Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dagens festivallåt: 23 maj

1 av 1

Jens Nordström.

Festival24 | 23/05/2011 07:04

Mohammed Ali – Postkodsmiljonär

De kallar sig Moms och Alias Ruggig, kommer ifrån stockholmsförorten Flemingsberg och slog igenom stort i hiphopsverige när de 2009 släppte mixtapealbumet ”Processen” på forumet Whoa.

Tack vare Youtube och andra nätkanaler har de nått en stor publik, men det är först denna vår som duon börjat uppmärksammas även i mer traditionell media.

Nya albumet ”Vi” har hyllats som ett av de bästa svenska hiphopalbumen på flera år, med sina politiska texter och snygga beats producerade av Salla, men Mohammed Ali kämpar fortfarande i samma motvind som hela den svenska hiphopscenen gör i de etablerade kulturkretsarna.

När såväl Siesta! som Storsjöyran i förra veckan presenterade bokningar med duon kändes det roligt, även om vi fortfarande saknar enormt mycket svensk framtidshiphop bland alla gitarrer och syntar på svenska festivalscener i sommar.

 

Spelar på: Siesta!, Storsjöyran, Sommarfestivalen i Simrishamn mm.

 

Mohammed Ali – Postkodsmiljonär