1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Musiktipset: Jan Sulocki och Elroy ger dig sina bästa låttips

Fesitval24:s favorit DJ:s är här för att rädda din trista partypepp-lista.


Jan Sulocki är en DJ ni garanterat stött på under utekvällar i Stockholm eller på andra ställen i Sverige. Han bloggar även här på Festival24 och tipsar dagligen om låtar och annat skönt. Damien Elroy Vignaux är en fransk DJ som numera bor i Berlin. Dessa två DJ:s har rotat i sina musikarkiv och satt ihop sina största favoriter - allt för att krydda till din trista partylista som inte uppdaterats sedan låten Summer Jam slog igenom 2003.

Musikstilen på klubbarna ändras ju nästan lika mycket som stil på kläder gör i butikerna. Vad har vi att vänta oss nu framöver, Jan? Vilken specifik genre kommer att leta sig fram på klubbarna?

Jag tror (mycket tack vare Swedish House Mafia och Avicii) att house kommer spelas mer och mer på radion och därmed spelas ännu mer ute på klubbarna. Även om det kommer vara ultrakommersiell musik är det ändå ett steg i rätt riktning. Förhoppningsvis öppnar sig "svenssons" musiksinne och blir mer öppet för nya låtar och inte bara radiomusiken.

Personligen vill jag slå ett slag för den genre som heter "Progressive house" men den passar sig bäst på förkvällen eller på någon loungebar.

I övrigt har vi på sistone sett mer trance och rave komma in i housemusiken (SHM - One är ett bra exempel). Troligen blir det mer sådant framöver samtidigt som jag tror och hoppas att lite mer "tyngre" låtar kanske slår igenom.

Vilken är din absolut bästa musikupplevelse?

Min absolut bästa upplevelse var när jag var på Winter Music Conference i Miami tidigare i år. En hel del grymma upplevelser bevittnade jag där, dels på Ultra Music Festival och även på klubbarna runt om i South Beach. Förutom att ha sett Tiesto, Eric Prydz, Deadmau5, SHM på festivalen så var nog kvällarna på SET samt Cameo dem bästa. Klicka på länkarna och se klippen för att förstå varför!

Hur ser hösten ut för Jan Sulocki?

Hösten ser ut som så att jag troligen kommer börja studera! Jag kommer självfallet boka in mig lite här och där men fokus kommer ligga på studierna samt producera mer musik.

Några heta låttips från Jan:

Damien, beskriv hur ett perfekt DJ-gig skulle se ut och var det skulle vara.

Så länge du får med dig publiken och alla festar hårt är alla gig perfekta.

Det perfekta giget handlar mer om energin och hur roligt det är, mer än hur många som finns på plats eller hur fin tillställningen är som du spelar på. Men efter att ha fått det sagt har jag inget emot att spela på häftiga ställen heller.

Finns det någon musik som du verkligen inte gillar?

Det finns några genres jag aldrig skulle spela, för de är jag inte riktigt mottaglig för. Men utöver det är jag väldigt öppen och går från jazz till electro, en del hip hop och mer folklig old school. Men jag lyssnar väldigt sällan på downtempo som typ reggae, RnB och Hardcore DnB.

Hur ser framtidsplanerna ut för Damien Elroy Vignaux?

Sen jag började med Vjing hade jag väldigt mycket bokningar och kontakter så det är ett steg jag missat: produktion. Nyheten här är att jag jobbar med en väldigt speciell EP och spenderar en hel del tid i studion med min vän Leonard de Leonard (Leonizer records). Det kommer att bli väldigt häftigt, så stay tuned. Den kommer definitivt att innehålla en stark visuell del.

Vid sidan av det så har jag fortfarande ton med motion och grafiska designjobb, så jag försöker hitta balansen mellan dem.

Förutom att DJ:a jobbar Damien med motion/grafisk design och vi bad honom därför att plocka ihop några riktigt grymma och inspirerande videos:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.