Torsdag 20 Jan
Stockholm

Festival24 möter Hurts

"Vi sätter oss i ett rum och stirrar ut varandra tills det kommer fram något."

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var med en tår i ögat Festival24 lämnade konferensrummet på Clarion hotell i Skanstull.

I rummet befann sig nämligen hunkparet Hurts från Manchester, England. Inte bara kunde man drömma sig bort bland skarpa käklinjer och glänsande ögon. Också samtalet var av det slag som goda vänner för hemma i soffan.

Men Adam Anderson och Theo Hutchcraft stal nog inte bara Festival24:s hjärta. Förmodligen lämnades ingen oberörd efter spelningen på Popaganda.

Ni släppar snart ert debutalbum "Happiness", vad är förväntningarna inför det?

— Det är spännande. Den släpps här i Sverige 8:onde september och det ska bli skönt när hela hypen är över och plattan finns ute. Förväntningarna efter släppet i Sverige är stora då det är ett sådant viktigt land för oss. Det kommer bli fantastiskt. Det är himla kul att spela här också. Musiken känns bara så rätt här.

Det har ju varit en del svenska händer som fingrat på albumet. Hur kom ni i kontakt med Jonas Quant som delvis varit med och spelat in plattan?

— Han gjorde en remix för några år sedan på en utav våra låtar som vi gillade. Sen lät vi honom vara med och bygga albumet. När vi sedan blev signade bestämde vi för att behålla honom.

Lyssnar ni på någon svensk musik?

Kent!

Svenska eller engelska versioner?

— Svenska så klart! Det finns så oerhört mycket bra svensk musik. Robyn är helt fantastisk. The Knife. Skandinavisk musik överhuvudtaget är bra. Som till exempel Röyksopp från Norge. Ni är bra på popmusik.

Vad har ni för förhoppningar inför kvällens spelning här på Popaganda?

— Det ska bli spännande. Älskar att spela på festivaler. Det är så fint att uppträda i solen utomhus när vi skrivit hela albumet i Manchesters misär, haha. Sen har folket här bara hört några få låtar så det ska bli kul.

Tidigare stod Theo för text och Adam för musik men nu råder andra medel.

— Nu sätter vi oss i ett rum och stirrar ut varandra tills det kommer fram något. En bra låt kommer lika snabbt som blixten. Vi skriver aldrig för många låtar heller. Vi har aldrig sett någon idé med det. Ska det vara en platta med kanske 13 låtar, då skriver vi 13 låtar.

Avslutningsvis ber Festival24 killarna att ställa frågor till varandra, något som de själva inte vet svaret på.

Theo: Adam, vad är din absoluta favoritfilm?

Adam: Riktigt svår fråga, det finns ju många, men det får nog bli Pulp Fiction. Vad var din absoluta favoritålder att vara i?

Theo: Jag måste nog säga att det var när jag var 18 år.

Adam: Varför det?

Theo: Det var nog för att det var då jag lämnade min hemstad för att bege mig till Manchester. Äntligen fri.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt