Festival24 möter Norlie & KKV

Norlie & KKV är de nya stjärnskotten på den svenska hip hop-scenen. Festival24 tar tempen på duon om resan till LA, framtiden och vi har även världspremiär på videon Can I be the one. Bänka er, ladda och njut.


Ni var nyligen i LA och spelade in er musikvideo, hur gick det?

Det gick jätte bra. Vi hade superkul, träffade så mycket nytt folk och vi har inte varit där innan så det var en upplevelse i sig. Vi spelade dels in vår video sen hjälpte vi till med Lazees video där vi var statister. Vi blev supernöjda med våra video. Vi har funderat på vilken svensk artist som har gjort en bättre men vi kan inte komma på någon. Detta är revolutionerande inom svensk hiphop. Väldigt maffigt.

Den svenska hip hop-scenen har börjat etablera sig ganska rejält nu, har ni några internationella inspirationskällor?

Självklart, det är där man får nästan all inspiration ifrån. Eminem som precis har släppt sin nya platta Recovery ger oss väldigt mycket inspiration. Lil Wayne och Drake för att nämna några andra. Överlag så känner vi att den svenska hiphop-scenen har gått i ett spår. Vi vill försöka göra en slags vendetta mot allt och komma med något nytt. Trots att vi rappar på svenska så tar vi oerhört mycket inspiration från amerikanska rappare. Men vi blandar även svenska och engelska vilket har blivit lite vår nisch. Vår senaste singel till exempel har fått väldigt bra respons.

Ni rappar på svenska, finns det några nackdelar med att göra det?

Det finns inga nackdelar egentligen, det handlar om hur hårt du jobbar och hur mycket du vill. Det handlar om att skapa en bra feeling. Allt runtomkring. Om musiken och allt är bra så spelar språket i det stora hela inte så stor roll. Men såklart, det är alltid svårt att övertyga människor men vi fick väldigt bra respons i USA från både producenten till Jonas Brothers och vi träffde även Scott Storch samt i Dr Dres studio blev vi omtyckta. Alla tycker olika men vi kör vårt race.

Vad är era framtidsplaner?

Videon släpps nu på torsdag och tanken är att vi ska spela en hel del i sommar. Vi har fått massor med bokningsförfrågningar redan nu på bara en låt, det är kul. Vi har även 2-3 sinlgar till på G som det ser ut och det blir även videos till dessa. Vi jobbar väldigt hårt i studion nu och har runt 10-12 låtar klara som beräknas släppas i höst. Vi har även starta upp ett bolag - Fortysix Music - som vi kommer jobba mycket med. Management, videoproduktioner och vi kommer även ta in artister samt jobba mycket med text. Tanken är sedan att vi ska bredda oss internationellt men vi ska börja med att ta över Sverige sen får världen se upp!

Hur ser sommaren ut för Norlie & KKV?

Turnéplanen släpps nu i veckan. Vi har några datum redan innan det. Vi ska bland annat spela i Gotland och Båstad. Sen har vi en riktigt cool spelning i augusti. Vi ska spela på Slakthuset i Malmö, en tribute till Michael Jackson som fyller år på samma dag. Sen kommer vi spela en del med Lazee också och jobba mycket i studion.

Om ni fick välja levande som död, vilket skulle vara ert drömsamarbete?

Det skulle inte sitta fel att jobba med Eminem och Kanye West, så kan Kanye även producera hela biten. Stevie Wonder, Quincy Jones och Michael Jackson är även några som står högt på listan. Vi hängde med Quincy Jones son i LA. Har har i princip jobbat med alla så det var en väldig upplevelse. Riktigt skön kille.

Ska ni på någon festival i sommar?

Privat kommer vi inte hinna med. Men som sagt släpps turnéschemat nästa vecka. Det är runt ett 20-tal platser som är bokade i sommar så vi får se!

Bästa festivalminnet?

Vi spelade på STHLM Fitfy Fifty med bland andra Hoffmaestro & Chraa och Afasi & Filthy. Det var runt 2000 personer som besökte festivalen och det var riktigt mäktigt att springa ut på scenen och se alla jubla.

 

Spana in Norlie & KKVs video Can I be the one här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!