Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det blir regn på Peace & Love

Scanpix

Festival24 | 27/06/2011 08:17

Ta med gummistölvlarna, så här blir vädret i Borlänge i helgen.

Soligt för de tidiga besökarna, regn till helgen.

Så ser väderprognoserna ut inför Sveriges största festival, Peace & Love, som mjukstartar redan under tisdagen och sedan accelererar igång fram till lördagsnattens avslutning.

Festival24 har kollat in såväl svenska SMHI och SVT som norska väderlekstjänsten Yr.

Prognoserna varierar en del, men några saker stämmer överens.

Solsken på onsdag

Tisdagen blir varm, med sol och växlande molnighet medan onsdagen bjuder på strålande solsken och upp till 27 graders värme.

Under torsdagen börjar det mulna på en smula för att på fredag sedan braka loss i regnskurar som enligt vissa prognoser håller i sig ända fram till söndag, medan andra (SMHI) förutspår att det ska klarna upp och vara torrt efter fredagens skurar.

Ta med gummistövlar

Ett gott råd är hursomhelst att ta med sig gummistövlar och regnjacka - och att säkra upp med ett stabilt regnskydd eller pressenning på tältet om man inte vill genomlida en dyngsur festival.

För trots att själva festivalområdet är mitt i stadskärnan så brukar det ändå ha en förmåga att bli ganska lerigt och blött efter några timmars ihållande regnväder.

Vi får hoppas vädergudarna ändrar sig och att meteorolgerna spår fel.