- Foto: Linn Stålberg/Nyheter24

Festival24 möter Broken Bells

Gnarls Barkley/Danger Mouse och The Shins blev Broken Bells.


Festival24 möter upp bandet bakom Linnéscenen i Slottsskogen under Way Out West.

Killarna flyttade fram alla intervjuer och hade begränsat tiden till en timme. Många minuter, men kort tid för att alla medier skall få sin beskärda del av James Mercer från The Shins och Brian Burton från Danger Mouse.

Killarna kommer ut från sin loge och vår tid är kommen. Dags att ta de tunga stegen upp till bödeln. Redo för slakt.

Och mycket riktigt. Killarna är lika läskiga som förväntat.

"Hur träffades ni?" och "Är ni fortfarande aktuella med era andra band?" Dessa var frågor att undvika. Och mycket riktigt. De hade besvarat de frågorna tusentals gånger förut.

Hur förbereder ni er inför ett gig?

— Vi tar en drink, för att varva ned, spelar lite på gitarren eller leker med trummpinnarna.

För att värma upp fingrarna?

— Nej, det är mest lugnande att leka lite med instrumenten innan spelning.

Vad är det bästa minnet ni har från festivallivet?

— Det var nog när vi stod på scen en gång och The Edge (från U2) såg vårt gig. Det var mäktigt, säger Mercer.

Att The Shins och Danger Mouse gick ihop och bildade Broken Bells måste vara ett av de bästa samarbeten vi haft under 2000-talet. Men om ni fick välja en person, levande som död, att göra ett samarbete med, vem skulle det vara?

— Jag önskar jag hade haft chansen att samarbeta med Biggie, men det kommer aldrig hända, tråkigt nog, säger Burton och man kan nätt och jämt skymta hans ögon bakom pilotbrillorna.

När nästa fråga inleds, om bandet lyssnar på någon svensk musik, går Burton loss. Dungen och Jay-Jay Johansson gillar han skarpt, men längre än så hinner han inte för mitt i samtalet reser Mercer på sig för att markera att intervjun är slut.

Under intervjun kom det fram att Mercer var osäker på om de skulle få någon publik över huvud taget. Enligt besökarna vi träffat är killarna ofattbart stora och skulle fylla området framför scenen men Mercer var övertygad om att publiken skulle ge sin tid åt riktiga kändisar. Om Mercer är så ödmjuk eller bara spelar cool får förbli ett frågetecken. Bandet gick senare på kvällen på scenen. Framför en publik, som mycket riktigt, täckte området.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.