Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Politiker hittades död i bajamaja

1 av 4

Scanpix

2 av 4

Scanpix

3 av 4

Scanpix

4 av 4

Scanpix

Festival24 | 27/06/2011 07:52

Brittiske premiärministerns vän dog under söndagen på Glastonburyfestivalen.

Den brittiska toppolitikern Christopher Shale, 55, hittades död under Glastonburyfestivalen på söndagsmorgonen.

Han hittades inne i en bajamaja på festivalens VIP-område tidigt på söndagsmorgonen.

Shale var ordförande för det konservativa Tory-partiets lokalavdelning och en nära vän till Storbrittaniens premiärminister David Cameron, som sörjer bortgången. 

- Han har varit ett jättestort stöd för mig under det senaste decenniet. Han var en av de mest generösa människor jag träffat. Vi har förlorat en nära och värdefull vän, säger Cameron till BBC News.

Dödsorsaken är inte fastställd ännu, men enligt festivalchefen Michael Eavis kan det handla om självmord skriver musiktidningen NME.

Efter det makabra fyndet av Shales kropp spärrades stora delar av festivalområdet av, men fesitvalen fortsatte med Beyoncé som stot finalnummer på söndagskvällen. För övrigt den första kvinnliga huvudakten på Glastonbury sedan Suzanne Vega spelade där 1989.

Tidigare under festivalen, som drar uppemot 170 000 besökare, har artister som U2, Paul Simon, Coldplay, Wu-Tang Clan och Radiohead spelat.