- Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Allt om Peace & Love

Sveriges största folkfest.


Fakta: Peace & Love

Datum: 26-30 juni.

Biljett: 1760-2160:- för festivalpass, beroende på val av camping.

Plats: Borlänge, Dalarna. 

Hemsida: http://www.peaceandlove.nu/festival/

Antal besökare: 50 000 besökare förra året.

Artisturval: Rihanna, Skrillex, Billy Idol, Kent, My Morning Jacket, Veronica Maggio, The Soundtrack of our Lives, Thåström.

Peace & Love startade 1999 som en liten fest för att motverka rasism och våld där vinsten skänktes till olika välgörande ändamål.

Sedan dess har festivalen fullkomligt exploderat och är idag lika självklar i festivalsverige som nubbe på midsommar. Förra året var det inte mindre än 50 000 människor i olika åldrar som tog sig till ett sommarvarmt Borlänge för att se bland andra Bob Dylan, The Strokes och M.I.A.

Peace & Love-festivalen är en folkfest utan dess like. Unga, gamla, rockers, popsnören, emos, hiphopare, fotbollskillar, datornördar, hen, tjejer, killar. Peace & Love undgår ingen med sitt breda utbud av artister, här finns något för alla smaker.

Årets festival toppas såklart av Rihanna, Skrillex och Regina Spektor. Men vi kommer även att få chansen att se Borlängesönerna Gustaf Norén och Björn Dixgård från Mando Diao i sin nya formation Caligola, och vi som har varit där (vem har inte det?) vet att herrarna Norén och Dixgård brukar leverera sagolika spelningar på Peace & Love.

Utöver detta kommer alla recensenters favoritband My Morning Jacket samt fjolårssuccén Veronica Maggio.

Bor gör du på någon av de tre olika campingarna. Den vanliga, stimmiga och glädejfyllda campingen eller någon av de två lugnare.

Caligola - Forgive Forget

 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Allt om Popaganda