1 av 10
- Foto: Scanpix
2 av 10
3 av 10
- Foto: Scanpix
4 av 10
- Foto: Scanpix
5 av 10
- Foto: Scanpix
6 av 10
- Foto: Scanpix
7 av 10
- Foto: Scanpix
8 av 10
- Foto: Scanpix
9 av 10
- Foto: Scanpix
10 av 10
- Foto: Scanpix

Från Trans Am till Riddarna - här är Hultsfreds spelschema!

Magnus Carlson krockar med idolen Morrissey. Festival24 analyserar.


Under onsdagen släppte den nysatsande Hultsfredsfestivalen sitt spelschema inför sommarens festival som går av stapeln 14-16 juli.

Det är ett fullspäckat program under alla tre dygnen, kanske allra mest under öppningen på torsdagen.

***

Allra först ut, redan klockan 12.45 på torsdagen, blir det postrock med amerikanska Trans-Am på den Röda scenen, som är ett tält som gamla Hultsfredsrävar nog associerar med Sahara-tältet.

Vid sextiden på torsdagseftermiddagen uppstår festivalens första frontalkrock när Cut Copy och Foster The People spelar exakt samtidigt på Gröna (fd Hawaii) respektive Röda scenen.

Därefter kan man se exempelvis Dirty Beaches, OFWGKTA och Beady Eye innan klockan blir 22.15 och det är dags för en av festivalens riktiga höjdpunkter när Primal Scream spelar hela sitt saligt hyllade Screamadelica-album live på Gröna scenen.

Exakt en timme senare går The Prodigy upp på Blåa scenen (fd Pampas), medan Junior Boys spelar samtidigt på Röda scenen och 00.30 avslutar sedan Suede såväl torsdagskvällen som 90-talsnostalgin.

***

Fredagen inleds kvart i ett med Darya & Månskensorkestern på Orange scen (fd Stora Dansbanan) och fortsätter sedan i rask takt med bland andra Jay Electronica, The Pains of Being Pure at Heart, bob hund, Oskar Linnros, Duck Sauce, Ison & Fille och Johnossi.

Klockan 20.15 delas Hultsfred upp i två läger.

De som vill uppleva syntpopnostalgi med Erasure går till gräsmattan framför största scenen, den Gröna, medan de som vill se en av de mest omtalade nya dansmusikhipstermännen går till den gamla Teaterladan (numera betitlad Vita scenen) och kollar på brittiska Starslinger.

Därefter förvandlas torsdagsnatten till en enda stor urban dansfest med i tur och ordning Bootsy Collins, A-Trak, Crystal Castles, Lil-B, Armand van Helden och 2Many DJs utspridda på de olika scenerna fram till tidig gryning.

***

Den avslutande lördagen inleds med fördel i nämnda Teaterlada/Vita scenen där Umeå-bandet Syket spelar sin hyllade suggestiva indierock redan 12.45.

Under eftermiddagen kan man sedan se svenska hjältar som Stefan Sundström, The Tallest Man On Earth, Kriget, Bob Hansson, Kebnekajse och Dungen innan kvällens - och för många hela festivalens - absoluta höjdpunkt kommer.

22.00 på lördagskvällen är det dags för Steven Patrick Morrissey att gå upp på Gröna scenen, förutsatt att älgkebaben inte osar för mycket.

En timme innan dess går dock en av Mozzers största svenska lärljungar upp på Vita Scenen, Magnus Carlson och hans Moon Ray Quintet.

Magnus hälsar att han inte har några planer på att förkorta sin konsert, utan får därmed missa början av Morrisseys konsert. 

Det kan alltså innebära att vi under sen lördagskväll kan få höra såväl originalet som en fin jazzig cover av någon Smiths-låt eka över Hulingens blanka vatten exakt samtidigt?

***

Efter Morrissey kan man festa av sig de allra sista krafterna med hjälp av till exempel Maskinen, MF Doom, The Sound of Arrows eller Hoffmaestro.

Men allra sist på hela Hultsfred 2011 spelar de göteborgska stonerrockarna Riddarna, som går upp 01.15 på Teaterladans anrika scen.

Kanske gör de en Hives och rabblar upp alla stora artister som spelat på festivalen och tackar dem för att de varit förband?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.