- Foto: Adam Ihse/SCANPIX

Allt om Way Out West

Den prisbelönta kreddfesten är redo att ta över.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Fakta: Way Out West

Datum: 9-11 augusti.

Biljett: 1895:- plus serviceavgift för tre dagars festivalpass. För ungdomar 13-17 år 1595:- plus serviceavgift.

Plats: Slottsskogen, Göteborg.

Hemsida: www.wayoutwest.se

Antal Besökare: Förra året cirka 30 000.  

Urval artister: Blur, First Aid Kit, Refused, Billy Bragg, The Black Keys, Hot Chip, Miike Snow, Wilco.

Sedan starten 2007 har Way Out West stoltserat med lineups som få festivaler kan matcha. Redan under premiäråret spelade storheter som Kanye West, Manu Chao, The Hives och Hellacopters.

Åren som följde var minst lika imponerande med framträdanden från bland annat Sonic Youth, Dead Prez, Iggy & the Stooges, Mumford & Sons, Wu-Tang Clan, Pulp och Wiz Khalifa.

Förra året fick Way Out West ta emot MTV's O music award som den mest innovativa festivalen, i konkurrens med bland annat Coachella och Lollapalooza.

Årets upplaga ser inte heller ut att göra någon besökare besviken. Britpoplegenderna Blur, bluesgiganterna The Black Keys, återförenade Refused och punkfarbron Billy Bragg är de största namnen och det torde få de flesta musikälskares munnar att vattnas.

Festivalområdet är beläget i idylliska Slottsskogen mitt i Göteborg, men också på diverse klubbar och inomhusscener i staden under senare kvällar och nätter.

Klubbspelningarna går under namnet Stay Out West och är en chans för mindre kända artister och grupper att visa upp sig. Festival24 tipsar om King Krule, en sjuttonårig britt vars lätt desillusionerade musik får en att fundera på om det är så här det skulle låta om Pete Doherty och Jamie T skulle föda ett kärleksbarn?

Någon officiell camping finns inte utan du bor på hotell, vandrarhem, hos bekanta eller på någon av Göteborgs vanliga campingplatser.

The Black Keys - Same Old Thing (live)

Nästa artikel
Allt om Siesta!