Twitter

Twitter är ett socialt medium och mikroblogg där man skriver meddelanden eller tweets som de kallas. En tweet får inte vara längre än 140 tecken. Tjänsten grundades i mars 2006 av Jack Dorsey och 2016 hade den ungefär 328 miljoner aktiva användare per månad. Twitters huvudkontor ligger i San Francisco, USA. Twitter är ett av världens största sociala nätverk.


Twitter använder sig av ett hashtag-system där alla tweets om ett specifikt ämne hamnar under den hashtagen. En annan funktion på det sociala mediet är att du kan retweeta andras tweets så att de som följer dig kan se ett meddelande som någon annan skrivit, men som de inte följer.


idag 04:18
Ett lastfartyg som övergivits i Adenviken efter att ha skadats i en attack läcker olja och kan bli en omfattande miljökatastrof, varnar den amerikanska militärens centralkommando för Mellanöstern, Centcom.
igår 16:52
Ryska myndigheter hotar att begrava Aleksej Navalnyj inne i en straffkoloni i Sibirien, uppger regimkritikerns medarbetare.
2 dagar sedan 19:28
En mycket kraftig brand eldhärjar två höghus i Valencia i östra Spanien. Räddningsinsatsen pågår, men husen tros vara bortom räddning. Inga dödsfall har ännu rapporterats.
16 Feb, 16:19
Enligt en ny rapport har X, tidigare Twitter, gett verifieringsmärken till konton knutna till terroristgrupper på plattformen.
15 Feb, 15:36
Roy Hodgson, 76, vårdas på sjukhus sedan han känt sig illamående under förmiddagens träning. Hans tillstånd ska vara stabilt, uppger Crystal Palace i ett uttalande. "Alla i klubben skickar en hälsning att Roy återhämtar sig snabbt" skriver klubben.
14 Feb, 22:44
Rafael Nadal tvingas ställa in sin tänkta comeback på tennisbanan. På onsdagen meddelade spanjoren att han drar sig ur ATP-turneringen i Qatar nästa vecka.
14 Feb, 11:46
En polsk doktor som kidnappades i Tchad i förra veckan har räddats under dramatiska former, meddelar myndigheter.
12 Feb, 00:24
Alla "Swifties" kan andas ut. Den amerikanska superstjärnan Taylor Swift har med god marginal fullbordat sin långa resa från sin Japanturné till Las Vegas för att se pojkvännen Travis Kelce spela Super Bowl.
8 Feb, 07:48
Hillary Clinton kallar den amerikanske högerradikale journalisten Tucker Carlson för en "nyttig idiot" som hjälper Vladimir Putin att sprida lögner genom sin intervju med den ryske presidenten. Genom honom kan han fortsätta att ljuga om vad hans mål är i Ukraina och vad han tänker sig ska hända.
6 Feb, 20:24
Den kontroversielle amerikanske journalisten Tucker Carlson bekräftar de rykten som spritts: han ska intervjua Rysslands president Vladimir Putin.
6 Feb, 06:46
Flera av världens ledare har reagerat på nyheten om att Storbritanniens kung Charles vårdas för cancer. På tisdagen sade premiärminister Rishi Sunak till BBC att cancern har upptäckts i ett tidigt stadium.
5 Feb, 16:56
FN inrättar en oberoende panel som ska granska FN-organet Unrwa och dess agerande under kriget i Gaza. Vi ska ta fram en översyn av påståenden om bristande neutralitet som Unrwa har konfronterats med, säger Raoul Wallenberg-institutets chef Peter Lundberg.
5 Feb, 14:40
Marcus Wandt får fortsätta att vänta på sin hemresa från rymden. På X, tidigare Twitter, skriver Space X att den svenske astronauten och hans kollegor inte kommer att lämna Internationella rymdstationen (ISS) förrän tidigast på tisdagen på grund av "ogynnsamma väderförhållanden".
5 Feb, 04:58
Amerikanska styrkor har slagit till mot Huthirörelsen i Jemen på söndagen, skriver USA:s operativa högkvarter Centcom i ett inlägg på X, tidigare Twitter.
4 Feb, 23:30
Svenskt på prispallen, kvinnodominans, ett polisingripande och högljudda demonstrationer var några inslag på nattens Grammy-gala. Dessutom blev Taylor Swift historisk.
4 Feb, 04:12
Namibias president Hage Geingob har avlidit vid en ålder av 82 år, meddelar presidentkansliet i ett uttalande. Beskedet om hans död kommer efter att han i januari meddelat att han drabbats av cancer.
2 Feb, 22:04
USA:s militär har angripit mål i Syrien som svar på en tidigare attack mot en amerikansk militärförläggning i Jordanien. Räderna genomfördes samtidigt som president Joe Biden höll en minnesceremoni över de tre soldater som dödades i Jordanienattacken. Vårt svar börjar i dag, säger Biden.
2 Feb, 16:46
EU:s medlemsländer har genom sina ambassadörer bekräftat uppgörelsen från december om AI-regler i unionen.
2 Feb, 14:30
Postnords krav om förlängd leveranstid för brev kritiseras hårt på sociala medier. Användare på X kritiserar Postnord och kravet.
27 Jan, 02:36
Det kokar upp till te-storm över Atlanten. Ett amerikanskt råd har strött salt i en kollektivt sårad brittisk själ.
1 2 3 4 ... 128