Netflix

Netflix är en amerikansk streamingtjänst som grundades 1997 av Reed Hastings Jr och Marc Randolph. Tjänsten hyr ut filmer och TV-serier via post och video on demand för en viss summa i månaden.


Mellan 1997 och 2006 hyrde de ut DVD:er via post, men 2007 startade de sin streamingtjänst på internet. Netflix lanserades den 15 oktober 2012 i Norden. Utbudet av filmer och serier varierar beroende på landet.


Förutom att se Netflix på datorn kan du även se via din surfplatta, mobil, spel, spelkonsoler och TV. De köper in filmer och TV-serier, men producerar även egna, till exempel "Orange Is the New Black" och "13 Reasons Why".


2 dagar sedan 07:26
Kim Kardashian har gjort klart med en huvudroll i den kommande komedin "The fifth wheel" på Netflix. Realitystjärnan spelar en kvinna som blir det femte hjulet bland sina vänner, skriver The Hollywood Reporter.
25 Nov, 07:56
Han har spelat osympatiska figurer i tre av årets mest omskrivna serier. Christian Fandango Sundgren är mannen vi älskar att hata i tv i år. Det har fått mig att tänka, varför får jag de här rollerna, säger han och skrattar.
23 Nov, 22:06
I tv-serien från 2021 fick skuldsatta personer tävla i dödliga barnlekar för att vinna pengar – och slippa förlora livet. ”Squid game: The challenge”, Netflix realitytävling som hade premiär i går, är en betydligt snällare variant.
23 Nov, 12:15
Alex Karlsson Tyrefors är med i "En helt vanlig familj" på Netflix. Läs mer om Alex Karlsson Tyrefors här: ålder, partner, karriär.
22 Nov, 16:16
Den svenska sångerskan Anna Sahlin, mer känd under artistnamnet Sahlene, medverkar i Netflix realitytävling ”Squid game: The challenge”.
22 Nov, 08:06
Tommy Nilsson gör filmdebut och Netflix har filmatiserat en av Mattias Edvardssons kriminalromaner. Här är veckans filmer och serier.
21 Nov, 06:02
"En helt vanlig familj", med Alex Karlsson Tyrefors har premiär på Netflix den 24 november. Läs om "En helt vanlig familj" här!
19 Nov, 13:06
Drottningmoderns champagnevisp eller prinsessan Dianas "hämndklänning"? Nu finns chansen att köpa prylarna från tv-serien "The crown".
18 Nov, 19:20
Det är en av de viktigaste scenerna i nya säsongen av "The crown". Men nu dementerar paparazzifotografen Mario Brenna seriens version av vad som hände. Det är absurt och ett rent påhitt, säger han till New York Times.
17 Nov, 08:00
Sigge Eklund är långt ifrån femtioårskris – nu uppfyller han drömmen att bli långfilmsregissör. I både filmen och sin första roman på nio år lyfter han fram en ung vilsen kvinna. Självupptagna, vilsna män är ett ämne som känns väldigt uttömt för mig.
12 Nov, 13:04
En medarbetare som jobbat med den israeliska Netflix-serien "Fauda" har dödats i det pågående kriget mellan Israel och Hamas, uppger seriens representanter på X, tidigare Twitter. Den nu döda medarbetaren var israelisk soldat och dödades i Gaza, enligt The Times of Israel.
10 Nov, 12:34
Ethan Hawke får samma pris på Stockholms filmfestival som exfrun Uma Thurman fick 2014 och tar emot det tillsammans med deras gemensamma dotter Maya. Jag ger det till Maya så kan hon ställa den bredvid Umas, säger han och ler.
9 Nov, 19:08
Uppskjutna superhjältar och försenade serier. Efter flera månaders Hollywoodstrejk ser nästa års utbud ut att bli tunt för både tv-tittare och biobesökare.
7 Nov, 23:14
Klassiska "Vänner" var den mest sedda serien på strömningstjänster i USA i förra veckan, rapporterar Variety. Det nygamla intresset för serien – som sändes mellan 1994 och 2004 – kommer efter skådespelaren Matthew Perrys bortgång nyligen.
7 Nov, 08:04
Den brittiske popstjärnan Robbie Williams vill "driva ut det förflutnas demoner" i Netflix nya dokumentärserie. Här är vad tittarna kan vänta sig i miniserien om Williams vilda berg- och dalbana i rampljuset.
3 Nov, 06:00
Vintermörkret är här – äntligen ett bra tillfälle att stanna inne och se på tv! Här är tio serier med premiär fram till nyår att hålla koll på. I rollerna: bland annat prinsessan Diana, Robbie Williams och Börje Salming
1 Nov, 08:48
Dokumentären om Robbie Williams och den nya TV4-versionen av Jan Guillous "Ondskan" får premiär. Här är veckans filmer och serier.
28 Okt, 20:30
Förhandlingarna mellan det strejkande amerikanska skådespelarfacket Sag-Aftra och arbetsgivarparten fortsätter och beskrivs som "produktiva", skriver Variety.
28 Okt, 11:10
Svenska King fortsätter sin storsatsning på AI. Bolagets robot har sett hur miljontals människor spelar "Candy crush". Nu kan roboten själv spela, och ger information till skaparna om banorna. Vi ser faktiskt en ökning i kvalitet, säger Kings teknikchef Steven Collins.
27 Okt, 14:48
Vilka är de läskigaste filmerna på Netflix? Nyheter24 listar några av Netflix bästa skräckfilmer 2023. Läs alla tips här.
1 2 3 4 ... 20