade samhällen och nya attityder.
23 Sep, 07:32
Den 22 november är det premiär för Netflix reality-version av succéserien "Squid game". Det framgår av en ny trailer som släpptes av strömningsjätten på fredagen.
20 Sep, 08:02
Två kritikerhyllade filmer får premiär på bio och i tv drabbas en familj av den organiserade brottslighetens tentakler i "Taelgia" i SVT. Här är veckans filmer och serier.
16 Sep, 08:48
Vi går mot en ännu kärvare tillvaro i höst, och många har fått dra in och snåla på varenda onödig utgiftskrona. Finns det något kvar att göra? Ja kanske, om man måste.
15 Sep, 06:18
Ännu syns inget slut på konflikten i Hollywood, där manusförfattare och skådespelare strejkar för bättre villkor. Men parterna på manussidan ska försöka återuppta förhandlingarna i veckan som kommer.
8 Sep, 09:10
Elon Musk var rädd för "ett mini-Pearl Harbor", och lät därför inte Ukraina använda hans satelliter för anfall mot Krim. Det skriver Walter Isaacson i sin nya biografi om världens rikaste person. Musk lät sig dras in i kriget – men verkar nu delvis ångra sig.
3 Sep, 16:32
David Fincher har drömt om att filmatisera serieromanen "The killer" i många år. Nu har han äntligen nått i mål, med Michael Fassbender i huvudrollen.
31 Aug, 13:14
Fares Fares debuterar som filmregissör med dramat "En dag och en halv" på Netflix. Det blir inte den sista filmen han gör. Det kommer mer, säger han med ett leende.
30 Aug, 10:54
Den svenska skådespelaren Evin Ahmads nya tv-serie är just nu den mest sedda på Netflix i USA. "Who is Erin Carter?" fick 13,2 miljoner tittare under seriens första dagar och gick därmed om "Depp vs Heard", uppger Variety.
30 Aug, 08:18
Det här är Fares Fares vecka. Filmstjärnans första film som regissör har premiär på Netflix och han syns också i den nya säsongen av storserien "Sagan om drakens återkomst" på Prime Video. Här är veckans filmer och serier.
30 Aug, 07:44
Filmhösten bjuder bland annat på Martin Scorseses nya drama, Mikael Persbrandt som Dag Hammarskjöld och Helen Mirren som Israels premiärminister Golda Meir. Om inte strejken i Hollywood ställer till det. Här är 20 filmer att hålla koll på i höst.
24 Aug, 15:36
En fortsatt stark arbetsmarknad – ett dygn före viktiga kommentarer av landets räntemästare, centralbankschefen Jerome Powell. Summan av den häxbrygden var att samtliga ledande index på New York-börsen backade rejält.
24 Aug, 10:18
Bio-Sverige fick en oväntad glädjesommar, när svenskarna flockades för att få uppleva fenomenet ”Barbenheimer”. Nu tvingas branschen snabbt ta lärdom av sommarlyftet för att tackla en höst med skådespelarstrejk och stor osäkerhet.
23 Aug, 09:04
Efter en filmvår utan inhemska publikdragare är hösten späckad med svenska biopremiärer – fler än 30 stycken.
16 Aug, 22:26
Filmstjärnan Bradley Cooper spelar kompositören Leonard Bernstein i kommande Netflixfilmen ”Maestro”. Efter att trailern släpptes under tisdagen kommer nu kritik för näsprotesen han bär.
15 Aug, 10:31
Här är allt vi vet om streamingtjänsternas förändringar under hösten 2023. Netflix, Disney+, HBO och C More väljer alla att agera. Läs mer!
12 Aug, 12:56
Att anställa Kevin Spacey innan han friats från anklagelserna var en risk värd att ta, tycker producenten för filmen "Control"
11 Aug, 22:14
USA-börserna gick åt olika håll när handelsveckan avslutades. Tidigare under dagen kom statistik som visade att producentpriserna i juli stigit mer än väntat.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.