Torsdag 16 Sep
Stockholm

Dagens festivallåt: 28 maj

1 av 2
2 av 2

Prince - Little Red Corvette

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Way Out West i går eftermiddags presenterade en 157 centimeter lång 52-årig funkman från Minneapolis proklamerade man den svenska festivalsommarens kanske allra största och på samma gång kreddigaste bokning.

Prince är en otvetydig världsstjärna.

Under 80-talet pratade man om honom i samma andetag som Madonna och Michael Jackson och trots att han väl i ärlighetens namn inte gjort så värst mycket väsen av sig på de senaste femton-tjugo årens nya skivor, så bibehåller han ändå sin status bland såväl de gravaste musiknördarna som på försäljningslistorna och inte minst som liveartist. 

Enligt alla rapporter från förra årets konsert på Roskildefestivalen ska Prince ha varit bättre än någonsin förr live, med en sanslös hitparad ur hela sitt gigantiska register uppblandat med covers och instick från soul-, disco- och funk-klassiker med sånt som Chic och Sly & The Family Stone och egenskrivna låtar åt andra.

Det finns naturligtivs hur många låtar som helst att välja mellan ur Prince digra musikgömmor, men jag väljer den här singeln från 1983 års album 1999.

Kanske musikhistoriens bäst låt om ett one-night-stand någonsin.

En kul bonus är att stockholmstjejen Sibille Attar, sångerska i bland annat indiebandet  [ingenting], har ett vemodspoppigt projekt som hon valt att döpa till just Little Red Corvette.

 

Spelar på: Way Out West.

 

Prince - Little Red Corvette:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt