Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Välkommen till Festival24

1 av 3

Scanpix

2 av 3

Patrick Sörquist/Scanpix

3 av 3

Patrick Sörquist/Scanpix

Festival24 | 17/05/2011 11:12

Drömmen om den bästa sommaren.

Festivalsommaren står och lurar bakom knuten och det är just nu som förväntningarna börjar växa sig sådär gränslöst stora.

Drömmarna om den bästa sommaren i livet.

Resfebern inför att åka till nya platser, träffa nya vänner, hitta nya kärlekar.

Förhoppningarna om att äntligen få se det där bandet som du lyssnat på i nästan halva ditt liv, eller att få upptäcka massor av helt nya band som inte ens visste existerade förut.

Det är mycket som är förknippat med festivaler.

Vissa tänker längtansfullt på associationer som evighetslånga nätter av fest, euforisk lycka eller bara ett enkelt tälthångel.

Andra ser fram emot att kunna sitta med sina bästa vänner i hotellfönstret och sippa på en kyld drink medan man lyssnar på något av de mest omtalade artisterna för året som spelar nere på torget precis utanför. 

Medan somliga hellre vill para ihop festivaler med ord som leråker, svettiga sovsäckar, ljummen öl och tinnitus.

Jag tror att en festival kan vara allt det där, på samma gång, men att man själv väljer rätt mycket hur man vill ha sin festival.

Förr i tiden var festivaler nästan alltid liktydigt med att tälta i skogen och lyssna på rockmusik tillsammans med skräniga skinnjackemän från Dalsland.

Numera kan en festival lika gärna vara mitt inne i en storstad och till och med helt sakna campingområde. Du duschar varje morgon, äter vällagad mat från bra restauranger och dricker drinkar inne på barer som faktiskt kan blanda en vettig Tom Collins.

Det viktigaste är trots allt musiken och gemenskapen. Att få skapa minnen för livet tillsammans med tusentals andra likasinnade ackompanjerat av din favoritmusik på högsta volym och live på scenen framför dig.

Drömmar om frihet, i någon form. Det är nog vad festivaler är egentligen.

Här på Festival24 kommer vi bjuda på högt och lågt, stort och smått, seriöst och skvallrigt skojfriskt från alla festivaler värda namnet hela sommaren.

Det är tredje året i rad som vi gör den här sajten och det finns få saker i livet som vi älskar så passionerat som just festivaler.

Det blir massvis med bilder, filmer, historier, nyheter, intervjuer, skvaller, recensioner, bloggar, tester, granskningar, listor och roliga saker som händer nästan hela tiden.

Från det första yrvakna ögonlocket blickar ut över gryningen på en sovande campingplats via extranumret längst fram vid kravallstaketet på stora scenens allra största konsert ända till efterfesten backstage där bara de galnaste dårarna fortfarande orkar festa vidare.

Vi finns där, överallt och hela tiden, och vi kommer förmedla det direkt till dig!

Välkommen till Festival24 och den bästa sommaren!