Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Inför Peace & Love med Jerry Boman

1 av 3

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Festival24 | 28/06/2011 21:57

Festival24s Jerry Boman peppar inför Borlänge-festen!

Redan under tisdagseftermiddagen smög Peace & Love igång, men först under onsdagen börjar festivalen ordentligt och på torsdag brakar det loss på fullt allvar.

Festival24 kommer jobba hårt för att bevaka festivalen, dels genom ett gäng som kommer köra webb-tv-reportage och dels genom redaktionstrion Jerry, Emelie och Gustav som kommer skriva och fota allt som händer i Borlänge, från festivalscenerna till efterfesterna, från backstagebaren till tältområdet.

Vi tänkte presentera oss själva och berätta hur vi peppar upp inför festivalen.

Först ut är Jerry Boman!

Hur hög är peppen inför Peace & Love på en skala 1-10?

- Eftersom det är första gången jag åker dit så är peppen galet hög! Bara det att jag ska dela bil med två för mig helt okända flickor höjer poängen rejält, sedan är det alltid roligt att komma till nya ställen. Och nu precis blev det klart att några vänner håller plats på campingen så… jag skulle säga en 11 på 10-skalan! Vi snackar Spinal Tap-nivå!

När och hur åker du upp till Borlänge?

- Onsdag morgon är tiden och fordonet är en bil av vanlig sort. Bilen ska tydligen vara rätt liten och trång så om jag har konstig frippa när jag kommer fram så vet ni varför.

Hur bor du under festivalen?

- Jag kör tält. Har faktiskt inga problem med det, gillar känslan av att krypa in och somna in till ljudet av en festival en bit bort… Jag är glad åt min plats på Lugn Camping De Luxe. Jag är inte glad därför att det finns duschar, inte för vattentoaletterna utan för att slippa rädslan av att någon person med tillfällig hybris får för sig att leka hoppborg med mitt tält. Samtidigt som jag är där inne.

Tre band/artister som du ser mest fram emot?!

Får man skriva Henrik Berggren tre gånger? Förmodligen inte, så då svarar jag: 

1. Henrik Berggren. Det finns ett klockslag på varje fest när frågan kommer upp: Håkan eller Henrik? Jag tvekar aldrig, det svarta drar mer än det euforiska när saker ställs mot varandra. Och jag tycker det är något sympatiskt över det Berggren gör, han har gett ord till så många människor och fortsätter göra det trots att några förmodligen skrattar i kulissen. Men vi som förstår pekar finger och skyddar vår Henrik i alla väder. Historien kommer ge oss rätt.

2. Sonic Surf City. Att komma från Norrköping och göra surfmusik i highspeed är lika genialt som galet. Jag var där när de "slutade" i Emmaboda på 90-talet och jag kommer vara där när de "börjar" igen på Peace & Love. Som en liten bonus kan jag berätta att det var sångaren Ola Hermansson som gav ut The Cardigans och Brainpools första singlar. God smak? God smak! Sonic Surf City är min Bob Dylan.

3. Anna Järvinen. Hon är den märkligaste och mest intensiva artist jag känner till. För även om Anna sjunger på finska ibland och jag inte förstår minsta ord rör hon mig till tårar. För det är oändligt vackert med människor som bara låter rösten tala, som inte har tillstymmelse till mask. Om jag någon gång ska se den perfekta soluppgången ska det vara det till en Järvinen sång. Vem vill dela detta med mig?

Ditt bästa minne från P&L tidigare?

- Jag har ju inte varit där tidigare, så mitt minne är väl alla andras minnen.