1 av 9
- Foto: Linn Stålberg/Nyheter24
2 av 9
- Foto: Linn Stålberg/Nyheter24
3 av 9
- Foto: Linn Stålberg/Nyheter24
4 av 9
- Foto: Linn Stålberg/Nyheter24
5 av 9
- Foto: Linn Stålberg/Nyheter24
6 av 9
- Foto: Linn Stålberg/Nyheter24
7 av 9
- Foto: Carl Platon
8 av 9
- Foto: Carl Platon
9 av 9
- Foto: Linn Stålberg/Nyheter24

Sammanfattning: Arvika

Nallebjörnar med sex appeal som får Megan Fox att blekna.


Vi anländer till Arvika under duggregn och bankomatkaos. Alla passar på att göra sina ärenden på systemet och allt runt omkring innan det är dags att ta festivalbussen in till området. Uppehåll och sol kryper fram följt av ett skyfall som sedan återgår till sol.

Bästa konserten: Pyroteknik som får Kina att blekna. Ett publikhav som heter duga. Ett ljud som får tekniker att svimma. Man kan nästan säga att precis allt klaffade när In Flames entrade scenen och bjöd på mer eld än vad alla majbrasor i Sverige kan samla ihop. Vi talar nog för alla när vi korar In Flames till festivalens bästa spelning.

Sämsta konserten: På vip tog festens DJ ständigt chansen att viska "äntligen" i micken när Takida avslutade sina låtar. Men det kom en till. Och en till. Och en till, tills bandet äntligen gick av scenen. Det enda som är fantastiskt med Takida är att bandet fortfarande blir bokat. Hårt mot hårt.

Gladast på festivalen: När man ser Ronan Harris komma upp på scenen undrar man vad han går på och om det finns att köpa på festivalen. Ständig kontakt med publiken och ett enormt leende på läpparna gör att VNV Nation lämnar publiken med en varm känsla i kroppen.

Sämst publik: Om vi ska snacka publik och antal på Arvikas största scen Vintergatan så faller Timo Räisänen högt upp på listan. Trist att denna artist som ser ut att må som bäst på scenen sjunger för en gles publik som nätt och jämnt endast fyllde en fjärdedel av grusområdet.

Snyggast på scenen: Skor, byxor, jacka, hår, allt var toppen på berget, grädden på moset och drömmen man bara vill supa ned, skalla och släpa med sig hem. Robbie Furze i The Big Pink skulle få självaste Johnny Depp grön av avund om han hade varit här och bevittnat denna perfektion på scenen.

Jobbigaste schemakrocken: Chromeo och JJ kvalar in på första plats för festivalens jobbigaste schemakrock.

Kaxigast: Maskinen springer in på scenen i Wu Tang Clan-tröjor och klättrar i ställningarna som håller tältet stående. Denna spelning hade utan tvekan bäst support från publiken.

Spexigast: Det börjar bli en trend och vi kan nog utse Familjen till sommarens spexigaste band i alla kategorier.

Hårdast arbetande: Soffta.nu började sommaren på Peace & Love och har nu landat på Arvika. Med ett brinnande koncept och hårt arbete säljer de solbrillor, uppblåsbara soffor/fotöljer och annat användbart på festival. Med sitt huvudkontor på campingen bjuder de på grym musik och en skön atmosfär fram tills pappa polis knackar på och det är dags att stänga ned för dagen klockan 3 på natten. Har ni missat dem på Arvika får ni se till att inte göra det på Storsjöyran.

Flitigast: För att inte stjäla tronen från Soffta.nu på hårdast arbetande så skapar vi en ny kategori för festivalens flitigaste människa aka hårdast arbetande. Familjens ena roddare/hjälpreda fick sig ett svettigt pass då Johan T Karlsson inte riktigt kunde hålla saker och ting på plats.

Tristast: Name The Pet växer och växer som artist men än räcker det inte riktigt till. Kvinnan har så mycket potential till att bli en fantastisk artist men nyttjar inte riktigt sina tillgångar. Vi vill se mer! Kaka på kaka! More is more!

Tightast: Om du blundade och vände ryggen åt scenen kunde det mycket väl kännas som att du stod hemma i din trädgård med en Kent-skiva på högsta volym. Jocke Berg hade nog sin bästa kväll på länge om vi snackar röst och bandet satte verkligen konserten på plats.

Överskattat: Oskar Linnros bjöd på en hel del falsksång. Playback på kör är inte heller en hit. Hellre att det inte låter helt 100 när bandet backar upp på sång än att köra en platt playback. Skivan är fantastisk men Linnros framträdande var mindre bra denna gång.

Bäst marknadsföring: Det finns ett överflöd av informationstält för det ena företaget och det andra politiska partiet. Men den bästa marknadsföringen på denna festival var utan tvekan den dansande Rockbjörnen.

Sexigast: Nallebjörnar med sex appeal som får Megan Fox att blekna. Svarta kostymer, vita skjortor, svarta slipsar och enorma björnhuvuden satte Arvikahjärtan i brand. Förutom sexiga var Teddybears rejält malplacerade när inte ens hälften av publiken fick plats i Apollotältet.

Lyckligt: Peter Doherty och Babyshambles kom levandes, spelandes och endast 15 minuter sent.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.