Måndag 18 Okt
Stockholm

Håkan sjunger oss in i natten på Siestas andra dag

Oskar Linnros sparkar igång kvällen!
1 av 15
Oskar Linnros sparkar igång kvällen!. Foto: Marcus Hansson/Festival24
Linnros
2 av 15
Linnros. Foto: Marcus Hansson/Festival24
Publiken älskar Linnros!
3 av 15
Publiken älskar Linnros!. Foto: Marcus Hansson/Festival24
The Sounds
4 av 15
The Sounds. Foto: Marcus Hansson/Festival24
Maja Ivarsson i The Sounds äger scenen!
5 av 15
Maja Ivarsson i The Sounds äger scenen!. Foto: Marcus Hansson/Festival24
The Sounds!
6 av 15
The Sounds!. Foto: Marcus Hansson/Festival24
Håkan älskar publiken!
7 av 15
Håkan älskar publiken!. Foto: Marcus Hansson/Festival24
Publiken älskar Håkan!
8 av 15
Publiken älskar Håkan!. Foto: Marcus Hansson/Festival24
Håkan Hellström
9 av 15
Håkan Hellström. Foto: Marcus Hansson/Festival24
Adrian Lux
10 av 15
Adrian Lux. Foto: Marcus Hansson/Festival24
Adrian Lux är DJ'n som får Siesta att skaka!
11 av 15
Adrian Lux är DJ'n som får Siesta att skaka!. Foto: Marcus Hansson/Festival24
Håkan går på och Siesta exploderar!
12 av 15
Håkan går på och Siesta exploderar!. Foto: Marcus Hansson/Festival24
Kleerup den luringen gjorde ett otippad besök hos Meshuggah!
13 av 15
Kleerup den luringen gjorde ett otippad besök hos Meshuggah!. Foto: Marcus Hansson/Festival24
Meshuggah sparkar röv!
14 av 15
Meshuggah sparkar röv!. Foto: Marcus Hansson/Festival24
Hårdaste killarna i Hässleholm!
15 av 15
Hårdaste killarna i Hässleholm!. Foto:

Håkan segrar, Kleerup stuntar och The Sounds visar vart skåpet ska stå - allt här på Siesta!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Gårdagen var lång, svettig och fantastisk.

Siesta bjöd på sol, värme och fantastisk musik hela dagen - och en bit in på natten!

En mindre paus efter Me And My Army senare, var det dags för Oskar Linnros. Mannen som tog det oväntade steget från Sveriges kanske bästa hiphop-duo, till en av sveriges mest lovande unga popartister. Med influenser från såväl gammal soul, till boybands och klubb, gör det Oskar Linnros till någon som står i förgrunden för hur modern, svensk pop ska låta!

Efter en intensiv spelning med Linnros, var det dags att bege sig mot största scenen för en ännu mer intensiv spelning med sveriges snyggaste band(?) - The Sounds.

Med Maja Ivarsson i spetsen kommer bandet ut och smiskar igång kvällen så att det heter duga! Efter att ha levererat förstklassig indie/electronica-rock i över ett decennium är det ingen överaskning att The Sounds kan spela byxorna av vem som helst, något jag inte tror att någon har några klagomål över!

Efter The sounds rocksmäll behöver man dansa av sig, släppa loss kroppen i ett hav av klubb! Rebecca & Fiona intar Hässleholm! Stockholm okrönta klubbdrottningar tar med sig huvudstadens pulserande klubbliv och släpper lös det över siesta. Musiken dundrar, folk dansar och när hittarna kommer skakar marken!

Har man ännu inte tröttnat på DJ-sets och fest i äkta stamp-stil - då fanns lösningen tillgänglig, Adrian Lux! Dj, klubbmästare och Siestas kung av house, vill du stå still är det här inte stället för dig! Ljusen försvinner, stroben blixtrar och folket dansar!

Men nu gott folk är det dags för det Siesta har väntat på! Folk har tjatat i tröjaffären efter hans tröjor sen i onsdags, de har fått köpa in nya om igen, han har spelats på campet och sjungits på stan - nu är det dags!Nu går Håkan Hellström på!

Han har de senaste tio åren dominerat genren, han är älskad av hundratusentals, han är det närmaste vi kommer till beatlesmania nu för tiden i Sverige. Och han gör det med ett lende på läpparna, hatten på huvudet och med drömmar om Lasse Berghagen. Konserten bjuder på dunderhit efter dunderhit, och början på slutet inleds givetvis med paradnumret, låten alla kan - han lämnar ordet till publiken, och en unison röst skallar Känn ingen sorg för mig, Göteborg...

För att avsluta kvällen, har Siesta plockat fram sveriges hårdaste killar, samt några av världens bästa musiker - Meshuggah. Konserten var i högsta grad en orgasm i musik, Tomas Haake visar gång på gång varför han är ansedd en av värdens bästa trummisar. Jens Kidman håller ågan igång, även med avbrott!

Avbrott? Säger ni. Siestas första stunt hände nämligen under Meshuggahs spelning!

En bit in i konserten springer ingen mindre än Kleerup in på scen, med lite lagom ostablia steg försöker han sig på en manöver som gick lite sådär-bra. Han försöker ta sig från scenen - genom ett Stage Dive! Han blev dock stoppad av vakterna innan han lyckades dyka ut i publikhavet.

 

Efter en dag proppfylld av musikupplevelser, dans och stolligheter blev det dags för festivalfortsättningen på campingen. Men festivalen fortsätter idag, och med band som Looptroop Rockers, Daniel Adams-Ray, Bob Hund, Billie The Vision And The Dancers, Henrik Berggren, Wolfmotheroch mycket mer, kommer även denna dag bli fantastisk!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt