Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Allt om Way Out West

- 09/05/2011, 10:25 -

Adam Ihse/SCANPIX

Den prisbelönta kreddfesten är redo att ta över.

Sedan starten 2007 har Way Out West stoltserat med lineups som få festivaler kan matcha. Redan under premiäråret spelade storheter som Kanye West, Manu Chao, The Hives och Hellacopters.

Åren som följde var minst lika imponerande med framträdanden från bland annat Sonic Youth, Dead Prez, Iggy & the Stooges, Mumford & Sons, Wu-Tang Clan, Pulp och Wiz Khalifa.

Förra året fick Way Out West ta emot MTV's O music award som den mest innovativa festivalen, i konkurrens med bland annat Coachella och Lollapalooza.

Årets upplaga ser inte heller ut att göra någon besökare besviken. Britpoplegenderna Blur, bluesgiganterna The Black Keys, återförenade Refused och punkfarbron Billy Bragg är de största namnen och det torde få de flesta musikälskares munnar att vattnas.

Festivalområdet är beläget i idylliska Slottsskogen mitt i Göteborg, men också på diverse klubbar och inomhusscener i staden under senare kvällar och nätter.

Klubbspelningarna går under namnet Stay Out West och är en chans för mindre kända artister och grupper att visa upp sig. Festival24 tipsar om King Krule, en sjuttonårig britt vars lätt desillusionerade musik får en att fundera på om det är så här det skulle låta om Pete Doherty och Jamie T skulle föda ett kärleksbarn?

Någon officiell camping finns inte utan du bor på hotell, vandrarhem, hos bekanta eller på någon av Göteborgs vanliga campingplatser.

The Black Keys - Same Old Thing (live)