Torsdag 26 Maj
Stockholm

Expressen

Expressen är en liberal kvällstidning som grundades av Dagens Nyheter AB den 16 november 1944 och bakom idéerna låg Albert Bonnier jr och Carl-Adam Nycop. Tillsammans med Kvällsposten och GP ingår tidningen i Bonnier News och ägs av Bonnier AB.  I dag är det Thomas Mattsson som är ansvarig utgivare och chefredaktör. 


Tidningen finns i hela landet, både i pappersformat och på nätet. I Göteborgsregionen finns också GP att köpa på papper och i Malmöregionen finns Kvällsposten att köpa.


Expressen och Expressen.se når tillsammans med GT och Kvällsposten ut till drygt 1,6 miljoner läsare per dag. 


Förutom traditionella nyheter skriver Expressen också om sport, nöje, kultur och kungligt. De har även en rad av kolumnister som skriver på ledarsidan och en TV-sektion (Expressen-TV).


På tidningen jobbar i dag ungefär 300 journalister i Stockholm, Göteborg och Malmö, samt en massa frilansjournalister. Tidningen har också redaktioner i New York och London samt frilansreportrar och fotografer stationerade i bland annat Bankok, Paris, Moskva och Kapstaden. 


Expressen var den första tidningen som lät läsarna vara med och kommentera och debattera på nätet.


 Som flest har Expressen sålt 957 000 exemplar av en tidning. Det var i juni 1976 och tidningen hade bilden av bröllopskyssen mellan kung Carl Gustaf och Silvia Sommerlath på framsidan, den enda tidningen i världen som hade den bilden på kyssen.   


Källa: Expressen.se / Wikipedia


Expressen.se förstasida
Expressen.se är en liberal kvällstidning som ägs av Bonnier AB.
Visa resten ↓