Sexualbrott – Alla våra nyheter om sexualbrott – Nyheter24

igår 12:56
Metas nya kryptering ska skydda användarnas privata uppgifter. Men det kan försvåra arbetet mot sexuell exploatering, framförallt mot barn.
3 dagar sedan 12:48
En 53-årig man frikänns av en norsk domstol för ett över 28 år gammalt mord. Mannen, som tidigare dömts till 17 års fängelse på den då 17-åriga Birgitte Tengs 1995, frikändes av Gulating lagmannsrett på tisdagen.
26 Nov, 07:04
Övergreppsanklagelserna fortsätter mot Sean "Diddy" Combs. En tredje kvinna har lämnat in en stämningsansökan i New York mot musikmogulen, skriver NBC News.
24 Nov, 10:20
Skådespelaren och artisten Jamie Foxx nekar till anklagelserna om att han skulle ha begått ett sexuellt övergrepp mot en kvinna på en takbar i New York för åtta sedan.
24 Nov, 04:18
För andra gången på en månad anklagar en kvinna musikmogulen Sean "Diddy" Combs för våldtäkt, rapporterar BBC.
23 Nov, 08:24
Skådespelaren och artisten Jamie Foxx anklagas för sexuellt övergrepp och misshandel i en stämningsansökan som lämnats in till en domstol i New York. Händelsen ska ha inträffat för åtta år sedan på en populär restaurang i staden uppger CNN som tagit del av anklagelserna. Enligt stämningsansökan ska Jamie Foxx utan samtycke och "på att aggressivt sätt" ha tvingats sig på kvinnan och tagit på hennes kropp och kön. Hon upplevde också att Foxx verkade berusad vid tillfället.
20 Nov, 14:54
Straffet för att ha sex med utsatta unga under 18 år ska skärpas rejält, enligt regeringens utredare. Det kommer att ses som oerhört allvarlig brottslighet om det här förslaget går igenom, säger jämställdhetsminister Paulina Brandberg.
17 Nov, 10:03
Efter det uppmärksammade snippamålet startade kriminologen Nina Rung en protestlista – som på ett dygn samlade över 90 000 namn. Hon är lättad över beskedet att HD nu återförvisar målet. Det här sänder en tydlig signal om att det har begåtts fel, säger hon.
15 Nov, 18:06
Södertälje fick bakläxa av Justitieombudsmannen (JO) för att kommunen utan lagstöd kontrollerade om anställda gjort sig skyldiga till brott. Nu vill regeringen se över lagen.
4 Nov, 15:00
Valsegern för oppositionen i Polen är inte en lika självklar seger för aborträttsrörelsen. En av frontfigurerna är Justyna Wydrzynska, som själv har dömts enligt de hårda polska abortlagarna. Hon ser inte ljust på framtiden.
31 Okt, 09:52
Diskrimineringsombudsmannen (DO) anser att en kommun i Skåne ska betala 450 000 kronor i ersättning till en elev som utsatts för sexuella trakasserier av en anställd på skolan.
30 Okt, 13:10
Valsegern för oppositionen i Polen är inte en lika självklar seger för aborträttsrörelsen. En av frontfigurerna är Justyna Wydrzynska, som själv har dömts enligt de hårda polska abortlagarna. Hon ser inte ljust på framtiden.
19 Okt, 20:56
Justitieombudsmannen (JO) riktar allvarlig kritik mot kommunstyrelsen i Södertälje. Utan stöd i lag har kommunen kontrollerat om anställda gjort sig skyldiga till brott.
12 Okt, 11:40
Hovrätten skärper straffet för den läkare i Malmö som gjort sig skyldig till sexövergrepp på två kvinnor. Mannen har enligt både tingsrätten och hovrätten utsatt två unga, kvinnliga patienter för sexuella övergrepp på en vårdcentral. Straffet höjs från nio månaders fängelse till ett år, rapporterar SVT Nyheter Skåne.
11 Okt, 21:38
Samhället måste mobilisera brett för att komma åt den ökade oron för brottsligheten och minskade förtroendet för rättsväsendet, enligt Polisförbundet. Men oron är inte alltid fullt ut motiverad, säger ordförande Katharina von Sydow.
11 Okt, 09:14
Oron över brottsligheten i samhället har ökat kraftigt från förra året, visar Nationella trygghetsundersökningen (NTU) 2023. Sedan 2014 har den nästan fördubblats.
10 Okt, 07:38
Läkare som har blivit av med sin läkarlegitimation i Sverige får arbeta vidare i Finland – i flera fall trots att de dömts för sexualbrott, visar en granskning av Svenska Yle.
7 Okt, 01:32
En Eskilstunabo i 40-årsåldern döms för ett 80-tal sexualbrott mot barn, rapportera flera lokala medier.
30 Sep, 07:00
Just när gängvåldet slår som hårdast får svensk polis ett nytt efterlängtat verktyg: möjligheten att avlyssna personer utan brottsmisstanke. Förhoppningen är att kunna stoppa våld och mord innan det blir verklighet. Vi är redo från dag ett, säger Charlotta Höglund på Nationella operativa avdelningen (Noa).
22 Sep, 13:20
Terrorbrott framgår inte av det belastningsregister som skolor använder, och IS-dömda har kunnat få jobb som lärarvikarier och studievägledare.
1 2 3 4 ... 45