Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rekordmånga poliser jagar knark i Borlänge

- 15/06/2011, 09:39 -

Scanpix

Fler civilklädda poliser ska stoppa narkotikan på Peace & Love.

Polisen satsar hårdare än någonsin på Peace & Love-festivalen i år.

- Vi hårdsatsar på arbetet mot narkotikan, säger polisens kommenderingschef Thomas Hellgren till Dalarnas Tidningar.

Förra året omhändertogs ett 60-tal personer för knarkrelaterade händelser under Peace & Love-veckan.

Vid sidan om det vanliga arbetet med ordning och säkerhet så är det narkotikabekämpningen som det satsas hårdast på. Vanliga droger som tas på festivalen är cannabis, amfetamin och tabletter.

Civilpoliser över hela området

Bevakningen kommer ske med extra mycket civiliklädda poliser på festivalområdet.

– Jag kan inte ge några konkreta detaljer men vi kommer att ha civilklädda poliser över hela festivalområdet, även campingarna, säger Hellgren som menar att det finns en risk att narkotikan kan komma att öka på festivalen liksom i övriga samhället.

Polisen samarbetar med arrangörerna i frågan om att minska drogerna. Arrangörerna har också ett tydligt budskap om att dricka varannan vatten om man dricker alkohol.

Stölder vanligaste brottet

Det vanligaste brottet på festivalen är dock varken drog- eller vålds-relaterat.

– Det är stölderna helt klart, framför allt på campingen där folk kanske lämnar sina ägodelar och bara drar igen dragkedjan på tältet, säger Thomas Hellgren och uppmanar folk att lämna de tekniska prylarna och de dyra märkeskläderna hemma.