1 av 12
2 av 12
- Foto: Scanpix
3 av 12
- Foto: Scanpix
4 av 12
- Foto: Scanpix
5 av 12
- Foto: Scanpix
6 av 12
- Foto: Scanpix
7 av 12
- Foto: Scanpix
8 av 12
- Foto: Scanpix
9 av 12
- Foto: Scanpix
10 av 12
- Foto: Scanpix
11 av 12
- Foto: Scanpix
12 av 12
- Foto: Scanpix

Håkan avslutar Peace & Love

Festival24 går igenom spelschemat som äntligen släpptes på tisdagskvällen!


Med bara en vecka kvar och samtliga 41 298 festivalpass helt slutsålda har nu äntligen Borlängefestivalen Peace & Love släppt spelschemat för artisterna. 

Festivalen inleds redan på tisdag, men mjukstartar med mestadels föreläsningar och debatter, samt några mindre konserter under första dagen.

Lykke en av de första

På onsdagen sätter det igång lite mer då bland andra Kings Of Leon, Lykke Li, Sahara Hotnights och Paolo Nutini spelar.

Det är på torsdagen som det verkligen brakar loss på allvar.

The Ark vs Deadmau5

Samtliga festivalens tio scener är fullproppade av band från tidig eftermiddag med namn som till exempel Veronica Maggio och Patrick Wolf till kvällen då bland andra Oscar Linnros, M.I.A. och Volbeat kör, ända fram till den mäktiga avslutningen med The Arks avskedskonsert som tar slut 02.00 på natten då hela festivalområdet stänger för några timmars vila.

I stället för The Ark kan dock de som vill välja att se Deadmau5, U.D.O. eller Alexis Weak som alla uppträder samtidigt.

Timbuk eller Asta?

På fredagen fortsätter det i samma tempo med allt från Timbuktu och Asta Kask via bob hund, Petter, Looptroop och Maskinen innan man kan välja mellan New York-indierock med The Strokes eller Los Angeles-DJ-duon Classixx som sista akter för natten, bland annat.

Undr lördagen får man sedan två chanser att se den gamle världsförbättraren Bob Geldof, eller andra artister som lever upp till festivalens namn som Hoola Bandoola Band och Jessie Jacksson.

Mr Tambourine Man vs Gubben i lådan

Och klockan 20.30 på den största scenen, döpt till Utopia, är det dags för festivalens tveklöst största artistbokning när Bob Dylan kliver ut på Borlängescenen.

Den tvivelaktiga äran att spela samtidigt som den gamle vispoeten från Minnesota har bland annat Those Dancing Days, Daniel Adams-Ray, Det Vackra Livet och The Haunted fått.

Men festivalen är inte över bara för att Dylan sjungit klart.

Nej, då har man brassat på med såväl gamla nostalgiband (Journey, Foreigner, Michael Monroe) som svenska sångarhjältar (Miss Li, Christian Kjellvander) innan det vid midnatt på lördagen är dags för nationalikonen Håkan Hellström att ta farväl av festivalveckan på Peace & Love!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.