TT - Nyheter, artiklar, reportage och video


TT är en svensk nyhetsbyrå som grundades 1921. De levererar dagligen nyheter, bilder och videoklipp till medier runt om i Sverige och internationellt. TT är en av de största nyhetsbyråerna i Norden och har ett stort nätverk av journalister och fotografer som rapporterar från hela världen.


TT är en pålitlig källa för nyheter och har ett starkt rykte för att leverera objektiv och korrekt information. De har vunnit flera priser för sin journalistik och är en viktig del av den svenska medielandskapet. TT:s nyheter används av både traditionella medier och digitala plattformar.


TT har en bred rapportering som täcker allt från politik och ekonomi till sport och underhållning. De har också specialiserat sig på att rapportera om vetenskap, miljö och teknik. TT:s nyheter är tillgängliga på flera språk och de har ett dedikerat team som arbetar med att översätta och anpassa nyheter för internationella marknader.

Hon var först tveksam till att skildra sina föräldrars "konstnärsäktenskap". Nu har hon skrivit en bok där hon skildrar deras korta tid tillsammans.
Uno Svenningsson firar 40 år som artist och åker på jubileumsturné nästa år. Med start i Göteborg i mars gör han nedslag i totalt tolv svenska städer.
Den svaga kronan gör den svenska statsskulden högre. För att minska valutarisken säljer Riksgälden svenska kronor, men statens bank tror inte att det ska pressa kronans värde.
Över 100 000 flyktingar från Nagorno-Karabach, en ilsken opposition som kräver hans avgång och en alltmer sviktande relation med Armeniens främsta allierade. Premiärminister Nikol Pasjinjan tvingas nu balansera mellan Ryssland och väst.
Jäktade stadsbor och trafikerade gator – det är några av Tove Alexanderssons hinder när hon ska försöka ta hem både sprint-EM och världscupen i Italien. Det är inte helt optimalt, säger orienteringsstjärnan.
Pyttesmå partiklar eller listiga material tros ha större chans att ge årets fysikpris än avlägsna galaxer och rymdmysterier. Tidigast klockan 11.45 i dag vet vi vem som tilldelats årets Nobelpris i fysik.
1 timme sedan
En biologilektion på en gymnasieskola i Uppsala spårade ur i november förra året. Läraren tappade helt kontrollen över den stökiga lektionen och det slutade med att han sparkade en elev i skrevet.
1 timme sedan
Den argentinska fotbollsstjärnan Lionel Messis flytt till USA och MLS-laget Inter Miami CF har blivit en dokumentärserie som snart har premiär, rapporterar flera medier.
1 timme sedan
Det var nedåt i öppningen på börserna i Tokyo och Hongkong i tisdagens handel, drygt en procent ner för de tre ledande indexen.
2 timmar sedan
Läkemedelsverket vill se bättre myndighetssamverkan kring kontrollen av produkter med låg THC-halt, enligt ett pressmeddelande.
2 timmar sedan
Frankrike har inlett arbetet med att vaccinera miljontals ankor mot fågelinfluensan. Detta med förhoppning om att undvika masslakt vilket industrin tvingats till de senaste åren.
2 timmar sedan
Sedan den 14 juli har skådespelarfacket Sag-Aftra i USA, med över 160 000 medlemmar, strejkat. På måndagen hölls för första gången samtal med motparten sedan strejken inleddes, rapporterar Variety.
3 timmar sedan
Talmannen i USA:s representanthus, republikanen Kevin McCarthy, utmanas av en av de mest hårdföra Trumpanhängarna i sitt eget parti. Kongressledamoten Matt Gaetz har lämnat in en begäran om att kongressen ska rösta om att avsätta talmannen, rapporterar amerikanska medier.
3 timmar sedan
En man i 40-årsåldern på en ort i Ångermanland döms till fängelse i tre år och ett halvt år för flera fall av våldtäkt mot barn och våldtäkt, rapporterar lokala medier.
idag 00:56
En domare lät sin make läsa delar av en uppmärksammad dom gällande ett tillstånd i samband med en koranbränning, innan domen blivit offentlig. Nu får domaren – som anmälde sig själv – kritik av JO, rapporterar Dagens Juridik.
idag 00:40
En budstrid om makten över SAS uppges pågå i det fördolda men i dag kan ett besked om den framtida finansieringen komma. För de hundratusentals småägarna i det krisdrabbade flygbolaget finns risk för en rejäl kalldusch.
igår 23:00
Chelseas säsongsinledning har varit en stor besvikelse. Kanske kommer vändningen nu? Borta mot Fulham tog de en efterlängtad seger, 2–0, och klättrar därmed i tabellen.
igår 22:54
FN:s säkerhetsråd röstar för att sända en internationell styrka till Haiti i ett försök att stabilisera det våldsdrabbade karibiska landet. Haiti har begärt att få en sådan styrka sedan i fjol.
igår 22:20
Om Sverige inte når EM avgår förbundskaptenen Janne Andersson. Är Henrik Rydström eller Olof Mellberg intresserade av jobbet? Ingen aning, säger BP-tränaren Olof Mellberg. Jag trivs alldeles för bra här, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.
igår 22:18
Elfsborg hänger på Malmö FF i tabelltoppen. Och Jeppe Okkels hänger på Isaac Kiese Thelin i toppen av skytteligan. Men jag tar ju hellre guld och att Kiese Thelin vinner skytteligan än tvärtom, säger Elfsborgsanfallaren.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.