Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Arvika: "Att bli störst är inte viktigt för oss"

1 av 1

Festival24 | 17/07/2010 15:51

Inget storhetsvansinne råder i Arvikas skogar. Bara kärlek.

Arvika bjöd upp till presskonferens och panelen bestod av polis, räddningstjäst, sjukvård och ledning. I det stora hela är ledningen nöjd med årets upplaga av Arvikafestivalen och har i år satsat stort på miljö, säkerhet och minskning av alkohol.

Åtta mindre våldsbrott, 54 stölder, fyra skadegörelser och 18 narkotikabrott för eget bruk och innehav har anmälts till polisen. Svart på vitt kan siffrorna kännas handfulla, men trots det är festivalen mycket lugnare än tidigare år. Säkerhetens största problem har varit bristen på eget ansvar hos festivalens besökare gällande droger och alkohol vilket ledningen kommer försöka motverka hårdare under kommande festivaler. Något som speciellt oroat festivalen är föräldrars brist på ansvar för sina barn.

Tidigare denna morgon passerade festivalen 15 000 sålda biljetter och är mycket nöjda med siffran. Festivalen satsar inte på att bli Sveriges största festival utan lägger vikten vid att bli landets bästa. Hålla god stämning, erbjuda besökarna vad de vill ha och fortsätta boka bra band. Några som toppar ledningens önskelista är inga mindre än Arcade Fire och Feist.

Festivalens insats för miljön var att sälja träd som tillägg till festivalpassen och har nu sålt 500 stycken i ett samarbete med I've Got Trees. Banden som besökt festivalen har även haft chansen att delta i detta projekt och inga mindre än In Flames hakade på och köpte upp hela 500 träd.