Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Arvikafestivalen ångrar inte Depeche Mode

- 23/07/2010, 12:53 -
1 av 2

Claudio Bresciani / SCANPIX

2 av 2

Claudio Bresciani / SCANPIX

Bokningen av megabandet förra året kan ha varit ett beslut som leder till konkurs - men festivalen ångrar ingenting.

I veckan meddelade Arvikafestivalen att man inte kommer att kunna betala alla artister som uppträtt i år.

Nu fruktar många att festivalen är på väg mot konkurs - mycket på grund av bokningen av Depeche Mode förra året. Megabandets gage för spelningen har nämligen fått festivalen att dras med stora skulder, trots att man slog publikrekord 2009.

Men Arvikafestivalens marknadschef, Emma Finnkvist, uppger att man inte ångrar beslutet.

– Vi är fortfarande supernöjda med Depeche och ångrar absolut inte den bokningen. Det är jättesvårt att säga att 'den här grejen var det som gjorde det'. Det finns alltid spekulationer, bokar vi inte en för stor artist så bokar vi en för liten artist, säger hon till Aftonbladet.

Finnkvist tillägger att man tror stenhårt på nästa år och att man hoppas hitta en lösning på problemet.

Men det kan bli svårt. Nu meddelar festivalens sponsor, Westra Wermands Sparbank, att man inte kan garantera fortsatt stöd.

– Vi tar ett nytt beslut per år. Innan vi kan ta ställning för om vi ska vara sponsorer 2011 så får vi se om det finns en festival och hur konceptet i så fall ser ut, säger vd:n Håkan Nordblad till Aftonbladet.